Het Tarot Rad van Fortuin, gunstig of ongunstig?

Het Rad van Fortuin draait altijd door!

Tarotkaart Het Rad van FortuinTijdens tarotcursussen en andere tarotbijeenkomsten is het interessant om te zien hoe de verschillende deelnemers reageren op de tarotkaart Het Rad van Fortuin uit de tarot. Deelnemers die snel geneigd zijn het ergste te denken, zijn niet dol op het Rad van Fortuin omdat ze denken dat het lot zich tegen hen keert. De meer optimistische cursisten worden blij van deze kaart, want ze ‘weten’ gewoon dat het Rad een gunstige wending gaat nemen!

Maar het boekje, wat zegt mijn kleine boekje? Voor de verandering is het boekje heel positief: lot, fortuin, succes, geluk, vreugde.

Omgekeerd: vermeerdering, overvloed, overmatigheid.

Zelfs omgekeerd, is deze tarotkaart positief. Wanneer deze kaart getrokken wordt, heeft degene die hem trekt, dus niks te vrezen. Dit klopt wel ongeveer met mijn ervaringen uit de tarotpraktijk. Maar! Er is een maar. Het gaat niet altijd vanzelf. Je moet er vaak wel iets voor doen. En dat is ook logisch. Als je een studie wilt doen, zul je moeten studeren. Als je een andere baan wilt, moet je misschien weer terug naar school. Als je die studie met succes wilt afronden, moet je ervoor studeren. Wil je een relatie, dan kan het zijn dat je wel moet laten weten dat je op zoek bent naar een partner, en je kansen verhogen door uit te gaan of via internet te gaan daten. Het Rad van Fortuin belooft dat die inspanningen beloont zullen worden.

Het Rad is verder symbolisch gezien een ingewikkelde kaart. Al die symbolen heb ik toegelicht in het e-boek Tarot, Stap voor Stap – een cursus tarot voor beginners.

Hoewel deze kaart overwegend positief is, komt het een enkel keertje voor dat het Rad een ongunstige wending neemt. Het is daarom altijd zaak om goed naar de andere kaarten in de tarotlegging te kijken, zodat je die ongunstige wending eventueel kunt voorkomen.

Hierbij de kleurplaat Het Rad van Fortuin

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00