Prisma Visions Tarot – Kelken Tarotkaarten

Je kunt deze tarotkaarten bestellen bij tarot.nl.

Vertaling van de Tarot Serie van Kelken

De ballade van kelken

Liefde – Emotie – Intuïtie – Overvloed

“Een liefdesbrief in je hoofd is beter opgeschreven”

Element: water
Seizoen herfst
Dierenriemtekens: Vissen, Kreeft & Schorpioen

De serie van Kelken bevat alle affaires van het hart. Liefde, vriendschap, verlies, uitbundigheid – dit zijn maar enkele van de vele emotionele reizen afgebeeld in deze veranderlijke serie. Ze spelen zich af aan de oevers van een rivier. Zijn kronkelende pad weerspiegelt de vloeibaarheid van gevoelens. Wanneer je veel Kelken in een lezing trekt, luister dan zorgvuldig naar je hart en intuïtie. Lucide, vormloos, voorzien ze misschien meer dan je misschien beseft.

Prisma Visions Tarot Kelken Aas t/m 5

Kelken Aas

Een glinsterende fontein haalt water uit de diepte en duwt het omhoog. Terwijl het langs elke echelon naar beneden stroomt, gloeit de dauw er voorzichtig omheen en valt zachtjes terug in de rivier. Herfstbladeren vallen als de maangodin van emotie en intuïtie, vol opstijgt op de achtergrond.

Wanneer de aas van kelken zich presenteert, borrelt een diepe bron van emotionele kracht in je op of om je heen. Het belooft het begin van een intieme verbinding, geleid door het hart. Open jezelf voor liefde en mededogen. Trek diepe gevoelens naar de oppervlakte en laat ze schijnen.

Kelken Twee

De twee geliefden baden in de rimpelingen van de kabbelende Aas. Ze hebben alles onthuld: hun barrières losgelaten en verheugen zich eenvoudig in een onbewaakte, menselijke verbinding. Zij proosten en glimlachen; hij met een dankbare verrukking en zij met een stille, ontvankelijke tevredenheid. Ze erkennen het leven in elkaar en genieten van de schoonheid van hun liefde.

Door ons vrij met elkaar te mengen en onszelf zonder voorbehoud te delen, laten we mensen onze ware aard zien. Laat je innerlijke schoonheid uitkomen en inspireer anderen om hetzelfde te doen. Wees gastvrij, ontvankelijk en oprecht dankbaar voor de aanwezigheid van anderen in je leven. Ze zullen versmelten en samenvloeien met je aura om iets levendigs en vrij te creëren.

Kelken Drie

Drie vrouwen dansen in perfecte harmonie pirouettes op de oevers, het geluid van hun delicate, zwiepende chiffons vermengend met het zachte geruis van de rivier. Water spettert uit hun kelk, maar ze lijken het niet erg te vinden; hun ogen zijn gesloten, volledig in de ban van de familiale, elegante dans.

Het is een zeldzaam en wonderbaarlijk iets om gezamenlijk samen te werken; er kan zoveel bereikt worden wanneer contrasterende persoonlijkheden samensmelten en een gemeenschappelijk doel vormen. Breng Empathie tot stand; communiceer je behoeften en verlangens met vertrouwende openhartigheid. Zoek op jouw beurt naar de behoeften van anderen. Blijf niet hangen in verschillen; alle mensen hunkeren naar liefde en acceptatie, zelfs als het op een miljoen verschillende manieren wordt uitgedrukt. Stem jezelf af op deze stille stemmen en kijk of je enkele van deze gebruikelijke, schrijnende behoeften kunt aanpakken.

Kelken Vier

Een jongen zit nors te kijken in de koele schaduw van een boom. Twee van zijn glazen zijn omgestoten en hun inhoud verdwijnt ontmoedigt in de aarde. Hij beschouwt de dansers van de drie kelken met onverschillige afstandelijkheid, niet bereid of niet in staat deel te nemen aan hun geneugten. Hij begeeft zich op de dijk, terwijl achter hem neergevallen bladeren wervelen in een uitbarsting van kleur, symbolisch voor zijn genegeerde verbeeldingskracht.

Het leven zal voor al zijn pracht soms zijn smaak verliezen. Dit is meestal een teken van onmatigheid – jezelf overspoelen met een bepaalde fascinatie zal je zintuigen afzwakken voor zijn unieke charmes en smaken. Als je merkt dat je apathisch wordt van een vaste routine, verander dan dingen in jezelf. Weersta de drang om wortel te schieten. Hoewel het een enorme inspanning lijkt, dwing je jezelf om creatief en origineel te zijn. Neem deel aan de stroom van het leven.

