Huis 7 – 13 dec.

Huis 7 (Huis van de Partners), is het huis van ‘de ander’, partnerschappen en contracten. Je kunt hierbij denken aan hechte relaties in brede zin dus niet alleen romantische relaties maar ook zakenpartners vallen onder dit huis. Ook contracten van allerlei aard, dus bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten kan hieronder vallen, maar ook een samenlevingscontract. Verder kan dit huis duiden op wat je niet laat zien aan je omgeving in tegenstelling tot huis 1 dat aangeeft wat je wel laat zien.

Trek je hier tarotkaart De Zegewagen dan zul je gunstige contracten kunnen sluiten. De overwinning is zeker. Als je kijkt naar wat je niet laat zien, dan kan het zijn dat je die drang om te winnen wel hebt, maar niet laat zien.

Trek je hier tarotkaart De Maan dan kan die kaart erop duiden dat je angst hebt voor een relatie, dat je het aangaan van verbindingen moeilijk vindt of dat je twijfelt over een bepaalde verbinding. En dat hoeft niet eens op het gebied van relaties te zijn, dat kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met het kopen van een huis. De Maan kan ook een aanwijzing zijn om het rustig aan te doen, om niets te overhaasten zodat je kunt achterhalen wat je voelt en waarom je dat voelt. De Maan duidt vaak op diepe angsten die je tegenhouden om iets te doen. 

Als we kijken naar het aspect wat je niet van jezelf laat zien, dan kan De Maan erop duiden dat je je angsten en twijfels verborgen houdt voor anderen. De tarot geeft daar dus geen oordeel over. Die zegt niet dat dat moet. Als iemand je dat wel vertelt, dan is dat eigen invulling.

De volgende tarotkaart die ik trok was De Kluizenaar. De Kluizenaar kijkt terug op de afgelegde weg Hij heeft heel wat bereikt en voelt zich misschien een beetje eenzaam (hoewel dat niet altijd opgaat). Maar nu ligt hij op het huis van de partnerschappen en zoekt misschien een partner. Hij kijkt terug en beoordeelt zijn ervaringen en leermomenten om te bepalen hoe hij verder wil gaan op dit gebied.

Wat we dan nu zien is dat ik drie Grote Arcana kaarten getrokken heb. Het zevende huis wordt door de Tarot blijkbaar als een belangrijk huis gezien. Ik zie daar ook wel wat in, want de tegenstelling of juist overeenkomst die wordt aangegeven door de kaart in het eerste huis, met de kaart in het zevende huis over wat je wel en wat je niet laat zien, kan heel verhelderend werken. Daarbij staat het hebben van een gelukkige relatie voor veel mensen met stip op één.

Klik hier voor huis 8

1 gedachte over “Huis 7 – 13 dec.”

  1. Ik trok Zwaarden 10 voor het zevende huis. En ik lees bij de beschrijving bij deze kaart op mijn eigen site: “Einde van een situatie met een daarop volgend nieuw begin. Deze kaart kan aangeven dat het je gedachten of onafgemaakte zaken zijn die je vastzetten. Je weet wat je moet veranderen en het is zaak omdat dan ook te doen. Door dingen af te ronden en/of achter je te laten, krijg je ruimte voor nieuwe zaken, kansen en mogelijkheden. De afbeelding duidt op iemand die geheel doorboord is met zwaarden. Hier is geen half werk geleverd. En dat is ook een belangrijk aspect van deze kaart: met half werk kom je er niet.”
    Nou ja, OK dan. Beter mijn best doen. Er zijn inderdaad zat dingen die afgemaakt moeten worden. Niet zeuren over geen tijd, geen tijd, geen tijd en haast hebben. Ik voel me soms als het witte konijn uit Alice in Wonderland. En mijn partner, die de video’s maakt (ik mag alleen nog de tekst schrijven in inspreken) is van het perfectionistische. Maar, er gloort licht op Zwaarden 10.
    Het leuke van de tweede zes kaarten van dit horoscoop patroon is dat je ze kunt vergelijken met het tegenoverliggende huis. Dus je kunt de kaart in huis zeven vergelijken met de kaart in huis één. Ik heb de Gehangene in Huis 1 en wanneer we dat koppelen aan de tegenoverliggende Zwaarden 10, dan denk ik aan een nieuwe manier van kijken naar dingen, en andere gedachten. Dit maakt De Gehangene eigenlijk ook een stuk duidelijker.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00