De Maan uit de Prisma Visions Tarot

Fantasie die werkelijker is dan de realiteit?

Uit het boek:

De maan komt vol boven de rivier op en het zilveren maanlicht doet het ondiepe water schitteren. Een bleke weerspiegeling van de zon, de maan doordringt een spookachtig rijk waar de subtiele kenmerken van objecten in scherp reliëf worden getoond. Aan beide kanten van de rivier huilen wolven hun klaagzang, huilend om de illusionaire aard van hun godin. Een lege boot schommelt in de stroom, als enige getuige van het dromerige, emotionele tafereel.

Als de maan opkomt, is het alsof je vertrouwde zo omgeving een griezelige schaduwwereld wordt. De angsten en zorgen die je verdringt in je dagelijkse worden duidelijk en je wordt gedwongen om je vaak verwaarloosde onderbewustzijn onder ogen te zien. Deze wereld, hoewel vol wilde fantasieën, is op de een of andere manier waarachtiger dan de realiteit, en er is veel te leren van je reis er doorheen. De zacht glinsterende stilte van je innerlijke wezen is altijd aanwezig, maar wordt slechts zelden overgestoken.

tarotkaart de maan prisma visions tarot

Mijn beelden bij Prisma Visions Tarotkaart De Maan

De Prisma Visions Tarotkaart De Maan is een dromerige kaart die zowel de dromerigheid als de angsten die we kunnen voelen in het maanlicht goed weergeeft.

In de beschrijving bij deze kaart wordt gezegd dat het bootje leeg is. Maar omdat de boot maar half te zien is, kunnen we dat dan zeker weten?

De twee wolven op de Prisma Visions Maan-kaart doen denken aan de wolven of honden op de tarotkaart De Maan uit de Rider Waite Tarot. Wat ik vooral interessant vond in de beschrijving is dat de wolven huilen om de illusionaire aard van hun godin. Ik vind dat wel passen bij de rest van de uitleg dat wat fantasie is vaak duidelijker en als werkelijker wordt ervaren dan wat echt is.

Dat van het onderbewustzijn onder ogen zien, vind ik lastig. Ik denk eerder dat De Maan aangeeft dat we onze angsten en zorgen onderdrukken en dat het tijd is om die onder ogen te zien. Maar die zijn niet onbewust.


Meer informatie over de Prisma Visions Tarotkaarten kun je vinden in de categorie Prisma Visions Tarot.

Wellicht ook interessant voor jou

Beschrijving tarotkaart De Maan uit de Rider Waite Tarot

De beschrijving van de Dugan Witches tarotkaart De Maan

Tarotkaart De Maan kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00