De Toren uit de Prisma Visions Tarot

Onnadenkende zelfgerichtheid doet de Toren instorten

Uit het boek

Er is een huis, dat staat op de klif van de baai, in honderd jaar is het geen dag ouder geworden. Ongetwijfeld gebouwd op vaste grond, hebben de meedogenloze wind en de zee langzaam de klif eronder uitgehold. Nu kan een enkele misplaatste windvlaag ervoor zorgen dat de boom in het water valt en het grote huis meeneemt. Gelukzalig onbewust, genieten de inzittenden van een laatste, verlicht hoera, slechts enkele ogenblikken voor de ultieme val.

Tarotkaart De Toren suggereert een plotselinge en onwelkome verandering na onnadenkend egocentrisme. Uiteindelijk zal het evenwicht zichzelf herstellen, zoals tektonische platen die op hun plaats vallen. Wees er klaar voor, pluk alle zegeningen die je kunt krijgen van deze snelle ondergang. Te midden van het puin is er een waarheid die lang verworpen is, en in zekere zin zal het je bevrijden. Je hebt de kans om opnieuw te beginnen op vastere grond.

Tarotkaart De Toren, prisma visions tarot

Mijn beelden bij deze tarotkaart De Toren

Ik vind de afbeelding verrassend mooi. Het huis is voor mij een soort van romantisch droomplaatje van hoe een huis eruit hoort te zien. Rijk, veel kamers, groot, spookachtig en toch warm, met spannende erkers waar je gezellig in de vensterbank kan zitten lezen. Of waar een kat in de zon gaat liggen slapen.

De boom is wat ielig en ik kan me niet voorstellen dat die zomaar in zee stort. Bovendien dacht ik dat het huis stevig op de kant stond en zag ik die verlichte opening als de onderkant van een brug en niet als een uitgeholde klif. Dit past wel bij het beeld van mensen die te veel met zichzelf bezig zijn en niet door hebben wat er in hun omgeving gebeurt. Dit is sowieso een beeld dat past bij tarotkaart De Toren in het algemeen, dat problemen ontstaan door onoplettendheid. En als je die te lang laat gaan, dan stort je huis in of zakt in zee.

Dat beeld van die klif die langzaam uitgehold wordt, vind ik ook wel mooi. Het is vaak dat langzame waardoor we het niet doorhebben, niet zien wat er gebeurd. En voor die onoplettendheid krijgen we op een of ander moment de rekening gepresenteerd.

Dus denk goed na, de volgende keer dat je tegen jezelf zegt: “Het kan nog wel even. Het zal zo’n vaart niet lopen.”

De betekenissen van deze Toren zijn wellicht niet zo rijk en veelzijdig als de betekenissen van de Toren uit de Rider Waite Tarot. Maar ik denk dat de Prisma Visions ons een betekenis laat zien die wel al te gemakkelijk wegwuiven met alle gevolgen van dien.


Meer informatie over de Prisma Visions Tarotkaarten kun je vinden in de categorie Prisma Visions Tarot.

Wellicht ook interessant voor jou

De betekenissen van de Rider Waite tarotkaart De Toren

Tarotlegpatroon De Toren met aha-ervaring

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00