De Huisvrouwen Tarot – De Magiër

De beste verkoper van het land

Magiër - Huisvrouwen Tarot

De Magiër: Illusies, bedrog, charme

Nieuw en verbeterd! Probleemloos! Geld terug garantie! Dit zijn de beloften van De Magiër; een charismatische verkoper met alle antwoorden op de kleine problemen van het leven. Helaas zijn deze verkooppraatjes slechts halve waarheden. Een stuk gebraden vlees is immers alleen zo goed als de kok die het bereidt. Laat je dus niet misleiden door vlotte praters en vleiers. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo.

Uit het Huisvrouwen Tarot Kleine Boekje

Hier zien we een man die een beetje achteloos tovert met een wasmachine. Deze man is extreem groot vergeleken bij de achtergrond en de wasmachine. Dit benadrukt hoe geweldig hij is en ook hoe aanwezig hij is. Zijn ogen lijken als schoteltjes op steeltjes en hoewel er geen dollartekens in getekend zijn, is het niet moeilijk om je die dollartekens voor te stellen. Hij weet precies hoe hij je in moet pakken, welke woorden hij moet gebruiken zodat je die wasmachine wilt! Hij heeft zo’n gezicht van ‘mij kun je vertrouwen’. De vraag is of dat klopt. Wanneer je deze Magiër trekt is het mogelijk dat je dus moet oppassen voor propaganda, maar het is evenzogoed mogelijk dat jij de verkoper bent. En dat hoeft niet richting anderen te zijn. Wellicht probeer je jezelf iets aan te smeren dat je helemaal niet wilt of nodig hebt.

De Tarot Magiër en Dankbaarheid

Aan het eind van iedere dag trek ik een dankbaarheidskaart uit de Huisvrouwen Tarot. Dit is een soort dagkaart, maar dan vooral bedoeld als trigger voor dingen om dankbaar voor te zijn. Eerst schrijf ik 5 dingen op waarvoor ik dankbaar ben en dan trek ik een dankbaarheidskaart. Dit kan overeenkomen met wat ik al heb opgeschreven of het helpt me om me nog meer dingen te herinneren waar ik dankbaar voor ben. Het helpt mij ook om de Huisvrouwen Tarot beter te leren kennen.

Op een dag waarop ik deze huisvrouwen Magiër getrokken had, had ik ontzettend veel gedaan. Veel afgekregen. Het waren ook veel verschillende dingen, en ook nog van die tussendoortjes gedaan, zonder dat de vaart in het hoofdproject verminderde. Heel geconcentreerd en doelgericht. Je zou kunnen zeggen dat het leek op ‘toveren’. Echt geweldig.

Een to-do-lijst punt met gevoel

Mijn inzicht was dat de Magiër aangeeft dat concentratie, ergens op gefocust zijn, enorm bijdraagt aan productiviteit en effectiviteit. Maar dat niet alleen, dat ook die betoverende verkooppraatjes bijdragen! En dat was wat ik net geleerd had. Wanneer je een doel zet voor jezelf, iets wat je wilt bereiken of doen, dan helpt het om daarbij een gevoel te hebben, waardoor dat doel niet zomaar een puntje op je to-do-list is, maar een punt met gevoel, een punt met emotie, iets dat je echt wilt. Het krijgt daardoor een energetische lading, waardoor je dat puntje wilt gaan doen en afmaken. Ik had dat net geleerd, en vond het heel mooi aansluiten bij de Magiër.

Het trekken van de Magiër, maakte voor mij de onderliggende reden duidelijk waarom ik zo’n fantastische productieve dag had. Ik had namelijk prioriteiten op mijn lijst energetisch geladen met een positief gevoel. En dat werkte. Je kunt bijvoorbeeld een verschrikkelijk ding op je to-do-lijst hebben, zoals je financiële administratie op orde brengen. Als ik dat punt opschrijf dan denk ik ‘jakkes, hier heb ik toch zo’n hekel aan.’ Ik heb daar echt geen zin in. Dit punt staat dagenlang (soms weken) op mijn to-do-lijst. Ik kom er gewoon niet aan toe. Heel vreemd. Maar als ik dat punt een positieve energetische ‘to-do’ lading meegeef, dan is het ineens zo gepiept. En dat kun je doen door er een andere emotie aan te verbinden dan ‘ik heb hier toch zo’n bloedhekel aan!’ Stel je voor dat het af is, hoe je je dan voelt. Opgelucht en blij, je hebt meer energie voor andere dingen. Stel je ook voor hoe gemakkelijk en vlotjes het ging. Je kunt dit ’s avonds voorprogrammeren.

Ik wil dit, zodat…

Mijn nieuwe methode is, dat wanneer ik ’s avonds mijn to-do-list maak voor de volgende dag, en ik zet daar zo’n punt op waar ik helemaal geen zin in heb, dan geef ik dat punt een andere energetische lading dan ‘ik wil dat niet doen.’ Eén manier is om te kijken waarom ik het wel wil doen. Wat is de reden? Dat kun je onderzoeken door aan je doel ‘zodat’ toe te voegen. En dan krijg je een nieuwe reden, waar je ook vaak een ‘zodat’ voor kunt vinden. Net zolang tot je de onderliggende grote reden hebt waarom je iets doet.

  • Ik wil dit, zodat …..
  • Ik heb dit nodig, zodat ….

Ja gaat je financiën niet op orde brengen omdat het ‘moet.’ Je doet het zodat je weet waar je staat, je je papieren over kunt dragen aan de boekhouder, zodat je greep krijgt op je financiën of wat dan ook. Iets dat je een ‘yes-gevoel’ geeft. Als ik mijn financiële papieren op orde heb gebracht dan heb ik altijd een ‘yes-gevoel.’ Dus wanneer ik opschrijf op mijn lijstje ‘financiën op orde’ dan neem ik even de tijd om dat yes-gevoel te voelen, met als gevolg dat ik dat punt wil doen! De weerstand vervalt. En dat heeft alles te maken met het enthousiasme van de Magiër en ook met de illusies en bedrog van ons denken. Ik kan ergens over gaan griepen of gaan kijken of dat griepen wel terecht is.

Op youtube kwam ik een leuk filmpje tegen dat hier mooi op aansluit. Volgens psychologe Alison Ledgerwood hebben we de fundamentele neiging om naar het negatieve te hangen. En de oplossing is je oefenen in Dankbaarheid!

Zelf de kracht van de Huisvrouwen Tarot ervaren? Dat kan. Bedenk eerst waarom je de kaart trekt. Heb je een vraag waar je antwoord op wilt, of is dit je dagkaart of dankbaarheidskaart? Klik dan op de knop hieronder.

buttontrekhuisvrouwkaart

Lefty het schoolvoorbeeld van de dubieuze verkoper?

Lefty probeert Ernie een O te verkopen

Enjoy!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00