Housewives Tarot – Gerechtigheid

Housewives Tarot Gerechtighed

Gerechtigheid: Billijkheid, beloningen, straffen

“Rechtvaardigheid wordt het best gediend door een eerlijk en onpartijdig oordeel. Het gaat erom beide schalen te wegen en de juiste balans te vinden. Het is tijd om te krijgen wat je verdient. Gerechtigheid heeft net zoveel te maken met belonen met snoepjes als het straffen met de houten pollepel. Het is aan jou of je nu een lolly likt of over je pijnlijke achterwerk wrijft. Zoals moeder altijd zegt: “Wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten.”

Uit Boekje Huisvrouwen Tarot

De Housewives Tarotkaart Gerechtigheid, gaat net zo min als de Tarotkaart Gerechtigheid van Waite over wetten en het recht zoals wij dat kennen, en waar we af en toe onze vraagtekens bij zetten. Het gaat ook niet over je kind een tik verkopen. Waar gaat het dan wel over? Over de tikken en beloningen die het universum je uitdeelt en die alles te maken hebben met je denken. Het universum zit namelijk helemaal niet je goede en slechte daden af te wegen of wat dan ook. Het universum levert gewoon wat je bestelt en je bestelling plaats je met je denken en wordt versterkt door je gevoelens erover.

Bestellen  is helemaal niet zo makkelijk en van een ‘verkeerde levering’ afkomen al helemaal niet. Dat komt omdat we vol zitten met gedachten en gevoelens en het grootste deel daarvan is dan ook nog een keer onbewust. Ga er maar aanstaan om orde te brengen in die brei.

Mindfulness, Psych-K, Meditatie en dankbaarheid, en ook duidelijke doelen stellen, zijn allemaal hulpmiddelen om te krijgen wat je wilt. En je hebt recht op alles dat je wilt. Dat gevoel dat je geen recht hebt op een beter huis, een betere baan of wat dan ook, speelt ons ook vaak parten. Je hebt dezelfde rechten als ieder ander. Je doet voor niemand onder.

Als je de Wet van Aantrekking in Actie wilt zien, kijk dan naar de Film Tangled en/of lees mijn artikel erover.

Omkering Gerechtigheid/Kracht

De Housewives Tarot houdt de nummering van Waite aan. Dat is prima. Persoonlijk zie ik meer in de oorspronkelijke nummering waarbij Gerechtigheid de 8ste kaart in de Grote Arcana is en Kracht de 11de.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00