Housewives Tarot Pentakels Vijf

Housewives Tarot Pentakels Vijf

Pentakels Vijf: Financieel verlies, tegenslag, armoede.

Crash! Dat is het geluid van de aandelenmarkt – en de stapel borden die je net hebt laten vallen. De Vijf van Pentakels wijst op een zwaar financieel verlies. Wat je echter moet onthouden, is dat je in werkelijkheid niets hebt verloren. Zwaartekracht en tegenslag hebben misschien je servies opgeëist, maar het kan je innerlijke, magische kracht niet kapotmaken. Je gehaktbrood is nog steeds onovertroffen, en je piment-gelatine creaties zijn hemels. Verzamel de scherven, pak de Krazy Glue en begin met het repareren van de schade.

Tekst uit het boekje bij de Housewives Tarot

Hemelse Piment-Gelatine

Wat is die hemelse piment-gelatine creatie waaraan gerefereerd wordt in de omschrijving? Ik zocht het op en vond een uiterst vermakelijke blogpost op www.midcenturymenu.com over een aardappelsalade die met gelatine gesteven is in een daarvoor bestemde vorm. Dit soort gelatine creaties was een rage in de jaren ’50. Om van te gruwen. Ik heb het vroeger, als kind, ook wel gegeten. Dan was de jus gesteven met gelatine en kwam het geheel uit een of andere puddingvorm. Bij mij niet favoriet. Deze aardappelsalade lijkt mee te vallen en het artikel is leuk om te lezen. Zo leer je van alles wanneer je bezig bent met Tarot!

Mijn eigen indruk van deze tarotkaart Pentakels Vijf

Mijn eerste indruk van deze Pentakels Vijf is dat die dame echt zo kijkt van ‘O kijk dan, allemaal kapot! Per ongeluk laten vallen!’ En ze kijkt door haar vingers om te checken of niemand door heeft dat dit helemaal ‘per ongeluk expres’ was. En dan maar doen alsof er een ramp gebeurd is, en dat je het zo erg vindt. Maar ondertussen, ben je dol gelukkig dat je van die borden af bent. Dus ik denk dat je met deze kaart ook die kant op zou kunnen denken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00