Midden 13 – 25 dec.

De 13de tarotkaart is de kaart voor het midden, en verbeeldt de kern waarom alles draait in de periode waarnaar gevraagd wordt. Deze tarotkaart trekt alles samen. Het is de overkoepelende energie die doordringt in ieder huis. Je kunt die kaart soms ook zien als je hoofdthema.

Trek je hier bijvoorbeeld tarotkaart Zwaarden 7 dan kan dat te maken hebben met listigheid en conflicten uit de weg gaan of het doorzien hoe je jezelf ‘bedriegt’ of hoe anderen je ‘bedotten’. Een andere mogelijkheid is dat het misschien gemakkelijker is om je doelen te bereiken door zo min mogelijk verwikkelt te raken in conflicten, maar situaties diplomatieker aan te pakken.

Trek je hier bijvoorbeeld de Schildknaap van Staven dan kan die kaart erop duiden dat je iets te vertellen hebt, maar ook dat het handig kan zijn om goed te luisteren. Luisteren naar de ander, maar ook naar jezelf, naar je intuïtieve stem. Een andere mogelijkheid is dat dit een goed jaar is om te ontdekken wat je wilt, wat kan aansluiten bij het zoeken naar een roeping. Je kunt dit doen met het boek Ontwerp je eigen Leven waarover je meer kunt lezen in het blogbericht: De Volle Bever Maan, Veranderingen en Tarot. En wellicht dat de Tarot serie ‘Je levensdoel ontdekken’ je ook kan helpen.

Trek je tarotkaart Kelken Vijf dan is dat vaak een aanwijzing om alle gevoelens van spijt en wrok los te laten om zo meer energie en zin te hebben om met de twee kelken die nog rechtop staan aan de slag te gaan. Dat wil niet zeggen dat het verleden er niet toe doet, maar wel dat wanneer je blijft hangen in wat had kunnen zijn, je je leven eigenlijk een beetje misloopt. Bovendien weet je helemaal niet of dat wat ‘had kunnen zijn,’ ook werkelijk zo is. Ik kan bijvoorbeeld denken dat mijn vader mijn schrijverscarrière op mijn 6de verpest heeft door te zeggen dat het kinderachtig was. Kinderachtig zijn was naar mijn idee een doodzonde. Ik was gelijk klaar met schrijven en durfde helemaal niet meer te schrijven. En dat was misschien maar goed ook om te geraken waar ik nu ben. Dus in plaats van boos te zijn hierover (na jaren van wel boos te zijn geweest) denk ik dat het goed was en ik was waarschijnlijk toch nooit uitgegroeid tot literair talent of misschien wel maar dan was ik zoveel andere dingen misgelopen.

Kortom, kijk nog eens naar je volledige astro-tarotconsult om te kijken welke verbanden je ziet met ‘het midden’ en of je daar een thema uit kunt halen. Andersom is ook mogelijk. Namelijk dat de tarotkaart van het midden iets te vertellen heeft in ieder huis.

Gefeliciteerd! Als je tot hier gekomen bent, heb je vast en zeker zelf je astro-jaar consult opgesteld. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die hieronder stellen.

2 gedachten over “Midden 13 – 25 dec.”

 1. Zo..ik trok als 13e kaart zwaarden 9! Mijn eerste gedachte was nu toch wel ‘O jee’. Afgelopen 3 jaar heb ik al veel los mogen laten, leren anders te leven.
  Mijn houvast het afgelopen jaar was al ‘vandaag gaat voorbij’, maar nu komt er een component bij: doe je ogen maar open.
  In het 10e huis had ik de zwaarden 9 ook al.
  Het valt me op dat ik het echtpaar zwaarden ook in de legging heb: de koningin in het 9e huis van de filosofie en de koning in het 11e huis van de vriendschap.
  Zwaarden stonden voor denken en het element lucht. Klopt het in het algemeen dat ik de dingen wat luchtiger over de dingen mag denken? Of oog houden voor wat ik voor me heb liggen, zoals kansen of het mooie dekentje van zwaarden 9?

  In het 1e, 5e en 6e huis heb ik namelijk juist allemaal pentakels: resp de aas, de 10 en de 9 van pentakels.

  In het 2e,3e en 8e huis grote arcana’s: resp het Rad van Fortuin, De Keizerin en de Hogepriesteres.

  Dit alles in mijn persoonlijke jaar 17/8. Waarin ik krijg wat ik geef.
  Alle hogepriesteressen van 2022 hebben er in het 8e huis van transformatie dus nog een collega bij. Dit jaar zal prima zijn om te vertrouwen op mijn intuitie, en die intuitie verder te ontwikkelen.

  Nou, heel gaaf om zo stap voor stap zo’n grote legging te kunnen doen en iedere keer weer te kijken.
  Fijne 2e kerstdag en een mooi, kansrijk en bijzonder 2022 gewenst!

  Beantwoorden
  • Ik denk bij Zwaarden 9 altijd dat het ergste achter de rug is! En het echtpaar Zwaarden is een tof stel met een goed stel hersens en veel meer compassie dan we ze vaak toekennen. En je 17/8 jaar loopt dus via de 17 en dat is de Ster. Dus ik zou zeggen dat het een mooi jaar gaat worden met veel kansen en bovenal blijf bij jezelf! Jij bent de Ster in je persoonlijke verhaal.

   En inderdaad vertrouw op je intuïtie. Ook die opmerking bij zwaarden dat deze het luchtelement vertegenwoordigen en zaken ‘luchtiger’ opvatten vond ik ook een goed idee. Dat past ook wel bij Zwaarden 9 en ‘dit gaat ook weer voorbij.’

   Fijn dat je het een leuke manier van werken vond om op deze manier je jaarlegging op te stellen. Jij ook een fantastisch 2022 gewenst.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00