De Dwaas uit de Tarot, een enigma

Tarotkaarten Rider Waite De DwaasOver de Dwaas uit de tarot wordt veel geschreven en gesproken. Het is een lastige tarotkaart, omdat het niet altijd duidelijk is hoe je die moet interpreteren.

In het ‘kleine boekje dat bij de Rider-Waite Tarot wordt geleverd worden de volgende Sleutelwoorden voor de Dwaas gegeven: Dwaasheid, waanzin, overmaat, bedwelming, ijlhoofdigheid, razernij, onbetrouwbaar.
En dat zijn de betekenissen van deze tarotkaart rechtop!

De omgekeerde betekenissen zijn: nalatigheid, afwezig, verdeeldheid, onvoorzichtig, onverschilligheid en ijdelheid.

Nu staat er in dit boekje nog wel dat dit “oppervlakkige betekenissen” zijn en dat “de hogere waarden, de spirituele inhouden en de geestelijke aanleg van deze Grote Arcana, niet behandeld kunnen worden in dit kort bestek.” Gelukkig maar dat er nog ‘hogere waarden’ mogelijk zijn, want met deze sleutelwoorden komt de Dwaas er niet goed vanaf!

Het is mogelijk dat de Dwaas duidt op ‘dwaas gedrag’, maar wat ook heel vaak naar voren komt in tarotconsulten is dat de Dwaas aangeeft dat je op de juiste weg bent. Dan is het dus de bedoeling dat je op dat pad blijft! Je ziet de Dwaas vaak verschijnen wanneer mensen hun passie hebben gevonden. Of eigenlijk is ‘gevonden’ niet het juiste woord. Wanneer ze durven toegeven aan hun passie. Wanneer ze ermee aan de slag gaan. En dat kan heel moeilijk zijn, omdat het als dwaas gedrag gezien kan worden door de mensen in hun omgeving. Vaak is het voor henzelf ook moeilijk om door te zetten, omdat je in het begin hevig kunt twijfelen óf je wel op de goede weg bent. Het trekken van De Dwaas uit de Tarot is dan een steuntje in de rug, want deze tarotkaart wijst erop dat je de goede richting op gaat. De tarot kan je verder helpen om te laten zien wat er gaat komen op je pad, wat het makkelijker maakt om je doelen te bereiken.

Download Tarotkleurplaat  De Dwaas

 

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Tarotkaart De Hogepriesteres

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00