Huis 8 – 15 dec.

Huis 8 (Huis van Transformatie) is het huis van de onbewuste inhouden van je geest. Bezittingen, belastingen, dood en transformatie, en ook van het occulte. Voor dood en transformatie kun je ook denken in termen van wedergeboorte en transformatie van energie.

Prijzen, giften, erfenis, belastingen en belastingteruggave,bonussen, commissies, royalty’s en bedrijfsinvesteringen vallen ook in dit huis.

In dit huis kan iets zichtbaar worden van spanningsvelden tussen uitersten zoals controle versus overgave.

Ik zie dit huis vooral als een huis van persoonlijke ontwikkeling,maar het is veel breder en je kunt het ook zien als wereldwijde politieke ontwikkelingen. Maar omdat dit je persoonlijke astro-jaarconsult is, is dat meestal niet relevant, behalve als je werkzaam bent op zo’n vlak.

Trek je hier tarotkaart Gerechtigheid dan heeft deze kaart te maken met je gevoelens over rechtvaardigheid en wellicht waar je je maatschappelijk gezien voor wilt inzetten en waar je voor wilt werken. Het kan ook duiden op onderzoeken voor jezelf hoe je denkt over Gerechtigheid. Een ander aspect van Gerechtigheid is het idee dat je krijgt wat je toekomt, waar je recht op hebt. En dat heeft weer te maken met je overtuigingen.

Trek je hier tarotkaart De Kracht dan kan dit duiden op naar binnen keren en de inhouden van je onbewuste geest onderzoeken. Naar buiten toe kan het wijzen op volhouden. Dus als je bezig bent om zo’n crowd funding te doen met Indiegogo om je project te bekostigen, dan kan het zijn dat je dat eng vindt, want als niemand je project wil funden zou dat voor mij aanvoelen als een afwijzing van jewelste. Dus ik zou een drempeltje over moeten om daaraan te beginnen. Maar omdat je het heel graag wilt, doe je het toch. Je kunt dan werken met je Lager Zelf, je onbewuste, om jezelf over dat drempeltje en die angst afgewezen te worden, heen te zetten.

Pentakels Koningin in dit huis kan wijzen op aarzeling om iets breder te trekken dan alleen je directe omgeving van gezin, familie en hechte vrienden. Pentakels Koningin is ook erg van het praktische en minder gebrand op transformaties op het psychische gebied. Voor haar is het misschien ook niet nodig. Ik ben persoonlijk erg gehecht aan persoonlijke ontwikkeling en transformaties, maar dat is voor mij persoonlijk relevant. Niet iedereen wil dat of heeft dat nodig. Ik geloof dat iedereen zijn eigen pad heeft en dat is goed en precies zoals het moet zijn.

Pentakels Koningin zit tevreden te zijn in dit huis, dus wat dit huis ook in petto heeft voor iemand, het zit wel goed. Als ik de Pentakels Koningin hier zou trekken, zou ik me totaal geen zorgen maken over dit huis.

Tarotkaart De Geliefden in dit huis kan een interessant aspect hebben. Want in onze christelijke maatschappij hebben we allemaal wel iets in ons onderbewuste over de erfzonde van het eten van die appel. Bij sommigen is dat wat meer met de paplepel ingegoten dan bij anderen en dat kan zich dan vertalen naar dat ongemakkelijke gevoel of tarotkaart lezen misschien toch zondig is.

Als positieve noot, denk ik dat de Geliefden ook hier weer duidt op je persoonlijke paradijs en dan vooral in de zin van het ontdekken hoe dat er voor jou uitziet. Ik heb lange tijd totaal geen idee gehad wat ik nu eigenlijk wilde en dus ook niet hoe ik zou willen dat mijn persoonlijke paradijs eruit zou zien. Ik had hier last van beelden van anderen die vinden dat je op één plek moet blijven en daar je bestaan moet opbouwen, carrière moet maken met steeds meer bezittingen. Mijn natuurlijke neiging is van zo weinig mogelijk bezittingen en beslist niet op één plek blijven.

Ik liep ooit eens met mijn kinderen (toen nog jong) door het Archeon en daar heb je van die schattige middeleeuwse huisjes van één kamer, met een bed, een houten bank en een open kastje aan de muur met tinnen kroes en bord. Ik vond dat geweldig. Dat is ongeveer alles dat je nodig hebt. Mijn zoon merkte op: ”Ik had het kunnen weten, bij jou is het altijd hoe minder hoe beter.” Dat verraste mij want we hadden toch een vier kamer flat vol spullen, maar blijkbaar scheen die grondhouding van mij toch door naar buiten, zonder dat ik me dat eigenlijk bewust was. Maar goed, tarotkaart De Geliefden in dit huis van transformatie, psychische inhouden enz. zou je kunnen helpen om erachter te komen wat je wilt, wat bij je past en wat niet. Streven naar iets dat niet bij je past is namelijk heel vermoeiend en daar is veel doorzettingsvermogen voor nodig. Streven naar iets dat bij je past, gaat vaak veel gemakkelijker.

De laatste kaart die ik trok voor het achtste huis is Kelken Zeven. Ook deze tarotkaart heeft iets van wat is goed en wat is slecht en past in die zin bij het onderzoeken wat bij je past en wat niet. Maar meestal zie ik Kelken Zeven als een kaart die duidt op transformatie, van het leren zien voorbij de dagelijkse werkelijkheid, dus zicht krijgen op de onbewuste inhouden van je ziel, En ook zicht krijgen op andere niveaus van bestaan, bijv. de wereld van aura en chakra’s, het energetische niveau en energetische verbondenheid.

Wat nu ook merkbaar wordt is dat de eerste zes huizen erg persoonlijk zijn, en dat je vanaf het zevende huis, het huis van de partnerschappen, terecht komt in een breder maatschappelijk geheel van de wereld om je heen en de wisselwerking met je omgeving. Huis Twee wijst bijvoorbeeld op zaken die te maken hebben met je eigen inkomen en in Huis Acht kun je dat breder trekken naar investeringen, belastingen, en hoe je werk bijdraagt aan een groter geheel. Ook energetisch zien we in Huis Twee je eigen energiesysteem en bij Acht krijg je zicht op de wisselwerking van je eigen energie met die van anderen en de energetische verbondenheid en wederzijdse beïnvloeding. Dus je kunt nu ook de kaart die je hebt getrokken in het tweede huis vergelijken met de kaart die je hebt getrokken voor het achtste huis.

Klik hier voor huis 9

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00