Huis 12 – 23 dec.

Huis 12 (Huis van een Hogere Macht) is het huis van de onpersoonlijke instellingen (zoals regering, politie, justitie, ziekenhuizen en psychiatrische instellingen). Maar het twaalfde huis is ook het huis van mystieke beleving, en je verbinding met de kosmos.

Het twaalfde huis heeft te maken met alles dat verborgen is. Dus ook het onderbewuste, dromen en geheimen. Ook zaken die achter de schermen plaatsvinden en vertrouwelijke afspraken vallen in dit huis.  

Daarnaast wordt dit huis ook gezien als het huis van zelfopoffering, pijn en verdriet, en geheime vijanden. Maar het is tevens het huis van genezing, ontslag uit het ziekenhuis, gevangenis e.d.

Persoonlijk zie ik in dit huis mijn plaats in de kosmos, mijn verbinding met het universum en dan hoop ik dat de tarotkaart die ik hier trek een positieve energie heeft zodat ik het fijne gevoel heb dat het universum mij bijstaat. Soms trek ik hier een kaart die ik niet zo prettig vindt, en dan lees ik die als een aanwijzing van het universum hoe we beter op één lijn kunnen komen.

Voor onze voorbeeld tarot horoscoop hebben we gekozen voor de eerste kaarten uit de Grote Arcana ter illustratie. In dit huis ligt daarom tarotkaart De Gehangene. Het woord zelfopoffering is een belangrijk sleutelwoord bij deze kaart. Het is je misschien opgevallen dat de eerste twaalf grote arcana tarotkaarten qua betekenissen eigenlijk best mooi aansluiten bij de betekenissen van de met hun getal overeenkomende huizen. De Gehangene heeft naast (zelf)opoffering ook te maken met loslaten en zaken van een andere kant bekijken. Ik zie in de Gehangene de omkering van het gezegde “Eerst zien, dan geloven.” En dat heeft alles te maken met de Wet van Aantrekkingskracht die stelt dat je manifesteert op basis van wat je gelooft. Wat je gelooft, heeft vaak weer te maken met gedachten en overtuigingen waar je je niet bewust van bent. Ik zie daarom de Gehangene vaak als een aanwijzing om mij niet zo druk te maken, gezellig onderste boven te gaan hangen en zaken van een andere kant te bekijken. En daarbij te onderzoeken wat voor beelden ik heb bij bepaalde zaken en of die beelden wel juist zijn.

Trek je hier De Dwaas dan zou ik zeggen dat je op één lijn ligt met je Hoger Zelf. Je ziet misschien niet precies het hele pad, maar je hebt de moed en het vertrouwen dat je intuïtie je op het juiste moment de juiste ingevingen aanreikt. Dit is geen blind vertrouwen. Het is wel van belang om ook je gezonde verstand te blijven gebruiken.

Trek je hier de Staven Koning dan zie ik dat ook als een fijne kaart die erop wijst dat je enthousiast aan de slag zult gaan om je doelen te bereiken en onderweg ook anderen kunt inspireren.

Trek je hier Zwaarden 3 dan is dat ook heel mooi, want dat geeft aan dat je veel oud zeer kunt helen en transformeren. Door het opruimen, loslaten en verwerken van oud zeer komt veel energie vrij die je dan kunt gebruiken om je leven een nieuwe wending te geven. Met de energie van het twaalfde huis, gaat dat loslaten vaak heel gemakkelijk, en daarom is Zwaarden 3 beslist geen kaart om van te schrikken.

Voor de Toren is dat een soortgelijk verhaal. Je krijgt inzichten aangereikt die je leven kunnen transformeren. De Toren in het 12de huis heeft meer weg van een aha-ervaring in overtreffende trap dan een weg van inzicht via rampspoed en ellende. Dus ook niks om je druk over te maken.

Tot zover het 12de huis en morgen gaan we aan de slag met de 13de kaart voor het midden, trekken we alles samen.

Klik hier voor de laatste positie; het midden

6 gedachten over “Huis 12 – 23 dec.”

 1. Dankjewel!
  Mooi je uitspraak over samenwerking tussen intuïtie en verstand. Dat voelt heel anders dan kiezen…..
  Op acht ligt Ridder van Staven en op zes pentakels negen.
  Passie, m’n zielsdoel en hart volgen. Duidelijk…..
  En op zes uitrusten en verworven skills. Interessant…..

  Wat mij toch wel even op m’n hoofd deed krabben was de toren in t midden!
  Dat ziet eruit als wederom een intens jaar met baanbrekende inzichten op elk vlak…?
  Voor mij met de magiër als constellatie en een intens emotioneel karakter niet vreemd.
  Moest er wel even van bijkomen maar het past ook echt enorm bij me.
  Ben benieuwd wat jou visie daarop is.

