De Tarot Magiër wil gezien worden

“Kijk mij eens!” roept de Magiër uit de Tarot

Tarotkaarten Rider Waite de MagiërDe Magiër uit de tarot is een veelzijdige tarotkaart. Het kleine boekje geeft als betekenissen: begaafdheid, diplomatie, handigheid; ziekte, pijn, verlies, ongeluk; zelfvertrouwen, wil; de Vrager indien mannelijk.
Omgekeerd: heelkundige, magiër, mentale ziekte, oneer, onrust.

Voor beginners op het tarotpad, lijkt me dit uitermate verwarrend en ook irritant. Je wordt dan geacht te kiezen uit totaal verschillende betekenissen zoals begaafdheid of verlies. Stel nu dat je vraagt of je wordt aangenomen voor die baan waar je op gesolliciteerd hebt, wat moet je dan met zo’n tarotkaart? Moet je ‘begaafdheid’ en ‘verlies’ aan elkaar koppelen? Zou de kaart erop duiden dat je overgekwalificeerd bent en daardoor die baan niet krijgt? Of je krijgt de baan door ‘handigheid’, maar later blijkt dat die baan niet zo leuk is als je dacht?

Wanneer je naar de afbeelding kijkt dan zie je een man fier rechtop staan met één hand omhoog en één naar beneden gericht. In vroeger tijden, zoals in de Tarot van Marseille, werd deze tarotkaart ‘de goochelaar’ genoemd. Goochelen heeft te maken met illusies. De goochelaar tovert een konijn uit de hoed, maar die had hij eerst al ergens verstopt en op een handige manier, weet hij het zo te draaien dat we denken dat hij een konijn uit een hoed tovert. Dit past dus bij de betekenis ‘handigheid’ uit het kleine boekje.

Ik denk dat ´handigheid´ op veel manieren met De Magiër in verband gebracht kan worden. Je kunt handig zijn met je handen, maar ook in je denken. Wat is een handige aanpak? Hoe bereik ik wat ik wil? En dat is zeker van toepassing op De Magiër die te maken heeft met zelfbewustzijn, individualiteit en de ‘eerste willen zijn’. De Magiër heeft een doel voor ogen en wil dat doel bereiken. Hij heeft op zijn tafel alles wat hij nodig heeft om zijn doel te bereiken, omdat deze de vier kleuren – zwaard, staf, pentakel en kelk – uit de tarot vertegenwoordigen.

In tarotleggingen duidt De Magiër vaak op iets willen bereiken, iets waarvan je kunt zeggen dat het van jou is, of dat jij het bereikt hebt. Deze tarotkaart kan aangeven, dat je meer kunt dan je denkt. Zet je schouders eronder en ga ervoor! Soms is het zaak om ‘te goochelen’ om dingen voor elkaar te krijgen.

Je kunt de kleurplaat De Magiër hier downloaden: De Magiër

 

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00