Huis 3 – 5 dec.

Het Derde Huis

Huis 3 (Huis van Communicatie) is het huis van de kleine contacten. De contacten/communicatie dicht bij huis. Korte contacten, broers en zussen, kranten, buren, telefoon. Dit huis heeft ook te maken met hoe je omgaat met problemen en hoe je die analyseert. Ook zegt dit huis iets over hoe je denkt over jezelf en hoe je omgaat met anderen in concrete zin.

astrologische huis 3 tarotkaart keizerin jaar tarot horoscoop

Trek je hier bijvoorbeeld tarotkaart De Keizerin dan kan dit erop duiden dat je goede contacten hebt met iedereen om je heen en beslist ook met jezelf. Je communicatie is rustig en liefdevol en gericht op het laten groeien en bloeien. Dus niet dwingend en verbiedend. Voor jezelf kan het ook van belang zijn om deze contacten op te zoeken omdat je ervan opbloeit, het stimuleert je creativiteit. Het is ook mogelijk dat creativiteit, iets creatiefs doen (tekenen, schilderen, schrijven, kleien) je kan helpen om energie te krijgen.Net zoals het even iemand bellen je nieuwe energie kan geven.

Trek je Zwaarden Vier, de kaart van rusten en herstellen,dan denk ik dat die kaart erop wijst dat wat minder contactmomenten misschien beter voor je zou zijn, omdat je tijd nodig hebt om in stilte te rusten, te mediteren, zaken te overdenken en op een rijtje te zetten. De Keizerin spreekt problemen graag door met anderen. Zwaarden Vier wil er liefst eerst zelf over nadenken.

Trek je tarotkaart Zwaarden Schildknaap dan kan dit erop duiden dat je een probleem hebt met je directe omgeving. De Zwaarden Schildknaap is nogal geneigd overal gevaar te zien en je staat misschien wantrouwend in dit huis.Dat hoeft ook niet direct verkeerd te zijn, want wellicht is oplettendheid juist geboden om mensen in je naaste omgeving geen misbruik van je te laten maken. Maar het kan wel nuttig zijn om te onderzoeken of ze dat werkelijk doen, of dat jij denkt dat ze je aan alle kanten proberen te bedriegen, terwijl dat niet het geval is.

Zwaarden Schildknaap is heel goed in staat om een probleem van alle kanten te bekijken en te analyseren. Geen detail ontgaat hem. Dit kan handig zijn waar details van belang zijn en je niks hebt aan natte vinger werk. Van de Zwaarden Schildknaap kun je dus een degelijke analyse verwachten. Maar de Zwaarden Schildknaap moet er, volgens mij, altijd wel voor waken dat hij werkt met de realiteit en dat hij zich niet laat leiden door zijn angsten.

Klik hier voor huis 4

1 gedachte over “Huis 3 – 5 dec.”

  1. Voor het derde huis trok ik Pentakels 3. Dit duidt voor mij vaak op dingen die in de kinderschoenen staan, waarbij nog veel te leren is. Ik denk bijvoorbeeld aan het maken van YouTube video’s. Ik doe dit samen met mijn zoon die ook de afbeeldingen voor Tarot Stap voor Stap maakt. Het is niet dicht bij huis in de zin van afstand want er zit zo’n 1000 km tussen Rapallo (IT) en Leiderdorp (NL), maar wel dichtbij omdat we moeder en zoon zijn. En zo zijn er nog wel nieuwe dingen waar we aan willen werken. Daarbij past Pentakels 3 prima. Ook wat betreft het kortdurende aspect van het derde huis, vind ik Pentakels 3 goed passen omdat ik ook graag meer workshops en/of vragenuurtjes of iets dergelijks wil doen via Zoom. En wat betreft het aspect analyseren van problemen, vind ik Pentakels 3 ook super, want voor mij duidt dit op overleg tussen mijn drie zelven. Meer hierover kun je vinden bij Probleemoplossende Hulpmiddelen, bij het onderdeel de Drie Aspecten van Bewustzijn.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00