Shadowscapes Tarot De Zon

De krachtige en machtige energie van De Zon

tarotkaart de zon uit de shadowscapes tarot

Het Verhaal

In een flits van vloeibaar goud dat stroomt door de lucht, komt de zon op. Het is de schitterende ster van de dag, die het magere en piekerige licht van zijn nacht-gebonden broers en zussen verbant in de rijke stroom van de dageraad.

De Koning van de Vogels komt te voorschijn uit zijn sluimerplaats als de ochtendnevel in wazige golven opstijgt van de met dauw bevochtigde grond. Zijn veren glimmen iriserend (regenboogkleurig) onder het rooskleurig palet van het warme licht van de dageraad. Zijn metgezel stijgt op, en samen vliegen zij over het land van hun domein. Ze glijden over de valleien, en horen het gezang opstijgen van de arbeiders in de velden. Ze zweven omhoog over de hoogste bergtoppen, en plagen die toppen met een ongrijpbaar penseel van vleugeluiteinden.

De wezens van de dag volgen in een entourage van gevleugeld genot. Zij stromen door de lucht, volgen de zon in de boog van zijn reis naar de westelijke horizon.

Van braakliggend veld en groen dal,
van door zon gebleekte oevers met diamant-korrels,
en door de maan verlichte paden, die trekken als aderen
door berg, rivier, voorbij het einde,
waar de hemel slechts een spookachtige sluier
is, de verste verte overstijgend …

Ik roep al de gevleugelde verwanten
van deze horizon tot de grenzen
van wat gedroomd is en alles omringt!
De stemmen van verboden liederen
werken zich spiraalsgewijs op en centreren zich
om op de plek te vallen waar ze horen!

Betekenis

Verlichting en begrip, glorie, een vooraanstaande positie verkrijgen. De constante vernieuwing van het leven, vitaliteit, gevuld met stralende vreugde en energie, verkwikking, en een goede gezondheid. Vol van zekerheid en vertrouwen, helderheid van visie en het doel verlicht door het heldere daglicht. Uit de tijd van de oude beschavingen tot op heden, is de zon altijd een symbool van leven en groei geweest. Door de eeuwen heen werd de zon belichaamd in temperamentvolle goden en godinnen – jong, glorieus, briljant, vol kracht en vlammende pracht. De kracht en macht van de goden uit zich in de voedende gloed van de zon.

De Shadowscapes Zon heeft volgens mij veel meer kracht dan de Rider Waite Zon. Op de Zon van Waite zien we een klein kind op een paard. In de Shadowscapes tarot hebben we te maken met krachtige en machtige zonnegoden, met leven, vitaliteit en bergen energie. Het kind op het paard steekt daar nogal gezapig bij af.
Wanneer je de Shadowscapes Zon trekt, is dat een aanwijzing dat die kracht voor jou beschikbaar is en dat je die mag en kan gebruiken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00