Kelken Vijf

Een jongen leunt over een afgrond en werpt opzettelijk drie kelken in de rivier. De twee die op de klif achterblijven, murmelen vrolijk, blij het lot van hun broers te vermijden. Voor de drie die hem ergeren, was het niet genoeg voor hem om gewoon hun inhoud uit te gieten: hij moest zichzelf van de hele kelk ontdoen voordat hij van hun verslaving af kon komen. Door hun giftige energieën af te leggen, is hij vrij om opnieuw te beginnen.

Het laten gaan van vertrouwde attributen kan een trieste ervaring zijn, maar soms is besluitvaardige desinvestering de enige manier om vooruit te komen. In plaats van rondjes te blijven draaien in een eindeloze draaikolk van onzekerheid, is het beter om op te ruimen en zodat een frissere, positievere energie in je leven kan komen. Pijn is een vergankelijke indicator van groei. Heb de moed om nieuwe hoofdstukken van je leven te dicteren.

Prisma Visions Tarot Kelken 6 t/m 10

Kelken Zes

Een naakte dame baadt in de rivier, gehuld in riet en waterlelies. Haar haar los, haar ogen gefixeerd, ze wordt ze gestreeld door de zonovergoten inham. Het wast alle opgehoopte stof van haar dag weg, en ze is gekalmeerd, teruggebracht tot haar meest natuurlijke, tevreden vorm. Gedoopt door de rivier, is ze vrij.

De wereld kan hard en meedogenloos zijn en het is gemakkelijk om het verdriet en het vuil van het dagelijks leven, de levendige glans van je bestaan te laten verdoffen. Maar de rivier die door de Kelken Zes stroomt, biedt een kans om het schoon te poetsen. Vernieuw jezelf. Doorbreek de cycli van lijden door het nastreven van de eenvoudige, onschuldige waarden van de kindertijd; delen, samenwerken, aardig zijn voor anderen. Dompel jezelf onder. Vergeet je zorgen en verjong jezelf.

Kelken Zeven

Zeven kelken liggen op de oevers, die elk een verleidelijke verleiding bieden. Een dikke mist sluimert tussen de takken en golft over de grond. Bedrieglijk helder tegen deze lugubere mist kronkelt een spectrale slang uit de centrale kelk, kalmpjes aanbiedend alles wat het hart zou kunnen wensen. Maar zijn transparantie logenstraft de inherente onjuistheid van zijn oproep. Zonder substantie is hij slechts een verleidelijke illusie gericht op het ontwapenen van een onderscheidende geest.

De Zeven waarschuwt voor onmatigheid: het misbruik van sensuele genoegens niet omwille van zichzelf, maar om ons af te leiden van een dringender kwestie. Door onszelf te laten misleiden, doen we onszelf aan onze problemen hechten. Het is een manier om onszelf af te schermen van een harde, in de war geraakte wereld. Maar te lang in fantasie blijven zal ons kwetsbaar maken voor zeer reële problemen die niet zullen verdwijnen als we ze negeren.

Kelken Acht

De figuur in Kelken Acht laat alles achter. Hij staart in de mist, niet wetende waar zijn pad hem zal leiden, maar wetende dat het beter is dan waar hij nu is. Hij leunt op de kelken voor steun, erop rekenend dat zijn emoties en intuïtie hem er veilig doorheen zullen leiden. Een diepe zucht slakend, wandelt hij peinzend het onbekende in.

Zoals uitgevoerd in de Toren, kan het leven je soms een snelle, onaangename verrassing overhandigen. Je hebt je misschien gerealiseerd dat iets dat belangrijk voor je was, een centraal punt van je bestaan, in wezen zinloos is. De muren vallen naar beneden en er komt een miasma van verwarring naar binnen, waardoor structuur en waarschijnlijkheid worden vervangen door chaos en onzekerheid. Het enige antwoord is om alles achter te laten. Na verloop van tijd zal de mist verdwijnen en een middernachthemel met sterren zichtbaar worden.

Kelken Negen

Terwijl de mist wegrolt, opent het hart van een man zich naar de zon. Zijn gejongleerde kelken hangen in een verzengde boog boven zijn hoofd. Hij heeft een perfect evenwicht bereikt, en hij weet dat ook, genietend van de schoonheid overal om hem heen. Zalig, sereen, zijn doelen vervuld, hij nestelt zich terug op zijn stoel om de zonsondergang te zien.

Kelken Negen draait helemaal om voldoening. Sommige lopende cycli naderen hun voltooiing, en je staat op het punt om te worden vervuld en in vrede te zijn. Als een zonsondergang, zal dit niet eeuwig duren, maar de voorbijgaande schoonheid maakt het des te kostbaarder. Koester dit moment, want de herinnering eraan, zal je warmte brengen op grijze, regenachtige dagen.

