Huis 1 – 1 dec.

Het Eerste Huis

Voordat je begint met het trekken van kaarten, kan het zinvol zijn om eerst na te denken wat je wilt doen in 2022. Wat zijn je doelen op verschillende gebieden? Ligt je focus op je carrière, op familie, relatie,vrienden, persoonlijke ontwikkeling, balans werk en privé? Wat wil je in 2022. Mijn advies is om dit op te schrijven.

Astrologisch tarot jaarconsult huis 1

Lees dan de betekenis van het eerste huis, laat dat even op je inwerken en trek vervolgens een tarotkaart voor dit huis en schrijf voor jezelf op wat dit volgens jou betekent. Kijk ook goed naar de afbeelding. Hoe komt bijvoorbeeld de afgebeelde persoon op jou over? Dat kan je helpen bij je interpretatie.

Betekenis Huis 1 (positie 1). Dit eerste huis, ook wel Huis van het Zelf genoemd, duidt op hoe je overkomt op je omgeving, hoe je je presenteert. Dit geldt zowel voor je uiterlijk als voor houding en gedrag. Algemene opstelling tegenover de wereld.

Voorbeelden

Het is belangrijk niet te gaan stressen over je getrokken tarotkaart. De persoon uit het voorbeeld consult trok bijvoorbeeld tarotkaart De Dood voor het eerste huis en dat was totaal geen ramp. Sterker nog, hij had een streep gezet onder bepaalde zaken en was bezig zijn eigen bedrijf op te zetten. Hierdoor stond hij anders in het leven (veel optimistischer, enthousiaster en daadkrachtiger) dan toen hij nog voor iemand anders werkte. Andere dingen dan voorheen waren nu belangrijk voor hem. Algemeen kun je stellen, dat Dood een soort voortstuwende energie is om iets beters te creëren omdat je niet wilt vervallen in het oude waar je een punt achter hebt gezet.

Trek je voor het eerste huis bijvoorbeeld De Magiër dan duidt dat op een zelfverzekerde houding. Je komt in ieder geval over alsof je weet wat je wilt en weet waar je mee bezig bent. Je wilt iets voor jezelf neerzetten, gezien worden als iemand die iets presteert. Misschien erg op jezelf gericht en wat je zelf wilt en minder op anderen. Je kunt ook zeggen dat deze kaart aangeeft dat je helemaal klaar zit om van 2022 jouw jaar te maken. Je hebt er zin in.

Pentakels Vijf in dit huis zou kunnen aangeven dat je anderen niet in de kou laat staan maar de helpende hand biedt. Het is ook mogelijk dat Pentakels Vijf aangeeft dat je overkomt als iemand die bang is om te falen of die last heeft van armoede denken, voorzichtig en angstig. Als dit het geval is, dan kun je daar misschien iets aan doen.

Pentakels Vier in dit huis kan aangeven dat je dit jaar van plan bent voorzichtig om te gaan met je geld, dat dit een jaar is waarin je minder wilt uitgeven en meer wilt sparen. Het is ook mogelijk dat je bepaalde zaken de rug toekeert om je te richten op een bepaald project. Andere mogelijkheid is dat je gesloten en gierig overkomt. Het kan ook een aanwijzing zijn om je meer op jezelf te richten en wat jij wilt. Later bij het 7de huis, gaan we kijken hoe de tarotkaart op het zevende huis een extra invulling aan het eerste huis kan geven. We gaan de kaarten dus met elkaar vergelijken voor meer informatie. Meer info over het leggen van verbanden tussen posities en getrokken kaarten, kun je vinden in de onderstaande video over Tarotlegpatroon De Ster.

Tarotkaart Pentakels Vier kan ongemakkelijk aanvoelen omdat je misschien het gevoel hebt aangevallen te worden op vermeende gierigheid. Maar dat doet de Tarot niet. De Tarot oordeelt niet of iets goed of fout is. Het hangt helemaal van je situatie af of een bepaalde houding gunstig is of niet.

Stel dat je een boek wilt schrijven dan kan die gesloten houding van Pentakels Vier en zaken die je niet helpen de rug toekeren nodig zijn om tijd te maken om het boek te schrijven. Als je medewerking nodig hebt om een evenement te organiseren, dan helpt een gesloten houding en alles zelf willen doen misschien weer niet. Een getrokken tarotkaart kan ook werken als waarschuwing zodat je dat in de gaten kunt houden om niet op dat punt de mist in te gaan.

Video Tarotlegpatroon De Ster


Klik hier voor Huis Twee

Voor het plaatsen van een reactie wordt je naam en e-mailadres gevraagd. Je kunt als naam een alias invullen. Je e-mailadres wordt niet weergegeven op de site, dus daarover hoef je je geen zorgen te maken.

1 gedachte over “Huis 1 – 1 dec.”

  1. Ik heb eerst even nagedacht wat ik wilde voor 2022. De Keizer leek me wel wat voor mijn eerste huis. Maar ik trok De Gehangene. Dat roept bij mij de vraag op wat ik dan uitstraal naar mijn omgeving? Dat ik de zaken omdraai, van alle kanten kan bekijken? Gelukkig hangt de Gehangene er ontspannen bij. De Zoom cursussen en video’s voor 2022 zijn er zeker op gericht om de tarot van alle kanten te bekijken om tot dieper inzicht te komen. Zoveel plannen en maar 24 uur in een dag. Het bestuderen van het Pareto Principe (de 80-20 regel) is ook één van mijn plannen, met als achterliggende gedachte dan ik dan meer kan bereiken in minder tijd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00