kleurplaten zwaarden page

Tarot Zwaarden Page een Spion?

tarotkaarten page zwaarden Het witte boekje zegt over de tarotkaart Zwaarden Page uit de Rider Waite tarot: Een soepele actieve figuur houdt een zwaard opgeheven in beide handen, terwijl hij zich lenig beweegt.

Divinatie duiding: autoriteit, overzicht, geheime dienst, waakzaamheid, spioneren, onderzoeken en de kwaliteiten daartoe vereist.

Omgekeerd: de negatieve aspecten van genoemde kwaliteiten, het onvoorziene, het onvoorbereide, ziekte wordt hier ook inbegrepen.

Van oudsher wordt de tarotkaart Page van Zwaarden geassocieerd met spionage. Als we hierbij denken aan James Bond-achtige activiteiten, dan is deze betekenis niet breed toepasbaar. Maar wanneer we dit zien in overdrachtelijke zin, dan kan het ook duiden op ‘afkijken’. Afkijken in positieve zin is bijvoorbeeld het onderzoeken hoe iemand anders iets doet zodat je het zelf ook kunt. In negatieve zin is het iemands anders zijn antwoorden overnemen.

Wat betreft ziekte, denk ik, dat je daar erg mee moet oppassen. We zijn er namelijk erg goed in, om voorspellingen te laten uitkomen. Vooral wanneer we er in geloven of wanneer deze met kracht en grote stelligheid gedaan worden. Persoonlijk heb ik nog nooit meegemaakt dat het trekken van de Zwaarden Page duidde op ziekte. Een andere mogelijkheid is dat de Zwaarden Page duidt op ‘ziekelijk gedrag’, waarbij je zou kunnen denken aan iets wat je steeds blijft doen, dat niet goed voor je is. Zoals koekjes niet kunnen laten staan. Maar het kan ook ernstiger zijn. Zo’n aanwijzing van de Zwaarden Page kan dan helpen om er iets aan te gaan doen. Maar uitspraken als: “U krijgt binnenkort griep,” daar heb ik het niet zo op.

Bij ‘lenig’ en ‘behendig’ valt dus ook te denken aan oplossingsgericht denken en snel andere mogelijkheden kunnen zien.

Tarotkaarten Kleurplaat: Zwaarden Page

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00