Split Tarotlegging, botsende rammen en la’a kea

Split Tarotlegging als dagkaarten

Op 2 januari 2019 had ik 3 verschillende arcana kaarten getrokken uit de Winterse Tarot als dagkaarten voor 3 januari.

De Keizerin (Mother Nature) duidt op het thema van de dag en dat is groeien en bloeien, met de seizoenen meegaan, moeder natuur en vruchtbaarheid. Voor mij duidt vruchtbaarheid op nieuwe ideeën en ik heb zat nieuwe ideeën voor Tarot Stap voor Stap.  De getrokken hofkaart was de Koning van Zwaarden (Director – Mental). Deze kaart duidt op visie, vooruitgang en in de ban zijn van technische mogelijkheden en die willen onderzoeken.  Visie, vooruitgang en vruchtbaarheid passen mooi bij de Keizerin. Hoopvol trok ik mijn volgende kaart. Dat was Staven Twee. Dit is een kaart die duidt op aan elkaar gewaagd zijn en ‘moge de beste ram winnen’. Nu ben ik een ram van sterrenbeeld, maar dat terzijde, wat moet ik aan met een Staven Twee waarop twee rammen de koppen tegen elkaar stoten om uit te maken wie de sterkste is? Hoe vertaal ik dat naar een handeling die het thema van de Keizerin en de houding van de Koning van Zwaarden ondersteunt?

Splitlegging om een andere kaart te verduidelijken

Een mooi moment om de split tarotlegging uit te proberen als verheldering op een kaart die mij niet direct duidelijk was. Ik trok op de Winterse Staven Twee daarom 3 kaarten (gesplitst) uit de Rider Waite Tarot.

Het thema werd weergegeven door het Oordeel. Ik zag gelijk al wat Staven Twee eigenlijk weergeeft en dat is botsende energieën!

De volgende kaart was de Ridder van Zwaarden. Die denkt niet na, maar gaat vol op die andere ram af. En Zwaarden 3, dat eindigt in tranen. Heel logisch.

Wat zijn botsende energieën?

Veel mensen die zich begeven op het New Age Pad horen vroeg of laat dat het belangrijk is om je te beschermen met wit licht. Je stelt je voor dat je omgeven bent door een ei van wit beschermend licht. Vaak wordt daaraan toegevoegd dat het oppervlak van die cocon van wit licht werkt als een spiegel zodat negatieve energie teruggestuurd wordt naar de zender. Wij, die Huna beoefenen met als grondbeginsel het herstellen van de balans daar waar die een deuk heeft opgelopen, vinden dat geen goed idee.

Staven 2, Winterse Tarot

Serge Kahili King vraagt in zijn workshops om dit punt te verduidelijken altijd om een vrijwilliger. Hij vraagt die vrijwilliger om zijn dominante hand op te steken alsof hij een stopteken maakt. Vervolgens duwt Serge met zijn hand tegen de hand van de vrijwilliger die automatisch terug duwt. Ik zie hier wel die twee rammen in actie in.

Op energetisch niveau werkt dat net zo. Je stuurt negatieve energie uit of terug en met dezelfde vaart komt die ook weer bij jou terug en nu misschien nog een graadje erger omdat die ander meent harder te moeten duwen. King heeft een andere oplossing die heel goed werkt en dat is de aura-instructie-oefening om jezelf af te schermen voor negatieve energie. In plaats van negatieve energie terug te sturen geef je je aura de opdracht om negatieve energie bij de rand te stoppen, schoon te maken (te transformeren) naar positieve energie en om die positieve energie terug te sturen. Dit werkt.

La’a kea, hoe doe je het?

La’a kea is een soort variant op de aura instructie oefening en wordt veel gebruikt om botsende aura’s in harmonie te brengen of een ruimte te harmoniseren.

La’a kea is Hawïaans voor heilig licht en duidt op al het goede van daglicht, zoals zonlicht, kennis en een vredig geluksgevoel. Je kunt je aura vullen met dit licht om harmonie te creëren. Je hoeft zelf niet eens te weten hoe dat eruitziet of hoe het werkt. Je lager zelf (onbewuste) weet dat. Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste instructie geven.

Als je de aura-instructie oefening een aantal malen hebt gedaan of andere aura-oefeningen hebt gedaan, dat weet je dat er om je fysieke lichaam een energieveld zit dat we de aura noemen. Deze energie kan in alles doordringen en je kunt die energie gebruiken om botsende energieën in harmonie te brengen. Het enige dat je hoeft te doen is tegen je aura te zeggen: La’a kea met de intentie om je aura in harmonie te brengen met je omgeving en je kunt visualiseren hoe je aura zich ontspant, maar meestal voel je dat gelijk. Je mag ook ‘harmonie’ zeggen. Dat is wat ik doe.

