De Gehangene uit de Prisma Visions Tarot

De Gehangene – soms is niets doen beter

Uit het boek

Een man hangt in de oceaan en agressieve piranha’s dalen op zijn vlees neer. Onverstoorbaar of onbewust van het gevaar, staart de man roerloos boven het water naar de sterren. Hij straalt de sereniteit van een martelaar uit in zijn laatste momenten. De botten van de man en de graten van de vissen zijn duidelijk zichtbaar, wat een transparantie van het oppervlak suggereert, waardoor we de innerlijke mechanismen eronder kunnen zien.

De maatschappij wil je het idee doen geloven dat actieve beheersing van je omgeving tot meer vervulling leidt. Ongetwijfeld is dit in veel opzichten waar. Maar wanneer het leven buiten je controle is getreden, door je eigen toedoen of het willekeurige noodlot, is soms je eraan overgeven het beste dat je kunt doen. Kies ervoor om niet te reageren. Richt je liever op de helderheid die het lijden oplevert. Verlaat actie voor inzicht, zodat je kunt leven om een andere dag te vechten.

Mijn beelden van de Prisma Visions Tarotkaart De Gehangene

Moeilijk, moeilijk. Ten eerste is het niet zichtbaar dat deze man roerloos naar de sterren staat. Hij zou net zo goed dood kunnen zijn. Daar lijkt het eigenlijk meer op. Maar als de ontwerper zegt dat de man in het water naar de sterren kijkt, dan is dat zo.

Hoewel ik me helemaal kan vinden in het idee dat wanneer je niets kunt doen, het een goed idee is om rustig op betere tijden te wachten, lijkt me een plek waar piranha’s op je neerdalen, nou niet de juiste plek. Hopelijk hebben de piranha’s ook een moment van inzicht en zelfreflectie en zwemmen ze verder. Dat zou best kunnen.

Ik geloof namelijk heel stellig dat wanneer je in harmonie bent met je omgeving, alles veel beter en soepeler verloopt en er allerlei wonderen groot en klein gebeuren. Dat wil niet zeggen, dat je dit idee met opzet moet gaan testen in bak met piranha’s, want ik denk dat je min of meer een heilige moet zijn voor dat niveau van harmonie. Dat gevoel van ‘hier hangt een heilige,’ heb ik ook bij de Rider Waite Tarotkaart De Gehangene, maar dat is een betekenis die zelden van toepassing is in ons dagelijkse leven.


Meer informatie over de Prisma Visions Tarotkaarten kun je vinden in de categorie Prisma Visions Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00