Huis 10 – 19 dec.

Huis 10 (Huis van Carrière en Status) is het huis van de carrière en maatschappelijke status. Dit zijn je ambities. Roem, promotie, reputatie. Ook je publieke verschijning kan door dit huis worden aangegeven. Vaderfiguur, broodwinner.

Als je het idee hebt dat de tarotkaart die je hier trekt iets zegt over je publieke verschijning, dan kun je die vergelijken met de kaart in het eerste huis die iets zegt over hoe je je presenteert in het algemeen. Je kunt het 10de huis ook vergelijken met het 4de huis. Je kunt het idee van vaderfiguur (10de huis) en moederfiguur (4de huis) ook zien als je actieve naar buiten gerichte kant versus je meer innerlijke, naar binnen gerichte kant en daar samen een soort van afgerond beeld over jezelf uit halen en waarom je iets doet. Soms geven de kaarten in 1 en 10 ook een aardig beeld van waar je goed in bent, en over je beroep of mogelijke beroepskeuzes.

Trek je hier het Rad van Fortuin, kan die tarotkaart aangeven dat je door hard te werken en je in te zetten, je vooruit kunt komen in het leven. Dit kan te maken hebben met je werk, maar ook met bijvoorbeeld een opleiding voor toekomstig werk. Hoe dan ook is het Rad van Fortuin, mits je je inzet en dus zelf aan dat Rad draait, een uiterst positieve kaart. In dit opzicht kan het ook handig hebben om een duidelijke visie te hebben waar je naartoe wilt, want dat maakt het draaien aan het Rad een stuk eenvoudiger.

Trek je tarotkaart Pentakels Twee dan kan dat duiden op schipperen, op steeds de balans opzoeken. Het kan ook zijn dat je je het ene moment fantastisch voelt en het idee hebt dat alles de goede kant opgaat en het volgende moment het gevoel hebt dat je niet vooruitkomt. Pentakels Twee wijst daarbij soms ook op gebieden waar je niet op één lijn ligt met collega’s op het gebied van werk of dat je tegen gebieden aanloopt waar je nog iets te leren hebt. Het advies van Pentakels Twee is ook om te navigeren met je neus in de golven, zodat een zijwaartse golf je schip niet doet zinken.  

Tarot hofkaart Pentakels Koning in dit 10de huis kan erop duiden dat je je goed voelt over je carrière en maatschappelijke status. Je bent goed op weg om je doelen te bereiken. Het kan ook een aanwijzing zijn om goed je grenzen te blijven bewaken. Voel je je op dit gebied ondergewaardeerd, maak dan een balans op van je waarde en ga kijken welke stappen nodig zijn om te bereiken wat je waard bent.

Kelken Ridder in het 10de huis kan erop wijzen dat je veel te bieden hebt, dat je je graag inzet voor iets wat je als nuttig ziet, maar dat je soms te schoorvoetend optreedt. Het is ook een kaart die erop kan wijzen dat je niet per se over de berg voor je neus heen moet, maar dat eromheen vaak ook mogelijk is. Voor de Ridder van Kelken lijkt een obstakel vaak een onoverkomelijke berg, maar als je met liefde aan je reis begint, dan blijkt het alles mee te vallen. Liefde is een belangrijke drijfveer van de Ridder van Kelken. Als je je werk ‘haat’, probeer dan te kijken wat je wel leuk vindt aan je werk en of een Ridder van Kelken houding van (liefde) geven je kan helpen om die negatieve houding om te buigen. Waarbij het ook mogelijk is dat de Kelken Ridder in dit huis aangeeft dat het tijd is om uit te vinden wat je wilt, wat je te bieden hebt en waarmee je aan de slag wilt gaan voor het grotere geheel van de maatschappij.

Klik hier voor huis 11

4 gedachten over “Huis 10 – 19 dec.”

 1. Hartstikke bedankt! Toen ik je antwoord las, dacht ik oja!
  Ik kan de kelken 8 namelijk heel letterlijk nemen: dit jaar hebben we een huis gekocht dat nu stapje voor stapje verbouwd en toekomstbestendig gemaakt wordt..volgend jaar gaan we dus verhuizen!

  In het tweede huis had ik het Rad van Fortuin, in het negende de koningin van Zwaarden. Leuk om iedere kaart toch ook weer in de dwarsverbanden te beschouwen.
  Met je hulp kan ik weer verder, dank je wel!

  Beantwoorden
 2. Hallo, bedankt voor de mogelijkheid om zo’n jaarlegging op deze manier te doen!
  Het duiden vind ik best lastig. Voor dit 10e huis trok ik zwaarden 9. Staat voor mij voor mogelijkheden zien als je je handen voor je ogen weg haalt, wakker wordt, je ogen opent.
  Samen met de kaart op het eerste huis (pentakels aas) kan ik er nog wel wat van maken: dat als ik met het wakker worden van zwaarden 9 het nieuwe begin van de pentakels aas zie.
  Maar in combinatie met het vierde huis (kelken acht) loop ik vast.
  Kan je me helpen dit te duiden? Is deze vraag trouwens te breed?

  Beantwoorden
  • Graag gedaan voor de mogelijkheid om zo je jaarlegging te kunnen doen. Het duiden is ook best lastig. Want we zitten toch een beetje toekomst te voorspellen op de energieën van het komend jaar. Ik kan me goed vinden in je interpretatie van Zwaarden 9. Ikzelf heb met Zwaarden 9 ook vaak de ervaring dat ik nu een lichtpuntje zie, een uitweg uit moeilijkheden. En in die zin ervaar ik Zwaarden 9 als best heel positief. En samen met Pentakels Aas kan dat lichtpuntje zeker te maken hebben met een nieuw begin, met nieuwe kansen. Het sluit dan goed op elkaar aan. In het vierde huis heb je Kelken Acht. Dat is voor mij een kaart van een andere richting inslaan, iets gaan doen wat je heel graag wilt doen. Ik zie die kaart als het donkere bomen bos. Je gaat het onbekende in en dat is avontuurlijk spannend. Kelken 8 houdt vaak verband met de carrière van mensen. Ik zie het namelijk ook als de “Ik Vertrek” kaart. Dus iemand die zijn goede baan opzegt om nu olijven te gaan kweken in Frankrijk of iets dergelijks. Daardoor verandert er natuurlijk ook van alles in het tiende huis. En het is best mogelijk dat Het Vertrek voor veel mensen een opluchting is omdat ze het helemaal niet gelukkig waren met hun werk. En dat sluit dan weer aan bij Zwaarden 9. Dus je zou kunnen kijken of iets in die richting past bij jouw situatie. En die Kelken Acht kan in het verleden liggen. Iemand is bijvoorbeeld voor Corona gestart met een B&B in Spanje. Door Corona komt daar de klad in. Het is financieel zwaar (de nachtmerrie van Zwaarden 9) maar die persoon begint nu een lichtpuntje te zien. En dat kan zijn dat deze persoon alternatieve manieren vindt om inkomsten te genereren bijv. En dat sluit ook weer aan op Pentakels Aas in het eerste huis. Vergelijk ook met het 2de en 9de huis, want die zijn vaak ook relevant voor het 10de huis. De vraag is niet te breed. Als je hier nog vragen over hebt, hoor ik het graag.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00