Rider Waite Tarotkaart Pentakels Zeven

Tarotkaart Pentakels Zeven – Zie je voortgang!

Globale betekenis Pentakels Zeven: De zaken gaan voorspoedig, maar misschien wat langzaam naar de mening van de vrager. Ook kan er het gevoel zijn van “Is dit nu alles?” Het ideaal is nog niet bereikt.

Rider Waite Tarot Pentakels Zeven

De figuur in Pentakels Zeven staat afgebeeld naast een struik waar pentakels aan lijken te groeien. Hoewel deze kaart op succes duidt, vind ik dat de afgebeelde figuur behoorlijk ontevreden naar zijn struik staat te kijken.

Wat verder opvalt is dat de figuur twee verschillend gekleurde laarsjes aan heeft. Dit wijst erop dat hij niet goed in staat is om zijn eigen situatie te beoordelen of dat hij meer waarde hecht aan het oordeel van een ander dan aan zijn eigen oordeel. Je zou kunnen zeggen dat hij niet stevig in zijn schoenen staat. Het is mogelijk dat hij heel gelukkig was met zijn oogst totdat er iemand voorbij liep, die opmerkte een veel grotere struik te bezitten. Een andere mogelijkheid is dat de ene schoen zijn ideaal verbeeldt en de andere wat hij tot nu toe heeft bereikt. Dit geeft aan dat hij goed op weg is, maar zijn ideaalbeeld nog niet heeft verwezenlijkt. Deze betekenis wordt ondersteund door het getal zeven als het ideaal van de mens, van dat wat hij wil bereiken.

Ook kan deze tarotkaart erop duiden dat we met een huidige situatie niet tevreden zijn, door kennis die we nu hebben. Het kan best zijn dat iemand, hoewel hij een goede baan heeft, toch niet tevreden is, omdat hij denkt dat als hij in het verleden dit of dat gedaan zou hebben, hij nu beter af zou zijn. Maar de gevolgde weg of manier van aanpakken vloeiden voort uit de kennis en ontwikkeling die betrokkene toentertijd had. De onvrede die een persoon over zichzelf voelt, is dus eigenlijk niet eerlijk tegenover zichzelf. Een mildere opstelling mag. In het juiste licht gezien, kan het best een grote prestatie zijn die geleverd is. Het advies van deze kaart is vaak: geef jezelf een schouderklopje voor dat wat je hebt bereikt.

In het voorbeeld van het autorijden kan dit erop duiden dat onze bestuurder heel aardig kan rijden, maar achteruit inparkeren wil nog niet zo vlotten.

In de Liefde

Pentakels Zeven is een kaart die aangeeft dat er veel bereikt is, maar je had er meer van verwacht. Voor relaties kan dit betekenen dat je een onrealistisch beeld hebt van relaties en van je partner en meer verlangt dan iemand kan geven. De Aloha-techniek kan je helpen om de relatie te verbeteren.

Video Tarotkaart Pentakels Zeven

Pentakels Zeven als advieskaart

Voor mezelf heb ik ontdekt dat de RW Pentakels Zeven vaak duidt op een gevoel van algehele lichte ontevredenheid. Voor mezelf heb ik daar een oplossing voor en die heb ik gedeeld bij de Magiër van de Huisvrouwen Tarot: namelijk de dankbaarheidsoefening, die bestaat uit het iedere avond opschrijven van 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Dat helpt om je gedachten te richten op wat goed gaat, wat goed is in je leven. Het maakt ook je geest open voor het ontvangen van nog meer goeds. Ik kan het van harte aanbevelen. En ik niet alleen, psychologe Alison Ledgerwood, is er ook een voorstander van. We hebben namelijk de fundamentele neiging om in het negatieve blijven te hangen. Bekijk haar TedX talk hieronder.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Pentakels Zeven uit de Ator Tarot

Ator Tarot Pentakels Zeven
Ator Tarot Pentakels Zeven: Niet helemaal tevreden. Wees dankbaar voor hoe ver je al gekomen bent.

Ator Tarot eigen: Wat opvalt is dat de schoenen van de man gelijk van kleur zijn. Dat was waarschijnlijk oorspronkelijk ook het geval. Maar door de manier van drukken begin 1900 ging het wel eens fout met de kleuren. Eerst werden de zwarte randen gedrukt en dan kwamen de kleuren er overheen. Maar als een plaat niet goed lag, dan ging dat fout. Als je kijkt naar de Standaard Rider Waite versie dan zie je iets van blauw achter de voeten van de man. Dit wordt over het algemeen ook gezien als zo’n drukfout.


Morgan Greer Tarotkaart Pentakels Zeven

Morgen Greer Tarot Pentakels Zeven

In mijn eerste versie van de vergelijking van Morgan Greer met Rider Waite schreef ik: “De Zeven en Acht van Pentakels lijken dusdanig op de kaarten van Waite dat ik hier niets aan toe te voegen heb.”

Nu ik dit weer lees, ben ik verbaasd over die opmerking van mezelf, want er is wel degelijk een groot verschil tussen de Morgan Greer Pentakels Zeven en die van Waite.

Op de Pentakels Zeven van Waite zien we iemand die ontevreden op zijn schoffel hangt met twee verschillende schoenen aan. Op de Morgan Greer tarotkaart zien we iemand met zijn schoffel in de hand die best blij kijkt. Zijn snor hangt wat naar beneden, maar verder heeft hij de uitstraling van een actieve, hardwerkende landarbeider. De struik met pentakels ziet er vol en groot uit. Volgens mij is de Morgan Greer Pentakels zeven figuur best tevreden met het behaalde resultaat, waarvoor hij hard gewerkt heeft.

Betekenis van Pentakels Zeven: Het cultiveren van materieel gewin is een combinatie van individuele inzet en hard werk.
Omgekeerd: Bezorgdheid over de economische status.


Shadowscapes Tarot Pentakels Zeven

Shadowscapes Tarot Pentakels Zeven

De Shadowscapes Tarot Versie van Pentakels Zeven toont ons een dame met een mand perziken in één hand en met de andere hand raakt ze een perzik aan, die nog aan de boom hangt. Ze vraagt zich af of ze die zal plukken of niet. Is die perzik rijp genoeg om geplukt te worden, is dit het moment om te oogsten of moet je nog even wachten? Voor mij is dit afwijkend van de betekenis van de Rider Waite versie van Pentakels Zeven. Daar is de voortgang er wel, maar die wordt niet op waarde geschat. De Shadowscapes Pentakels Zeven dame gaat helemaal op in de vrucht. Ze heeft gezaaid en gewacht en nu is de tijd bijna daar. Ze geniet van het groeiproces en van haar mag het nog even doorgaan. Ze geniet van de wonderen van de natuur.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00