The Prisma Visions Tarot – zo mooi

Verliefd op de Prisma Visions Tarot

Op zoek naar een tarotkaart met aardbeien, stuitte ik op de Prisma Vision Tarot. Wat een fantastisch deck! De aardbeienkaart is een extra Grote Arcana kaart. Een beetje zoals de Blije Eekhoorn, die soms als extra kaart aan een deck wordt toegevoegd.

prisma-visions-strawberries tarotkaart
Aardbeien, de extra kaart uit de 1e editie van de Prisma Visions Tarot

De ontwerper, James R. Eads, zegt dat je zelf kunt kiezen of je die kaart gebruikt of niet. Hij geeft de volgende betekenis voor de Aardbeientarotkaart:

“Het leven barst los! Stromend uit aardbeien, is deze seminale energie aanwezig in veel van de sterkste, meest actieve kaarten van de tarot. Jubelend en krachtig, trekt het naar ieder kanaal dat het kan manifesteren. Als je zijn energie in een lezing ziet opduiken, weet dan dat een facet van je leven op dit moment is gezalfd – je bent geladen met dezelfde rauwe kracht die de eerste atomen van het universum open splitste.”

Mooi toch? Waarom ik dit tarotspel extra mooi vind, is omdat de afbeeldingen, vooral van de kleine arcana, een verhaal vormen! De kaarten sluiten op elkaar aan! De kleine arcana tarotkaarten hebben daarom ook geen randen. Hieronder de tarotkaarten uit de serie van Kelken:

Prisma Vision tarotkaarten Kelken
Prisma Vision tarotkaarten Kelken

De hofkaarten van de zwaarden vind ik adembenemend.

Primsa VisionsT arot-hofkaarten Zwaarden
Primsa VisionsT arot-Hofkaarten van de Zwaarden

De Koningin van Pentakels

De Koningin van Pentakels wilde weten wat er over haar in het boekje staat. Ik heb het deck dus maar gekocht. Het deck is prachtig, het boekje is een regelrechte ramp. Het is geschreven door Katherine Tombs, een lerares Engels in Pflugerville, Texas. Katherine gelooft in het gebruik van moeilijke woorden, met als resultaat dat het boekje behoorlijk ontoegankelijk is. Maar wanhoop niet, ik ga de beschrijvingen allemaal vertalen.

Prisma Visions Tarot - Koningin van Pentakels
Prisma Visions Tarot – Koningin van Pentakels

Beschrijving uit het boek:

Koningin van Pentakels

De koningin, moeder natuur, houdt haar Pentakel tegen haar hart. Overal om haar heen schiet de kosmische energie van aardbei naar aardbei, haar omhullend in een buitenaards licht. Aan haar voeten lopen twee gevlekte konijnen tussen het groen. Warmbloedig, intelligent, zijn zij passende metgezellen voor deze aardse koningin. Zij voedt het leven en haar vruchtbaarheid; de schepping vernieuwt zichzelf in haar aanwezigheid. Ze staat op vruchtbare grond en is de sanguinische godin van overvloed en welvaart.

De koningin van Pentakels is een prachtig teken; zij is de belichaming van natuurlijke goedheid. Zij is het aardgebonden antwoord aan de keizerin, gezond en warm en klaar om een veilige haven te bieden. Als je ziet dat ze bij een lezing opduikt, ben je een machtige kracht voor schepping. Je bent gegrond in de realiteit en straalt een subtiele, meesterlijke kracht uit die kan worden gekanaliseerd voor elk streven. Wees erop voorbereid dat alles wat je aanraakt onder je hand zal bloeien.

Commentaar van de Koningin van Pentakels:

“Eindelijk gerechtigheid. Kopen dat deck!”

Over de extra kaart in de Prisma Visions Tarot

Het blijkt dat iedere nieuwe editie van dit deck een andere extra kaart krijgt. In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld, want ik wilde Aardbeien (zie boven).  Maar goed, de tweede editie had ‘Het Geschenk’. Ook een prachtige kaart:

Prisma Visions Tarot - Het Geschenk, extra kaart 2e editie
Prisma Visions Tarot – Het Geschenk, extra kaart 2e editie

De extra tarotkaart in mijn spel, de derde editie, is Verlichting:

Prisma Visions Tarot - Verlichting, extra kaart derde editie
Prisma Visions Tarot – Verlichting, extra kaart derde editie

Wel zo mooi, want de tarotkaart Verlichting wijst erop dat je de verkeerde vraag stelde en daarom het antwoord dat voor je neus ligt, niet kon zien. Dat kan een handige aanwijzing zijn in een tarotlezing. Daarnaast kan deze tarotkaart erop wijzen dat je aan het ontwaken bent, of al ontwaakt bent.

Het idee van iedere editie een andere extra kaart, vind ik bij nader inzien toch wel erg leuk.

De Prisma Visions Tarot over zichzelf

De Prisma Visions Tarot introduceert zichzelf
De Prisma Visions Tarot stelt zich voor

Natuurlijk wilde ik ook gelijk weten, hoe bruikbaar dit deck is om tarotleggingen mee te doen. Voor dit doel heb ik drie kaarten getrokken waarmee de Prisma Visions Tarot zich aan ons kan voorstellen.

De eerste kaart is een dynamisch uitziende Staven Vier, met bovenaan bloemetjes, gevolgd door De Dwaas, een pelikaan op een strandpaal, en De Wereld. De Wereld is samengesteld uit een aantal voorgaande Grote Arcana tarotkaarten. Het eerste wat bij mij opkomt is dat de Prisma Visions hiermee aangeeft dat hij compleet is! De Dwaas kan gezien worden als de eerste tarotkaart van de Grote Arcana en De Wereld als de laatste kaart.

De Staven Vier duidt erop dat alles mooi bij elkaar komt, en de kaarten elkaar ondersteunen.

De Dwaas duidt op nieuw gebied verkennen, voorbij je grenzen gaan. Zoals in de beschrijving staat aangegeven zullen alleen degenen die ervoor kiezen om te reizen nieuwe horizonten ontdekken.

In de Wereld laten vele tegengestelde krachten hun ware patroon zien, verenigd tot één Prisma Visie. Nu weten we ook waar de naam van deze tarot vandaan komt.

De Prisma Visions Tarot is dus een mooi samenhangend geheel, dat je kan helpen nieuwe inzichten te krijgen en het hele plaatje te zien. Als in een prisma wordt het witte licht ontleed in kleuren, zodat je het witte licht kunt begrijpen. Deze tarot kan je dus helpen een situatie te ontleden, waardoor je er beter zicht op krijgt. Ik vind dat een duidelijke en heldere aanbeveling, die mij best wel verrast.

Prisma Visions Tarot kopen

Je kunt alle kaarten bekijken op de site van de PrismaVisionsTarot, en het spel kopen bij tarot.nl, die zo vriendelijk is geweest een aantal decks uit Amerika te laten komen, zodat je niet zit met hoge verzendkosten en importkosten e.d. Het spel kost bij PrismaVisions $45,00 en bij Tarot.nl maar €41,31, en je krijgt gratis verzenden (in NL) en bovendien ontvang je je bestelling lekker snel. Ondanks het boekje, vind ik deze tarot een aanrader.

Vertaling

Ik heb de vertalingen van de Kleine Arcana tarotkaarten per serie gedaan.  De Grote Arcana tarotkaarten hebben ieder hun eigen pagina gekregen.

Vertaling van de serie van Staven tarotkaarten

Vertaling van de serie van de Kelken tarotkaarten

Vertaling van de serie van Zwaarden

Vertaling van de Serie van Pentakels

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00