Gerechtigheid uit de Prisma Visions Tarot

Gerechtigheid – Pas op dat je jezelf niet in de vingers snijdt!

Een slang heeft zich rond zijn slachtoffer gewikkeld, en bijt hem. Bloed druppelt uit de punctie. Maar zodra de slang zijn tanden in de vingers zet, heeft de hand de dolk losgelaten en wordt de adder snel in tweeën gespleten. Hij betaalt duur voor zijn moment van gewelddadige triomf. Oorzaak en gevolg zijn hier veilig op hun plaats, en zijn verraderlijke overwinning blijkt al snel van korte duur. Hoe scherper de beet, hoe scherper het zwaard.

Deze tarotkaart is een herinnering dat Gerechtigheid eraan komt. Je komt maar een bepaalde tijd weg met gewetenloos gedrag. Uiteindelijk zullen je motieven worden ontdekt, en zal een snelle vergelding volgen. Maar wees niet bang – verantwoordelijk worden gehouden voor je acties is hoe het evenwicht in het universum wordt hersteld. Het is tijd om terug te geven.

tarotkaart gerechtigheid uit de prisma visions tarot

Mijn beelden bij de Prisma Visions tarotkaart Gerechtigheid

De dolk valt hier blijkbaar omhoog!

De opmerking “Het is tijd om terug te geven,” valt bij mij niet goed. Het lijkt me dat er daarmee vanuit gegaan wordt dat je ‘fout’ zit of vol zit met ‘gewetenloze motieven’ waarvoor je nu de prijs gaat betalen.

Dat lijkt me toch niet helemaal de betekenis van tarotkaart Gerechtigheid. Het idee dat in dit universum onrecht vanzelf op een of andere manier wordt rechtgetrokken, spreekt me aan. Mijn oma zei altijd: “Als niet nu, dan in het hiernamaals.” Zij was ervan overtuigd dat alle onrecht op een of andere manier werd rechtgetrokken. Wij weten niet altijd hoe en hoeven dat niet te weten, we kunnen het gerust aan de Hogere Intelligentie overlaten. Dat wil niet zeggen dat mijn oma al het onrecht gemakkelijk voorbij liet gaan. Zeker niet. Als ze iets kon doen, deed ze het. Ze was zich goed bewust van wat binnen haar invloedssfeer lag en wat niet.

Ik denk dat de Prisma Visions tarotkaart Gerechtigheid aangeeft dat het niet altijd zinvol is om te strijden voor je gelijk of recht. Het is goed mogelijk dat je je daarmee in de vingers snijdt. Dus let goed op wat je doet en wat je motieven zijn. Dat sluit wel weer aan bij de betekenis uit het boek.


Meer informatie over de Prisma Visions Tarotkaarten kun je vinden in de categorie Prisma Visions Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00