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Ik zie De Toren als een kaart om met een korreltje zout te nemen. Inzichten kunnen fijn en bevrijdend zijn. Als je vastloopt, kun je een inzicht vragen aan het Universum (Spirit, God, Hoger Zelf of hoe jij dat noemt/ziet) om je weer vlot te trekken. Ik zie het dus eigenlijk als samenwerking met mijn Hoger Zelf en God. Maak onderscheid tussen waar je zelf iets mee kan en wat buiten je invloedsfeer ligt, waar je geen controle over hebt. Heb je er geen controle over, of weet je geen oplossing, dan leg je dat neer bij Grote Geest of je Hoger Zelf en dan krijg je vanzelf op een of andere manier een inzicht. Ik heb mezelf aangeleerd om die inzichten direct op te schrijven, want ik vergeet ze heel snel. Ik krijg bijvoorbeeld een inzicht tijdens het wandelen en aan het eind van de wandeling weet ik het al niet meer. Ik gebruik voor die inzichten vaak de recording-functie op mijn telefoon. En later verwerk ik het in mijn journal. Werkt als een trein!

   Beantwoorden
 2. Hoi Nelly,

  Bij het twaalfde huis trek ik zwaarden twee. Kan jij me helpen deze te duiden?
  Zelf kom ik op afgesneden zijn van m’n intuïtie en niet kunnen kiezen.
  Graag zou ik er een wat positievere draai aan kunnen geven.
  Overigens heb ik maarliefst zes keer pentakels kaarten getrokken!
  Alvast dank en hartelijke groet Hanneke

  Beantwoorden
  • Hallo Hanneke, ik zie zwaarden 2 ook als een heftige twijfelkaart en deze ligt nu op het huis die te maken heeft met je verbinding met het Universum (kosmos, god, grote intelligentie of hoe je dat wilt noemen), en ik kan me voorstellen dat er dan twijfels bij je opkomen. Want hoe weet je dat je iets juist voelt, dat je intuïtie klopt? 2022 kan een jaar zijn om dat te onderzoeken en daar meer greep op te krijgen. Vooral ook omdat 2022 bestaat uit 3 x het getal 2! Dit heeft te maken met de Hogepriesteres, maar ook met andere 2-kaarten zoals de Zwaarden 2. Het denken (zwaarden) is belangrijk, maar vaak hechten we meer belang aan ons denken (verstand) dan aan ons gevoel (intuïtie).

   Er is een ‘knopje’ dat je kunt omzetten om Gevoel en Verstand in evenwicht te krijgen. Stel je krijgt het gevoel dat het heerlijk zou zijn om in Italië te wonen. Verstand zegt dan: “Ben je gek geworden! Je spreekt geen Italiaans, waar wil je dan gaan wonen, bovendien heb je er geen geld voor, hoe ga je dat doen met je werk?” En direct is je plan weer van de baan. Wat je op zo’n moment tegen Verstand kunt zeggen is: “Ik begrijp dat je me veilig wilt houden, maar ik zou graag willen, dat je je dat goede verstand van je inzet om te bedenken hoe we een verhuizing naar Italië kunnen realiseren.” En Verstand ging aan de slag en spontaan kwamen mij websites onder ogen van mensen die zo’n stap gemaakt hadden, boeken van mensen die hun weg en eerste jaar in Italië beschreven en meer van dat soort zaken. En na 3 jaar zoeken hoe, wat en waar, woon ik nu in Italië. Dat is leuk. Maar wat eigenlijk nog veel prettiger is, is de samenwerking tussen Verstand en Gevoel. Gevoel doet mij iets voelen, maar ik weet niet altijd wat het betekent. Dan vraag ik aan Verstand om er woorden aan te geven. En als ik dan stil wacht, dan komen die woorden vanzelf bij me op. Intuïtie en Verstand werken samen om me de weg te laten zien die het beste voor me is.
   Waar Zwaarden Twee ook wel last van heeft, is dat Zwaarden Twee vaak twijfelt uit angst voor verandering. Want wat nu als het verkeerd uitpakt? Zwaarden Twee vraagt zich nooit af “wat nu als hier blijven dralen op deze tweesprong verkeerd uitpakt?”
   Een ander aspect van Zwaarden Twee is dat we vaak denken in ‘of dit, of dat’. Alsof twee dingen niet samen kunnen bestaan. Je kunt bijvoorbeeld je eigen praktijk beginnen voor 2 dagen in de week en 3 dagen in loondienst blijven. Zoiets.
   Kijk ook hoe je Zwaarden 2 in verband kunt brengen met andere huizen. Bijvoorbeeld het 8ste huis van transformatie en die kaart die daar ligt. En wat je hebt op het zesde huis van dienstbaarheid.
   En verder kun je op de pagina met toelichting over Zwaarden Twee een visualisatie vinden voor wanneer je twijfelt tussen twee zaken en ook twee tarotlegpatronen om de betekenis van Zwaarden Twee helderder te krijgen: https://tarotstapvoorstap.nl/tarotkaarten/tarotkaart-zwaarden-twee/. Als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00