Huis 2 – 3 dec.

Het Tweede Huis

Huis 2 (Huis van Waarde) duidt op bezit en bestaanszekerheid (gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen). Dit huis duidt op bezit in brede zin. Ook talenten en mogelijkheden om meer materieel bezit te verwerven vallen hieronder. Je hulpbron(nen). Oogst. Zelfwaardering.

astrologie tarot jaarconsult lezing het tweede huis van de horoscoop

Ik zie dit altijd als het huis van wat heb ik aan talenten en mogelijkheden om mijn wensen voor dit jaar vorm te kunnen geven. Dus wat ik kan inzetten om van het komende jaar een succes te maken.

Trek je hier bijvoorbeeld tarotkaart De Hogepriesteres dan kan die kaart erop duiden dat je een goed ontwikkelde intuïtie hebt die je kunt inzetten. Luisteren naar je gevoel. Je kunt antwoorden die je nodig hebt in je zelf vinden. De Hogepriesteres is ook heel diplomatiek, en dat kan ook handig zijn. Luisteren naar anderen en adviseren.

Tarotkaart Pentakels Tien zou ik lezen als goed ontwikkelde talenten, maar ook het op een hoger plan brengen daarvan. Dus eventueel doorstuderen. Maar voor die betekenis zou ik ook zeker kijken naar welke kaarten liggen in het derde en negende huis. Pentakels Tien is ook een tarotkaart die te maken heeft met tradities. En dat doet mij denken aan de uitspraak dat je niet iets wat werkt moet afbreken om iets neer te zetten wat moderner is, maar waarvan je niet weet of het werkt. Dus geen innovatie omdat je mee wilt gaan met je tijd. Je zou kunnen teruggrijpen op tradities die zichzelf bewezen hebben.

Trek je Staven Twee dan kun je je afvragen wat je daaraan hebt in het tweede huis. Immers, deze kaart duidt er vaak op dat je wel weet wat je wilt, maar niet hoe je dat kunt bereiken. Staven Twee duidt in ieder geval op focus op je doel. Ik kijk naar deze kaart en stel mijzelf de vraag welke kwaliteiten ik zie waar ik iets aan zou kunnen hebben. Dus de eerste is focus. Daarbij zie ik iemand die boven op een kasteel staat en uitkijkt over het land dat er welvarend uitziet. Blijkbaar gaat het hem goed. De wereldbol in zijn hand doet mij denken dat hij nu opzoek is naar de volgende mijlpaal. Hij overweegt en weegt af wat de beste volgende stap zou kunnen zijn om zijn doel te bereiken. Blijkbaar (het gaat hem goed) is hij daar goed in.

Ik denk dat het kunnen maken van zo’n inschatting van welke volgende stap nodig is om je dichter bij je doel te brengen, een nuttig talent is. Hij overhaast niks, neemt er de tijd voor. Hij vindt zijn weg wel. Voor jezelf kan dit ook een soort prettige bevestiging zijn, dat je altijd wel een oplossing vindt voor obstakels die het komende jaar op je pad zullen komen. Mij zou Staven Twee een gevoel van vertrouwen geven dat het allemaal wel goed komt. Rustig blijven, diep ademhalen, en dan ergens vandaan, van binnenuit of van buitenaf, komt er wel een inzicht over hoe verder, daar kun je op vertrouwen. In het kort zou je kunnen zeggen dat Staven Twee erop duidt dat hij oplossingsgericht is.

Klik hier voor huis 3

3 gedachten over “Huis 2 – 3 dec.”

  1. Nelly, wat fijn dat je de Duivel nog eens belicht, en dankjewel voor de vele voorbeelden die je deelt op YouTube. De cursus stap voor stap is ook heel goed te begrijpen.

    Beantwoorden
  2. ‘t Is me wat! Trek ik voor het tweede huis De Duivel. Eerste huis Gehangene en dan nu de Duivel. Ik ben nu heel benieuwd hoe de rest van mijn astro-tarot horoscoop eruit gaat zien! De Duivel duidt erop dat ik vast zit aan van alles. Bijvoorbeeld gedachten over de huur betalen. Ik heb ook gedachten over hoe werk en inkomen met elkaar samenhangen. En nog veel meer gedachten. Ik trok die Duivel en mijn hoofd stroomde over van gedachten, die ik snel genoteerd heb om die te kunnen onderzoeken op waarheidsgehalte. Ik heb mijn kaart online getrokken en de eerste zin van mijn beschrijving luidt: “Vastzitten aan overtuigingen en tradities; naar anderen kijken voor de juiste weg; angst om uitgelachen te worden.” Behalve dat vastzitten aan overtuigingen en tradities, is ook de rest van de zin relevant. Ik hoef niet te kijken naar anderen voor de juiste weg. Ik mag mijn eigen weg volgen. En omdat te kunnen doen, laat ik nu de angst om uitgelachen te worden direct varen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00