Huis 9 – 17 dec.

Huis Negen (Huis van Filosofie) is het huis van de expansie van de geest, van de grote contacten in tegenstelling tot het derde huis, waar de contacten dicht bij huis liggen. Reizen, filosofie, verhuizen, buitenland, sport. Dus in plaats van het dagelijkse bekende wordt hier geduid op groeimomenten. En die kunnen ook dichtbij huis plaatsvinden. Dus het idee van dicht of ver van huis kun je soms letterlijk opvatten, maar soms is het beter om dat overdrachtelijk te zien in de zin van dicht bij huis is bekend terrein en ver van huis is onbekend terrein.

Het negende huis is het huis van het groots denken en van je grenzen verleggen en soms letterlijk. In mijn situatie denk ik dan aan het vertalen van mijn site naar het Engels bijvoorbeeld.

Stel je hebt hier tarotkaart De Kluizenaar. De Kluizenaar staat bovenop een berg met een lampje in de hand. Dit geeft aan dat hij al een hele weg heeft afgelegd en veel ervaring heeft opgedaan. En nu kijkt hij terug op die weg en brengt zijn situatie in kaart. En daarna kan hij verder trekken, een nog hogere berg op. Je kunt dan denken aan een hogere opleiding, een hogere functie, internationaal gaan werken enz. Dus denk groots! Een andere mogelijkheid is om meer contact te maken met je bovenbewustzijn, met je Hoger Zelf.

Trek je bijvoorbeeld Pentakels Acht dan zou je kunnen denken aan automatiseren. Men zegt dat voor websites de trend voor 2019 is om zich toe te leggen op bijv. kunstmatig intelligentie met van die zelflerende robots die vragen van klanten beantwoorden. En dat dit handig kan zijn. Ik zie mezelf dat niet doen, omdat ik gewoon niet weet hoe. Maar het ligt wel in mijn vakgebied van SEO en Social Media (niet Tarot, maar mijn andere werk), dus misschien moet ik me daarin wel gaan verdiepen. Dat zou voor mij een 9de huis ding kunnen zijn. Dus routinezaken automatiseren.

Stel dat je hier tarotkaart De Hogepriesteres trekt dan kun je denken aan filosofie voor expansie van je geest, of een verdieping van al bestaande kennis door een hogere opleiding. De Hogepriesteres heeft ook te maken met intuïtie en het ontwikkelen van je intuïtie zou dus ook kunnen; het in contact komen met je diepste wezen om alle antwoorden in jezelf te vinden.

Tarotkaart De Dwaas zou erop kunnen wijzen dat je op de juiste weg bent, en maar gewoon in het diepe moet springen. Ga op pad, ook al zie je niet het volledige pad. Gaandeweg wordt het pad dan wel duidelijk. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het voorbeeld van de ondernemer die over de grens wil gaan verkopen. Niet alleen op bol.com maar ook op Amazon. Of je wel een concept omzetten naar een franchiseformule, of je wilt in Italië gaan wonen, of filosofie gaan studeren. Dat zou allemaal ook kunnen passen bij De Dwaas.

Klik hier voor huis 10

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00