Tarot Kleurplaten Kelken Page

Tarotkaart Kelken Page verwijfd?

tarotkaarten kelken page verwijfd?Het witte boekje zegt over de Tarot Kelken Page van Rider Waite:
Een blonde, aangename, iets vrouwelijke Knecht, met vlijtig en doelgericht aspect, mijmerend over een vis die uit een kelk rijst om naar hem te kijken.

Divinatie duiding: een blonde jongeman, gedreven om dienstig te zijn en met wie de vrager geassocieerd zal worden: vlijtige jeugd; nieuws, boodschap, ijver, bezinning; meditatie; deze eigenschappen ook gericht op zaken.

Omgekeerd: smaak, genegenheid, gehechtheid, verleiding, misleiding, listigheid.

Ik weet niet of die vis uit de kelk omhoog komt om de jongeman aan te kijken. Lijkt mij dat hij uit de kelk steekt omdat de kelk te klein is. Maar goed, het heeft wel iets dat de jongeman naar de vis kijkt en de vis die terugkijkt. Het doet me denken aan een stukje uit Alice in Wonderland, waar ze een eenhoorn tegenkomt en dan verbaasd zegt dat ze niet had gedacht dat een eenhoorn bestond. Waarop de Eenhoorn opmerkt dat hij ook niet geloofde in het bestaan van kleine meisjes en vervolgens voorstelt in elkaar te geloven: Als jij in mij gelooft, geloof ik in jou.

Geloof en vertrouwen in jezelf en in mensen om je heen, is eigenlijk wel een belangrijk aspect van de Kelken Page die vol verwondering kijkt naar die vis die uit zijn Kelk steekt, alsof hij zich afvraagt hoe die vis daar in hemelsnaam is gekomen.

Het is mogelijk dat de Kelken Page in een legging aandringt op het geloven van wat je met eigen ogen ziet of vertrouwen op je eigen ervaringen.

Wat betreft de omgekeerde betekenissen zou ik smaak en genegenheid zeker willen toevoegen aan de betekenissen rechtop. Voor gehechtheid zou ik kijken of het een gezonde of ongezonde gehechtheid betreft.

Tarotkaarten Kleurplaat: Kelken Page

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00