Lenormand Huizen

Voor mezelf heb ik op de site de mogelijkheid gemaakt om Lenormand kaarten te trekken. Het leek me onzin omdat voor mezelf te houden, dus heb ik die links openbaar gezet, zodat iedereen hier 3, 5, en 9 Lenormand kaarten kan trekken, en een Grand Tableau van 4×9.

Om het mezelf gemakkelijk te maken, had ik mijn steekwoorden aan de naam van de kaart toegevoegd en die worden zichtbaar wanneer je met je muis over de kaart beweegt. Dat werkt mobiel niet zo goed, heb ik ontdekt. Maar daar heb ik iets op gevonden: De Lenormand Huizen Spiekbrief.

Wat zijn Lenormand Huizen?

Je kunt de Grand Tableaus van 4×9 en van 4×8+4 ook beschouwen als legpatronen. Dit lijkt mij niet ‘oorspronkelijk’, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan werken. Ik had hier zelf eigenlijk nooit mee gewerkt, maar kreeg het verzoek of ik een printbaar Lenormand Huizen Overzicht had. Dat had ik niet, maar ik heb mijn vormgever er twee laten maken: 1 voor 4×9 en 1 voor 4×8+4. Online kun je mooie exemplaren tegenkomen met spannende randjes, maar die zijn vaak niet zo printbaar. Die van ons is gewoon wit, maar wel met mijn steekwoorden voor de kaarten in de vakjes. Vond ik handig, voor mezelf.

Grand Tableau 4×8+4

Grand Tableau 4×9

Hoe werkt het lezen van een Grand Tableau?

Je schudt je Lenormand kaarten en legt ze uit volgens het schema van 4 rijen van 9 kaarten of het schema van 4 rijen van 8 kaarten met 4 eronder.

In beide gevallen gebruik je dus alle kaarten! Hieronder een voorbeeld van 4×9:

Vervolgens zoek je de Heer (28) op in de legging wanneer je voor een man leest, of de Dame (29) als je voor een vrouw leest. We noemen die kaart de persoonskaart.

De kaarten in de kolom (verticaal) waarin ook de persoonskaart ligt, hebben te maken met het heden. De kaarten die in de rij (horizontaal) liggen waarin ook de persoonskaart ligt, zijn een soort hoofdthema’s. Voor mijn gevoel duiden deze kaarten op concrete gebeurtenissen. De kaarten er omheen zijn vaak invloeden of uitwerkingen van de gebeurtenis. Stel er ligt een ontslag in je verleden, dan kan je dit als een bevrijding ervaren en je ziet ineens allemaal kansen, of je kunt het als een ramp ervaren omdat je weinig kansen ziet of hebt. Dat kun je dus lezen in de kaarten om de ontslagkaart heen.

De kaarten boven de persoonskaart duiden op je gedachten, op wat in je hoofd zit, of mogelijk wat je boven het hoofd hangt. Vaak duiden de kaarten ‘boven’ op zaken die nog niet concreet zijn, of waar je niet veel greep op hebt.

Onder liggen de kaarten die duiden op zaken die wel concreet zijn, of zaken die al gemanifesteerd zijn en waar je hopelijk wel greep op hebt.

Alles links van de persoonskaart heeft te maken met het verleden. Alles rechts met de toekomst. Nu is zo’n tableau best lastig te lezen. Vooral ook omdat je niet met één vraag te maken hebt. Een tableau geeft een soort van totaal overzicht van wat er nu allemaal gaande is in je leven en waar dat naar toe gaat. Veel vragen kunnen met één tableau beantwoord worden. Bijvoorbeeld in één legging kun je informatie vinden of de verhuizing door gaat, of je binnenkort je grote liefde tegenkomt, hoe je carrière zich gaat ontwikkelen, hoe het met de kinderen gaat enz.

Hoe helpt het Lenormand Huizen schema?

Stel, je hebt je tableau gemaakt en wilt weten of die grote liefde nog op je pad komt, of je wilt weten hoe de relatie met je huidige geliefde zich gaat ontwikkelen of iets dergelijks. Je kijkt dan welke kaart op de positie van ‘het hart (24)’ ligt. In 4×9 is dat de zesde kaart op de derde rij. In mijn voorbeeldlegging heb ik op die positie de Ring (25) liggen. Het aardige is dat de Ring ook direct onder de persoonskaart (de Dame) ligt en dus relevant is voor mijn actuele situatie.

