Housewives Tarot Pentakels Page

Housewives Tarot Pentakels Page

Pentakels Page: Bezittingen, vastberadenheid, kieskeurigheid

Pentakels Page staat beter bekend als mama’s kleine helper en papa’s kleine ondernemer. Hij heeft een groot respect voor geld en dure voorwerpen. Altijd gespitst op de mogelijkheid om extra geld te verdienen, zal hij graag meer klusjes doen om zijn wekelijkse zakgeld aan te vullen. Hij is ook een geboren verzamelaar, omdat hij bezittingen koestert en er goed voor zorgt. Hij is vastbesloten om elke baseballkaart in de set te verzamelen en houdt ze nauwgezet bij. Sommigen zeggen dat hij te kieskeurig is voor zijn leeftijd.

Uit het boekje bij de Huisvrouwen Tarot

Mijn Pentakels Page dag was een dag van ‘studie’. Verder weinig gedaan in de zin van ‘werk,’ maar ik heb wel veel blogartikelen gelezen en nuttige Ted Talks gekeken op YouTube.

Eén daarvan heb ik geplaatst bij de Huisvrouwen Magiër omdat het zo goed aansloot bij mijn ontdekking dat wanneer je to-do punten maakt, met ‘wil ik doen!-emotie’ in plaats van ‘heb ik geen zin in!-emotie’ het ineens super gemakkelijk is om zo’n punt af te ronden.

En een andere geef ik hieronder. Dit is een Ted Talk  van Caroline McHugh: The Art of Being Yourself

Wat ik vooral interessant vond is wat Caroline zegt op 20:37 minuten. Dat ze moest zingen met haar zussen voor de visite. En ze wilde niet, want ze zegt verlegen te zijn. Haar moeder vraagt waarom ze verlegen is en ze antwoordt dat iedereen dan naar haar kijkt. Waarop haar moeder antwoordt: “Caroline, verbeeld je maar niks, liefje. Je denkt dat iedereen daar beneden geïnteresseerd is in jou? Dat zijn ze niet. Het is jouw werk om ze blij te maken, dus ga voor ze zingen.”

Caroline zegt verder dat dit advies haar altijd is bijgebleven. Met als resultaat dat ze een spectaculaire minachting heeft voor waar haar vaardigheden eindigen, en spectaculaire minachting voor in het middelpunt staan. “Sinds die dag ben ik zelfs nooit meer in het middelpunt van de belangstelling geweest. Jij bent het middelpunt van mijn aandacht, en dat is een heel ander gevoel,” zegt Caroline.

Wanneer anderen toch niet in je geïnteresseerd zijn, ben je vrij om jezelf te zijn. En als je jezelf bent, dan ga je stralen. Voor mij was dit een klein aha-momentje. Klein omdat ik het nog niet helemaal goed begrijp. Het andere aspect is om ‘anderen het middelpunt van je aandacht te maken.’

Het is waar dat de meeste mensen meer geïnteresseerd zijn in zichzelf dan in de ander. In marketing weten we dat al heel lang. Wat ook nog bij me op kwam is niet eens het punt dat mensen naar je kijken, maar wat ze over je zeggen. En dan met name in het negatieve: ‘Die kan echt niet zingen, zeg!’ Maar ook dan geldt, dat mensen dat zeggen vanuit hun wens zelf in het middelpunt te staan. Als  iemand je afkraakt, voelt hij zich beter over zichzelf. Word je afgebrand, trek je er niks van aan. Grote sterren worden afgebrand.

Onder de YouTube video van Caroline zie je veel commentaar op haar kledij. En dat is best grappig. Neem het advies van Caroline ter harte en ga gewoon door met uitvinden wie je bent en met een steeds betere versie van jezelf worden. Het is een proces. Niet iets van de één op de andere dag.

 

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00