Matigheid uit de Prisma Visions Tarot

Tarotkaart Matigheid – Genieten met mate is zoeter

Uit het boek

Een stroom water stijgt op uit de oceaan en stuwt een figuur omhoog tot boven de golven. Over zijn lichaam breekt de golf in twee stromen die in zijn hooggehouden kelken uitmonden. Te midden van deze zondvloed is hij in evenwicht, vredig en onbezwaard.

Leren om een evenwicht te bewaren is essentieel om te overleven. Hoewel verleidingen voortdurend zullen wenken, zullen de meeste sensuele geneugten zoeter zijn wanneer je matigheid betracht. Een teveel kan giftig zijn – verdoof of verwond jezelf niet door te veel toegeeflijkheid. Als je merkt dat je meer hebt dan je nodig hebt, kan een buurman profiteren van je overschot. Door met anderen te delen, behoudt het leven zijn uitgesproken en prachtige smaken.

tarotkaart matigheid uit de Prisma Visions Tarot

Mijn beelden bij de Prisma Visions Tarotkaart Matigheid

Als je goed kijkt dan zie je dat een schimmige persoon door het water omhoog gestuwd wordt. De golf deelt zich in tweeën en stroomt voor en achter de persoon in de kelken die de persoon in zijn handen houdt.

Matig? Ik vind dit een behoorlijk theatrale afbeelding, maar als opvoering heel knap.

Rider Waite Tarotkaart Matigheid
Rider Waite tarotkaart Matigheid

Ik zie op de Matigheid uit de Prisma Visions Tarot weinig tot niets terug van de betekenis van De Rider Waite tarotkaart Matigheid, waarbij vloeistof van de ene kelk in de anderen wordt gegoten. Dit is een duidelijke verwijzing naar de kardinale deugd Matigheid. Toch is de betekenis van de Prisma Visions Matigheid niet heel anders. Als je sensuele genoegens overdrijft, gaat het zoete ervanaf.

De zin dat wanneer je merkt dat je meer hebt dan je nodig hebt, dat je dan kunt delen, is leuk en aardig maar veel mensen lijken nooit genoeg te hebben. Matigheid kan een aansporing zijn om je ideeën en gedachten hierover te onderzoeken.


Meer informatie over de Prisma Visions Tarotkaarten kun je vinden in de categorie Prisma Visions Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00