La’a Kea in de Praktijk

Nadat ik deze oefening of trucje of hoe je het wil noemen geleerd had, heb ik het toegepast in de trein. Ik kwam in zo’n treincoupé waar de sfeer onaangenaam en een beetje dreigend was. Een aantal jongeren zat luidruchtig vervelend te doen en pestende opmerkingen te maken over en richting de andere passagiers. De andere passagiers zaten met de armen over elkaar naar buiten te kijken, naar het plafond en in het algemeen te doen alsof ze die jongens niet opmerkten. Ik dacht nog bij mezelf dat ik maar een coupé zou gaan zoeken met een conducteur, maar ik had net la’a kea geleerd en King had gezegd dat het voor precies dit soort situatie perfect werkte. Proberen dus maar, een conducteur vinden, kan altijd nog. Bij de ingang zeg ik tegen mijn aura ‘harmonie’ en ik voelde mij gelijk ontspannen en verrassend genoeg ontspande iedereen zich. Armen werden weer uit elkaar gehaald, boekjes en krantjes kwamen tevoorschijn. De jongeren gingen zachter praten en alleen tegen elkaar. De hele dreigende sfeer was op slag weg! Echt verwonderlijk.

In die tijd reisde ik dagelijks met de trein van Apeldoorn naar Utrecht in de ochtendspits en die treinen waren toen overvol en misschien nu nog. In mijn treinstel (zo’n lange met veel zitplaatsen) was één plekje vrij naast een jongen gekleed in ’t zwart, puntige studs ketting om zijn nek, doodskopjesringen om zijn vingers (al zijn vingers!), zwart leren jasje met nog meer studs, en zijn haar in van die hanenkam-punten op zijn hoofd. Voor mij voelde dat onbehaaglijk, (vooral die doodskoppen, daar heb ik niks mee). En om aan te geven dat ik niet de enige zot was die zich onbehaaglijk voelde door zijn uiterlijk, er stonden heel veel mensen en die plek was leeg. Ik wilde per se zitten en mijn boek lezen, dus ik zei tegen mijn aura ‘harmonie’ en ging zetten. Na ongeveer 5 minuten had ik die jongen bijna met mijn elleboog zo’n vriendschappelijk stootje gegeven en gezegd: “wat zitten we hier gezellig, hè?” Ik wist me nog net in te houden, maar misschien had hij het gewaardeerd als ik het wel gezegd zou hebben. Ik weet het niet. Het resultaat is ook dat ik geen dreiging meer voel wanneer ik iemand tegenkom die soortgelijk gekleed is. Zo werkt het dus. Een wondermiddel. Het is mijn energie die invloed heeft op hoe ik mij voel. Ik had kunnen gaan zitten met een gevoel van onbehagen en dan had hij misschien ook een gevoel van onbehagen gekregen en was hij misschien breder gaan zitten, en had ik kunnen denken ‘zie je wel’. Energie is een wisselwerking en met je eigen energie kun je een situatie beïnvloeden.

Het enige lastige van dit wondermiddel is om te onthouden om het te gebruiken. Op 2 januari jl. heb ik dat niet gedaan. Het was pas aan het eind van de dag, nadat een situatie geëscaleerd was, dat ik me afvroeg wat mijn dagkaart eigenlijk was. En pas daarna heb ik de legging gedaan om Staven Twee (de twee botsende rammen) te onderzoeken met een vervolg splitlegging. Zwaarden Ridder en Zwaarden Drie waren toen al voorbij geweest. Ik kon ze goed plaatsen.

Osho Zen Water 2 doet mij denken aan La’a Kea

Meer info

Tarot Splitlegging, met mogelijkheid tarotkaarten gesplitst te trekken

Winterse Tarot inleiding en Grote Arcana

Winterse Tarot hofkaarten

Het basisboek over Huna van Serge Kahili King: Urban Shaman

Waarom een tarotcursus doen?

Net als met zoveel andere vaardigheden wordt tarotkaarten lezen pas echt nuttig en handig als je de basis onder de knie hebt. Goed Tarot leren lezen begint bij de online Tarotcursus voor Beginners van Tarot Stap voor Stap! Het fijne is dat je er vandaag al mee kunt beginnen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00