Tarot Drie kaarten Split Lezing

tarot split tarotlezing

Legpatroon met gesplitst tarot deck

In het boek Tarot Kaizen van Alison Cross (the Tarotlady) kwam ik een leuke legging tegen waarbij je één kaart trekt uit de Grote Arcana, één uit de Kleine Arcana zonder hofkaarten en één uit alleen de hofkaarten. Je kunt deze tarotlegging met een gesplitst deck op meerdere manieren gebruiken.

Tarot Kaizen is een boek voor iedereen om te leren lezen met een ander deck dan de Rider Waite Tarot. Er wordt vanuit gegaan dat je al wel tarotkaarten kunt lezen met de Rider Waite Tarot. Om de Rider Waite te leren lezen is de Tarotcursus voor Beginners van Tarot Stap voor Stap uiteraard de aangewezen weg!

Als Weeklegging

De Tarotlady raadt deze split-legging aan als weeklegging. De hofkaart duidt op de energieën die je zullen helpen in de komende zeven dagen. De Grote Arcana kaart duidt op het overkoepelende thema voor de week en de kleine Arcana laat zien hoe je je hofkaart-energie kunt inzetten in relatie tot het thema. Kleine Arcana kaarten zijn vaak handelingskaarten, dus wat je zelf kunt doen aan een situatie.

Als snelle Wat-te-Doen

Als ik niet weet hoe ik een situatie moet aanpakken gebruik ik daarvoor vaak de Wat-te-doen-tarotlegging. Maar je zou ook de 3-tarotkaarten-split-lezing kunnen gebruiken.

De kaart uit de grote arcana duidt op het thema (probleem/waar het over gaat), de hofkaart op de beste houding voor het oplossen van het probleem en de kleine arcana op de beste handelswijze.

Om een andere tarotkaart te verduidelijken

Soms hebben we zo’n periode waarin we vaak dezelfde tarotkaart trekken en vragen ons af wat we met die kaart aan moeten. Als die kaart een blinde vlek aangeeft, is het ook heel lastig om die kaart te interpreteren want het draait immers om iets dat je niet kunt zien. In dat geval kun je dit 3-Tarotkaarten-split-patroon gebruiken om die kaart te verduidelijken. De Grote Arcana kaart duidt op het thema van je blinde vlek. De Hofkaart gaat over je houding en de Kleine Arcana tarotkaart zegt iets over wat je doet (handeling) waardoor je blind blijft voor die vlek.

Om een tarotkaart uit bijvoorbeeld het Rider Waite deck te verduidelijken, kan het juist handig zijn om daarvoor een ander deck te gebruiken. Een ander deck werpt vaak net even een ander licht op de situatie. De andere afbeeldingen en gebruikte woorden, kunnen je intuïtie triggeren, waardoor je ineens wel ziet wat je eerst niet kon zien. Vandaar hieronder de mogelijkheid om deze legging te doen met een gesplitst Snowland (Winters) tarotspel.

De Tarot Splitlegging proberen

Je kunt deze legging met ieder tarot spel doen dat je kunt splitsen in Grote en Kleine Arcana, waarbij je de Kleine Arcana ook opsplitst in Getalskaarten en Hofkaarten. Hieronder de mogelijkheid om deze legging te proberen met de Winterse (Snowland) Tarot en met de Rider Waite Tarot.

Trek je kaarten uit de Winterse Tarot

Denk aan je vraag en klik op de 3 knoppen hieronder om je drie kaarten te trekken uit iedere categorie. Schrijf je getrokken kaart direct op.

Trek je kaarten uit de Rider Waite Tarot

Nog meer tarotkaarten trekken?

Op de pagina Tarotkaart Trekken kun je kaarten trekken uit volledige tarotdecks.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00