Rider Waite Tarotkaart Pentakels Acht

Tarotkaart Pentakels Acht – Oefening baart kunst

Globale betekenis: Er wordt hard gewerkt. Betrokkene is goed in zijn werk. Talenten zijn in hoge mate ontwikkeld. Het werk wordt met plezier verricht. Mogelijk verveling vanwege de routinematigheid van de werkzaamheden. Gebrek aan uitdaging. Schenk aandacht aan details.

Rider Waite Tarotkaart Pentakels Acht

Op tarotkaart Pentakels Acht zien we een man die zijn talenten goed ontwikkeld heeft. Hij werkt zo te zien met plezier. Hij is ijverig en bekwaam in zijn werk. Het houten bankje zagen we ook in tarotkaart Pentakels Drie, toen deze man aan het begin van zijn carrière stond en zichzelf nog moest bewijzen.

De hamer is een symbool van kracht en activiteit. In de vrijmetselarij is de hamer het werktuig van de meester en opzichters van een loge. De symboliek wijst erop dat de afgebeelde figuur een meester in zijn werk is.

Tarotkaart Pentakels Acht geeft aan dat alles goed verloopt. Werkzaamheden of activiteiten die eerst moeilijk waren, zijn nu routineklussen geworden. Alles lijkt vanzelf te gaan, het kost geen moeite meer. In het voorbeeld van het autorijden zou je kunnen zeggen dat achteruit inparkeren ook geen probleem meer is. Hij beheerst het autorijden volledig.

Het negatieve aspect van deze kaart is dat de routine als saai kan worden ervaren. Er zit geen uitdaging meer in het werk. Deze kaart kan ook een aanwijzing zijn om aandacht te schenken aan details.

In de liefde

Pentakels Acht duidt er meestal op dat alles volgens een vast patroon verloopt. De relatie is comfortabel maar voorspelbaar. Dit is positief, behalve wanneer je het gevoel hebt dat je meer spanning en sensatie wilt.

Tarot Video Pentakels Acht


Pentakels Acht in de muziek

Ooit, lang geleden en waarschijnlijk in 1974 heb ik Kraftwerk gezien in het Paard in Den Haag toen deze song kersvers was. En hoewel dat hele idee van het rijden op de snelweg onwijs repeterend is, verveeld dit nummer mij nooit. Ik vond het goed passen bij het routinematige en de repetitie van de Pentakels Acht. Enjoy!

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Pentakels Acht uit de Ator Tarot

Ator Tarot Pentakels Acht
Ator Tarot Pentakels Acht: Hard werken. Routine.

Ator Tarot eigen: Ook hier is de afgebeelde man hard aan het werk, net zoals op de RW-versie van deze Tarotkaart.


Morgan Greer Tarotkaart Pentakels Acht

Morgan Greer Tarot Pentakels Acht

Tarotkaart Pentakels Acht van Morgan Greer lijkt erg op die van Waite en hier heb ik niets aan toe te voegen. De betekenis van Waite en Greer komen dus mooi met elkaar overeen.

Betekenis van Pentakels Acht: Het verwerven van financiële veiligheid door vakmanschap en vaardige arbeid.

Omgekeerd: Gebrek aan ambitie, inhaligheid leidt tot woekering.


Shadowscapes Tarot Pentakels Acht

Shadowscapes Tarot Pentakels Acht

Tarotkaart Pentakels Acht van de Shadowscapes Tarot versie toont ons een spin die haar web weeft. Dat web heeft niet te maken met het levensweb, maar wel met je levenswerk of je werk als leven. Wat de ontwerpster van de kaarten hier wil uitdrukken is dat ieder werk het waard is om met zorg en aandacht gedaan te worden, en dan wordt het een dans, een vieren van het leven. Ik vind dat iets Zen-achtigs hebben en misschien was de Osho Zen Tarot Regenbogen (pentakels) Acht voor haar een inspiratiebron.

osho zen tarot gewoon zijn regenbogen 8

“We vinden deze mooie wereld waarin we leven zo gauw vanzelfsprekend. Het huis schoonmaken, in de tuin werken, een maaltijd koken – de gewoonste klusjes krijgen iets heiligs als je er totaal in opgaat, als je ze met liefde doet om de bezigheid zelf zonder te denken aan dankbaarheid of beloning.” – Osho Zen Tarot Regenbogen Acht

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00