Hieronder hebben we de getrokken kaarten, geplaatst in het schema van de huizen. Dat maakt het gemakkelijker om de toelichting op de legging te volgen.

Duidt de Ring-kaart op de hart-positie erop dat ik ga trouwen? Dat is totaal niet aan de orde, dus dat lijkt mij niet de juiste interpretatie.

Direct onder de Ring (25) ligt het Boek (26).  Dat boek ligt op de positie van de Sleutel (33). Een relatie, in dit voorbeeld, zou voor mij een nieuw hoofdstuk betekenen. Een hoofdstuk waar ik helemaal niet mee bezig ben. Het is daarom waarschijnlijker dat de kaarten erop duiden dat ik met mijn werk getrouwd ben, en het schrijven van artikelen en (cursus)boeken voor mij op dit moment mijn aandacht hebben. En dat klopt heel goed.

Links van de persoonskaart, in mijn directe verleden, ligt de Brief (27). De Brief duidt op geschreven communicatie en documenten. Nu heb ik net het giga-project afgerond van het overzetten van de website Tarot Stap voor Stap naar een nieuw jasje (ander WordPress thema). Mijn website bestaat uit heel veel pagina’s (documenten). Voor mij heeft de Brief dus daarmee te maken. Het Kind (13) in de directe toekomst kan erop duiden dat ik speels en vol vertrouwen de toekomst in huppel, wetende dat mijn website het allemaal weer aankan en niet op instorten staat (Anker 35).

Als laatste kaart op mijn persoonslijn ligt de Toren (19), die ik als steekwoorden heb meegegeven: uitkijkpost, alleen, autoriteit, oud, levensloop en bekendheid. Mijn hoop is dat mijn site steeds meer gezien en ervaren gaat worden als autoriteit op het gebied van Tarot. Daar werk ik aan en heb ik plannen voor en het overzetten van de site naar een nieuw jasje was daarvan een belangrijk onderdeel. 

Gaat het allemaal lukken? De Lijkkist (8) die direct onder de Toren ligt, is altijd een beetje een beangstigende kaart. De Lijkkist duidt op einde, dood en ondergang. Maar, ik heb een project. Ik ben bezig met mijn website. Ik heb daar plannen voor en die moeten worden uitgevoerd. Uitgevoerd, door mij. En zoals de Weg (22) laat zien, moeten er keuzes en beslissingen gemaakt worden en de Weg duidt ook op ‘te voet’. Dat van keuzes maken en beslissingen nemen, klopt natuurlijk helemaal. Hoe of wat en wanneer. Wat laat ik allemaal na, om me zoveel mogelijk op mijn project te kunnen richten?  Wat ga ik nu uitvoeren, wat later enz. Het ‘te voet’ vond ik wel grappig, want het gaat allemaal niet zo snel. Het is stapvoets voorwaarts. En dan krijg je de Lijkkist. Het gaat stapvoets, maar het komt wel af, er komt wel een einde aan.

Het is interessant dat de Lijkkist ligt op de positie van de Brief (27). De Brief (die voor mijn persoonskaart ligt) duidt, zoals we hebben gezien, op mijn project. En zo is die cirkel dan weer rond. Wanneer ik dat project heb afgerond, krijg ik ruimte voor andere zaken. Misschien zelfs voor een nieuwe liefde. Dat kan een man zijn, maar ook een ander project.

We hebben nu maar een klein stukje van de legging bekeken en dat geeft al veel informatie. Ik kan je aanraden om zo’n legging niet in je hoofd te interpreteren, maar je interpretatie op te schrijven. Ik merk voor mezelf, dat wanneer ik dit in mijn hoofd probeer, ik totaal de weg kwijt raak.

Download: Gratis Lenormand huizen legpatronen

Kijk voor het trekken van Lenormand kaarten op de pagina: Lenormand kaarten trekken.

Kijk voor het trekken van Rider Waite tarot- en andere tarotkaarten op de pagina: Tarotkaart Trekken.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00