Tarotkaart De Zon – Warmte en Succes

Rider Waite Tarotkaart De Zon

Globale betekenissen: Warmte, vrolijkheid, zonnigheid, optimisme, vertrouwen, ongedwongenheid. Je zo gelukkig voelen als een kind. Succes en vervulling.

Rider Waite Tarotkaart De Zon

Op de kaart De Zon zien we een kind gezeten op een paard. Het kind zit vrij en onbevangen op het paard en heeft geen teugels of wat dan ook nodig om te kunnen blijven zitten. Het is vol vertrouwen dat het paard doet wat het vraagt, zonder dat daar hulpmiddelen voor nodig zijn.

Achter het kind zien we een stenen muur met zonnebloemen. De zonnebloemen duiden op optimisme en vrolijkheid. De muur geeft aan dat het kind in een omheinde tuin verblijft. Vaak wordt dit opgevat als het paradijs. Er is verschil tussen het paradijs van Adam en Eva en het latere paradijs dat vaak wordt aangeduid als het Gouden Jeruzalem. In eerste instantie verblijven Adam en Eva in een paradijs zonder te weten dat ze in een paradijs leven, omdat ze geen idee hebben van goed en kwaad of wie ze zelf zijn. Wanneer ze zichzelf hebben leren kennen en het ego weer achter zich hebben gelaten, kunnen ze dit nieuwe paradijs betreden. Dan zijn ze vrij, ook al is er een omheining. De omheining kan in die zin worden opgevat als het lichamelijke omhulsel waarmee we gekleed zijn om hier op aarde ervaringen te kunnen opdoen. Ook duidt de omheining vaak op een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Je weet dat niets je goddelijke kern kan aantasten.

De Zon duidt erop, dat wanneer we de hele eerdere ontwikkelingsweg met goed gevolg hebben afgelegd, we weer kunnen zijn als een kind. We kunnen ons authentieke zelf zijn, we hoeven niet meer te doen alsof. Doen alsof is één aspect van de Grote Arcana kaart De Ster die duidt op ‘een ster zijn’ en daarmee soms verwijst naar toneelspelen. Het enorme oranjekleurige vaandel dat het kind vast heeft, duidt op vrede. Oranje is de kleur van het tweede chakra, het chakra van de verlangens en authenticiteit. Dit kind kan zich totaal richten op dat wat zij echt wil. En wanneer je kijkt naar wat je werkelijk wilt, en wat daar weer onder ligt, dan komen de meeste mensen uit op vrede.

In de liefde

De Zon duidt op de ongedwongen blijheid zoals van een kind. Je voelt je geliefd, vrij en toch beschermd. Je weet dat je partner er altijd voor je is en je niet in een keurslijf wil dwingen, maar van je houdt zoals je bent. Voor relaties is dit een uitermate positieve kaart.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht

Here Comes The Sun

Voor de hand liggend, maar wel passend. Geniet!


De Zon uit de Ator Tarot

Ator Tarot De Zon
Ator Tarot De Zon: Je blij en onbevangen voelen als een kind. Warmte, geluk, succes en vervulling.

Ator Tarot eigen: Het afgebeelde kind ziet er minder als een kind uit. Maar dit tast de standaard betekenis wat mij betreft niet aan. Wat ik steeds vaker zie in Tarotkaart De Zon, is dat je gerust mag vertrouwen op een goede afloop, want een hogere macht (de zon) heeft het beste met je voor.


Morgan Greer Tarotkaart De Zon

Morgan Greer Tarotkaart De Zon

Op deze kaart geen kind op een wit paard, maar een jong stel. In een veilige omgeving hebben ze de mogelijkheid zichzelf en elkaar te ontdekken en te groeien. Hier wordt de relatie met iemand benadrukt, in plaats van de relatie met jezelf, zoals op de Waite Zon het geval is.

Betekenis: Warmte en eerlijkheid in een relatie. Vrijheid van begrenzing. Groei, expansie.

Omgekeerd: Eenzaamheid, onzekerheid, mogelijk verlaten worden.


Shadowscapes Tarotkaart De Zon

Shadowscapes Tarotkaart De Zon

De Shadowscapes Tarotkaart De Zon heeft volgens mij veel meer kracht dan de Rider Waite Zon. Op de Zon van Waite zien we een klein kind op een paard. In de Shadowscapes tarot hebben we te maken met krachtige en machtige zonnegoden, met leven, vitaliteit en bergen energie. Het kind op het paard steekt daar nogal gezapig bij af.

Wanneer je de Shadowscapes Zon trekt, is dat een aanwijzing dat die kracht voor jou beschikbaar is en dat je die mag en kan gebruiken.


Meer Info

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00