Huis 4 – 7 dec.

Huis 4 (Huis van Gezin en Familie) is het huis van thuis en wortels, ouders en voorouders. Denk hierbij ook aan een erfenis in de zin van tradities die je van huis uit hebt meegekregen. Dit huis wordt ook gezien als het huis van de moeder of moederfiguren. Het fundament waar je je leven op bouwt. Je kan daarbij denken aan normen en waarden en je overtuigingen, waarbij onze afstamming ook weer een grote rol kan spelen. Een ander aspect dat naar voren wordt gebracht bij het vierde huis is dat de kaart die hier komt te liggen iets kan zeggen over je fysieke woning; over verhuizen, kopen of huren van een huis.

Ik zie het vierde huis in een astrologische jaarlegging in eerste instantie als het huis van de wortels, van de grondslag, het huis dat de grondtrilling van het komende jaar weergeeft. Dit jaar is ook mijn fysieke woning een aandachtspunt.

Stel je hebt hier tarotkaart De Keizer, dan zit je stevig op je troon. Je hebt de boel onder controle. Je beheerst dit huis en laat je niet overheersen. De Keizer straalt een krachtige, actieve energie uit. Als grondtrilling voor een jaar zou mij dat goed uitkomen. Het lijkt me dat ik dan gemakkelijker doelgericht kan werken zonder me te laten afleiden door van alles en nog wat. Als autoriteit zal de Keizer beslist een hoop ideeën hebben, waar hij van overtuigd is en die hij niet wil onderzoeken. Want waarom zou je een overtuiging onderzoeken waarvan je weet dat die ‘waar’ is? Dit kan een valkuil zijn. De energie van de keizer zie ik meer als energie van de vaderfiguur. Nu kan dit de moederlijke energie van dit huis aanvullen, het kan ook botsen.

Trek je Zwaarden 6 dan kan dit duiden op een andere richting inslaan, noodgedwongen misschien. Het is mogelijk dat het nodig is je fundament te wijzigen. Het is een kaart die op een reis kan duiden om een beter leven te creëren voor jezelf.

Het kan ook zijn dat Zwaarden 6 dus letterlijk aangeeft dat dit jaar in het teken van verhuizen staat. Ben je totaal niet van plan om te verhuizen, ga dan niet denken dat het ‘moet’ omdat je deze kaart op het vierde huis hebt getrokken. In dat geval is de betekenis van verhuizen waarschijnlijk helemaal niet van toepassing. Nu ik dat zeg, moet ik toch denken aan een ‘voorspelling’ van zwaarden 6 waarbij ik het idee van verhuizen niet van toepassing vond omdat ik helemaal niet ging verhuizen. Maar wat ik wel deed was mijn hele huis omgooien omdat ik bezig was met Feng Shui. Ik ging enorm te keer met kasten uitruimen,opruimen en alles anders neerzetten. Ik zat daar tussen stapels bezittingen en het leek echt op verhuizen. Dus een grote schoonmaak en veel dingen wegdoen zou ook kunnen. Of een verbouwing.

Trek je tarotkaart Pentakels 7 dan kan die kaart erop duiden dat je niet tevreden bent met hoe de zaken gaan in dit huis. Je hebt een bepaald ideaalbeeld voor ogen en zaken gaan wel de goede kant op, maar niet zo snel als je zou willen. Het kan dan handig zijn om te kijken of een familie-erfenis van overtuigingen en tradities het bereiken van je ideaal bemoeilijken. We hebben vaak een soort van loyaliteit aan de familie waarbij bijvoorbeeld een beetje voorbijstreven van de rest van de familie wel OK is, maar je moet het niet te bont maken. Je hebt dan als het ware een soort plafond tot waar je kunt komen. En dat is vaak heel onbewust dat we ons daaraan houden uit loyaliteit aan de familie. Een ander aspect dat ik vaak zie bij het trekken van deze kaart is dat het verstandig kan zijn om te bevestigen wat je allemaal al bereikt hebt en dankbaarheid voelen voor alle stapje die al gezet zijn, dankbaar voor hoe de familie je steunt en dankbaar voor het dak boven je hoofd. Als energie voor het komende jaar, denk ik dat Pentakels 7 adviseert om niet alles tegelijkertijd te willen, niet het onderste uit de kan te willen, realistisch te zijn wat betreft snelheid en vooral zien hoe dingen de goede kant op gaan en daar dankbaar voor te zijn.

Klik hier voor huis 5

1 gedachte over “Huis 4 – 7 dec.”

  1. Mijn tarotkaart voor het vierde huis is de Kelken Ridder. In positieve zin is de Kelken Ridder een persoon die veel te bieden heeft. Veel liefde. Het past mooi bij wat ik wil doen in 2022. Mijn plan is om komend jaar iedere maand een ander Huna principe (https://tarotstapvoorstap.nl/cursus/probleemoplossende-hulpmiddelen/) onder de loep te nemen en te kijken hoe ik dat toepas of toe kan passen in mijn leven. Dat ga ik opzetten op de website als een cursus (voorlopig gratis), zodat je mee kunt oefenen en we van elkaars ervaringen en vragen kunnen leren. Hier heb ik onwijs veel zin in. Het lijkt me waardevol voor mezelf en voor jou kan het ook waardevol zijn om mee te doen, maar dat mag je zelf bedenken. Het is een aanbod! Dus het past perfect bij de Kelken Ridder.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00