Kelken Tien

Tien kelken bengelen van de takken van een boom, elk hangend met zijn tweeling in perfecte, versprongen balans. Twee kinderen zitten in een hoek van de boom en kijken elkaar met dankbaarheid en liefde aan. De rivier stroomt rustig, haar zachte, ritselende aanwezigheid stroomt langzaam voorbij.

Kelken Tien herinnert ons eraan dat het leven eenvoudig en onvervalst plezier kan zijn. Ondersteund door familie, onze overtuigingen, onze tradities en onze waarden, kunnen we in eendrachtige eenheid met elkaar leven. Onze emoties verbinden ons met het soepele levensbloed van het universum. Liefde verbindt ons allemaal. Het leven verbindt ons allemaal. Wij zijn een.

Tarot Hofkaarten Kelken - Prisma Visions

Kelken Page

De Page van Kelken biedt zijn bescheiden gave aan: een kom water. Het trekt de kabbelende riviergeest aan, gloeiende vloeibaarheid absorbeert de essentie van emotie. Zijn dorst lessend aan de kom van de Page, wordt hij onbewust zijn metgezel. Ze beschouwen elkaar met hernieuwde openhartigheid en medeplichtigheid, klaar om deel te nemen aan een avontuur.

Zoiets eenvoudigs als een kom water kan een reis van het hart in gang zetten. Verzamel je emoties niet, uit angst ze uit te putten. Neem wat je hebt en deel vrijelijk. Je zult merken dat alles wat je weggeeft in een grotere, aantrekkelijkere vorm aan je zal worden teruggegeven. Omring jezelf met liefde en licht. Scheep in.

Kelken Ridder

Met open vizier, berijdt de Ridder van Kelken de bokkende riviergeest. Het stuiptrekkende pad van de riviergeest, gooit hem heen en weer, maar hij is vastbesloten boven op te blijven zitten en graaft zijn knieën in de sprankelende schalen. Vanaf de top van de zwiepende staart, kijkt hij naar beneden en ziet schoonheid overal om hem heen. Verstikt door emotie, heft hij zijn glas voor liefde en passie.

Onbelemmerde emotie is een krachtig iets. Zonder barrières te kennen, geen pijnlijke aflopen, duikt het eindeloos voort, doof voor afnemende stemmen. Ridderlijke toewijding aan hartsaangelegenheden kan vaak leiden tot een snelle onttroning, maar op het toppunt van je utopische reis, hoef je niet bang te zijn voor de naderende duik. Bestijg je intens kolkende emoties en rijd ze tot het einde.

Kelken Koningin

De koningin van kelken zit bovenop de riviergeest en houdt haar kelk tussen een actieve en passieve hand. Herfstbladeren wervelen overal om haar heen terwijl haar vloeiende vorm versmelt met het water en als een cataract de rivier instroomt. Twee vissen stromen langs haar waterige staart. Godin van de liefde, zit ze in de emotionele centra van de hersenen, ons leidend met haar soepele intuïtie.

Gevoelens worden vaak als minder waardevol gezien, als te amorf (zonder duidelijke geordende structuur) en veranderlijk. Toch is het hun eindeloze kneedbaarheid die hen hun vloeibare kracht geeft. Ze kunnen elke vorm aannemen, nog steeds opgeladen met de kracht van het machtige onderbewustzijn, zijn zij de stijgende krachten in ons wezen die ons sterk maken. Als je de Koningin van Kelken trekt, is het tijd om je af te stemmen op gevoelens die je op afstand houdt. Vertrouw op je intuïties. Reik naar anderen; ontdek wat hen doet gedijen en in verrukking brengt.

Cataracten zijn een soort stroomversnellingen ontstaan door obstakels in de rivier. https://nl.wikipedia.org/wiki/Cataract_(Nijl)

Kelken Koning

Tot zijn middel in het estuarium, heft de Koning van Kelken zijn handen op. De riviergeest lanceert zichzelf uit de Kelk en gutst en glinstert terwijl hij de lucht in schiet. Buigend over de avond, wordt hij gehuld in herfstbladeren die ritselen en fladderen met stervende stemmen. Zuivere wilskracht transformeert het water in een stromende slang.

Bij de koning draait alles om het intomen van de emoties. Hun ware macht herkennend, snijdt hij kanalen uit zodat de emoties kunnen stromen op een zo voordelig mogelijke en intentionele manier. Herder van de kolkende rivier, is hij meester over zijn bestemming. En de rivier schenkt zijn kolkende kracht aan de plannen van de Koning. Je heer van je eigen ervaring, door je emoties te beteugelen en de vormloze energie in te zetten voor levendige, tastbare creatie.

Meer over Prisma Visions Tarot

Verliefd op de Prisma Visions Tarot (Een inleiding)

Vertaling van de Prisma Visions tarotkaarten van de Staven

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00