Huis 5 – 9 dec.

Huis 5 (Huis van Plezier) is het huis van sport, spel, romantiek, hobby’s, plezier, sociale gelegenheden, creatieve zelfexpressie. Dus eigenlijk je vrije tijd (recreatie en ontspanning). Dit huis regeert ook kansspelen en investeringen. De tarotkaart die je hier trekt zegt dus iets over je vrije tijd; over recreatie en ontspanning.

Trek je hier Tarotkaart De Hogepriester dan kan dat duiden op spirituele ontwikkeling waarmee je bezig bent of gaat in je vrije tijd. De Hogepriester kan ook aangeven dat je geloof belangrijk voor je is en dat je veel doet aan je geloof. Bijvoorbeeld naar de kerk gaan en bijdragen aan het organiseren van sociale activiteiten op dat gebied. Ik geef dat beeld omdat het aansluit bij de Hogepriester en zich gemakkelijk laat vertalen naar andere religies zoals wicca of naar een hobby of sport die je beoefent. Bijvoorbeeld, je voetbalt en doet misschien ook veel voor de club, en/of je drinkt graag na afloop nog iets met je teamgenoten.

Trek je Tarotkaart Pentakels 10 in dit huis dan kan dat erop wijzen dat je familie en gezin je aandachtspunten zijn voor het komende jaar. Misschien zijn er veel familiefeesten, of je aandacht ligt bij je gezin en dingen samendoen in de gezamenlijke vrije tijd. Doe je aan investeringen, dan zou Pentakels 10 erop kunnen wijzen dat je op dat gebied een uitstekend jaar hebt.

Pentakels 4 in het vijfde huis kan erop wijzen dat het nodig is om je vrije tijd te bewaken en tijd voor jezelf in te plannen. Het is ook mogelijk dat je je voor het komende jaar hebt voorgenomen een cursus te gaan doen of meer naar de sportschool te gaan. In dat geval kan Pentakels 4 erop wijzen dat het van belang is om je strikt aan een schema te houden, anders valt dit voornemen op zijn gat.

Trek je Pentakels Koning in dit huis dan kun je denken aan allerlei sociale gelegenheden voor de gezelligheid en ook voor netwerken waarbij een ‘een hapje en een drankje’  horen. De Koning van Pentakels staat immers bekend als Bourgondiër, en die naam wil hij hoog houden.

Voor het toelichten van de huizen gebruik ik de grote arcana kaarten op volgorde. Dat was handig voor het laten maken van de afbeeldingen, en daarbij trek ik drie tarotkaarten om toe te lichten. Het valt me op dat ik hier drie kaarten uit de serie van Pentakels heb getrokken. Pentakels hebben te maken met concrete zaken, met zaken die te maken hebben met onze zintuigen en met geld. Het vijfde huis is ook een heel concreet huis van fysieke activiteiten, waarbij het budget voor dit soort activiteiten een belangrijke factor kan zijn. Pentakels 10 duidt er bijvoorbeeld op dat het budget voor vrije tijd gaat naar de kinderen en dingen samendoen. Pentakels 4 kan erop wijzen dat het goed is om te sparen voor dit huis en je budget voor de vrije tijd te bewaken zodat het niet opgaat aan andere dingen. Pentakels Koning zal zichzelf veel toestaan op het gebied van etentjes en drinken buiten de deur, ook omdat hij die activiteiten vaak ziet als netwerken en een ondersteuning van zijn werk.

Stel nu dat je bijvoorbeeld tarotkaart De Toren trekt in dit huis. Wat dan? Je kunt dan denken aan grensverleggende activiteiten. Bungy jumpen bijvoorbeeld. Alle attracties van de Efteling minstens één keer proberen. Dus uit je comfortzone komen en eens iets anders doen.

Klik hier voor huis 6

3 gedachten over “Huis 5 – 9 dec.”

 1. Ik heb hier een zwaarden koning getrokken. Ik kan deze niet zo goed plaatsen. Betekent dit dat ik te streng ben voor mezelf en mezelf meer plezier mag gunnen?

  Beantwoorden
  • Hallo Joyce, jezelf meer plezier gunnen mag altijd. Dit is het huis van sport en spel en je zou bij zwaarden koning kunnen denken aan de wetenschap van de koning dat de gedachte aan manifestatie vooraf gaat. Voor mezelf zou dat bijvoorbeeld kunnen zijn dat ik helemaal geen zin heb in sporten, en het is vast te druk, of ik krijg spierpijn, of ik kan de les niet bijhouden. Mijn denken zit dan mijn manifestatie van een fijne sportles in de weg, want ik zit de hele tijd te griepen. Aan de andere kant, kan de Zwaarden Koning ook heel gedecideerd dingen doen omdat het goed voor hem is. En als je er weinig plezier aan ervaart, kun je kiezen voor iets anders dat je leuker lijkt. Zwaarden Koning is een denker, een lucht type, en hij houdt bijvoorbeeld van spelletjes waar je een beetje bij moet nadenken. En discussies om zijn blikveld te verruimen past ook bij hem.

   Beantwoorden
 2. In het vijfde huis heb ik het Rad van Fortuin. Voor mij is het Rad van Fortuin een kaart van geluk zelf scheppen, kansen te grijpen door te doen, dus door zelf aan het Rad te draaien. Ik denk dat dit er mee te maken heeft, dat ik er nu eindelijk wel weer eens op uit wil. Naar een museum of zo. Zodra de kans zich voordoet, wanneer het weer mag, dan moet ik die kans grijpen, want voor je het weet is die kans misschien weer voor maanden verkeken in deze helaas nog steeds onzekere tijden. Ik ben benieuwd hoe het Rad van Fortuin in mijn vijfde huis gaat uitpakken in 2022. Ik heb niet zo’n scheiding tussen werk en vrije tijd, omdat ik freelance en mijn eigen tijd indeel. Ik voel de laatste tijd wel meer behoefte aan een betere scheiding. Waarschijnlijk heeft het Rad daar mee te maken, want omdat ik mijn tijd zelf kan indelen, heb ik het in eigen hand.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00