Haindl Tarot Kelken Dochter

Haindl Tarotkaart Kelken Dochter – Brigid van Ierland

Globale betekenissen: Rust en uitstraling. Een vreedzaam en sterk karakter.

Keerzijde: Verlies van zelfverzekerdheid. Het belang van het persoonlijke verleden wordt genegeerd.

Haindl Tarotkaart Kelken Dochter

Voor tarotkaart Kelken Dochter heeft Haindl gekozen voor Brigid van Ierland. Voor het gezicht van Brigid besloot Haindl het gezicht van zijn vrouw Erika te gebruiken.

Brigid is de dochter van Dagda, de vader van de Keltische goden. Dit plaatst haar aan het begin van de schepping, net zoals Nut (zie Zwaarden Moeder) dat ook staat. Zij is een soort moedergodin en alles wat met natuur, geboorte, groei en inspiratie heeft te maken staat onder haar bescherming. Zij is de godin van het vuur, de smeedkunst, geneeskunst, dichtkunst, wijsheid en vruchtbaarheid en wordt gezien als de godin die de mensheid cultuur en beschaving bijbracht. Kortom een veelzijdige godin, waarbij de nadruk ligt op zorgzaamheid en voortbestaan. Haar edelmoedigheid diende de 6de-eeuwse Ierse non Brigitta tot voorbeeld. Zij was uiterst zorgzaam voor mens en dier en met name zeer begaan met de armen. Na haar dood is zij heilig verklaard en haar feestdag is 1 februari, dezelfde dag als de oorspronkelijke feestdag (Imbolc) van haar voorbeeld, de godin Brigid.

Imbolc werd gevierd op 1 februari omdat dit ongeveer de tijd is dat de lammetjes geboren worden. Imbolc betekent ‘in de buik’.
Op de Kelken Dochter-kaart zien we een aantal stenen geplaatst die aan Stonehenge doen denken, met op de achtergrond een grot. Deze grot doet een beetje denken aan een geboortekanaal. Brigid waakt over ‘nieuw leven’ en verzorgt en voedt het zodat het kan groeien en bloeien.
Omdat Imbolc een van de acht belangrijke feesten in Wicca is, wordt Brigid ook vereerd door hedendaagse heksen.

Brigid/Imbolc Tarotlegpatroon

Voor Imbold heb ik een tarotlegpatroon ontworpen met de Haindl Brigid van Ierland in de hoofrol. Je kunt het vinden in het artikel Imbolc Viering en Tarotlegpatroon.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00