Pride Tarot en Pride tarotlegpatroon

Donderdag 31 juli 2021 begint de 25ste Pride Week Amsterdam. In het kader daarvan leek het me wel leuk de Pride Tarot onder de aandacht te brengen met het Pride Tarotlegpatroon.

De Tarot van Waite wordt vaak als een blanke mannen tarot ervaren en dat is waar. Dat heeft vooral te maken met de tijd (begin 1900) waarin deze tarot werd ontworpen. Tegenwoordig zijn er Tarots waarbij meer culturen, rassen en geaardheden naar voren worden gebracht voor een betere afspiegeling van de huidige samenleving en ook Tarots gebaseerd op persoonlijke interesses.

In maart 2020 heeft US Games System, de grootste producent van Tarotkaarten, een Pride Tarot uitgebracht om de LHBTIQ+ gemeenschap te steunen. Dit deck, geïnspireerd op Pridefest is tot stand gekomen met behulp van 45 kunstenaars.  Een deel van de opbrengst van de verkoop van deze tarot doneert US Games aan een groep wiens missie het is om worstelende LHBTIQ+-jongeren te helpen.

De Pride Tarot is een kleurrijke tarot die met opzet gebaseerd is op de Rider Waite Tarot. Hierdoor is deze tarot gemakkelijk te lezen voor iedereen die Rider Waite tarotkaarten kan lezen. Er zit ook een boekje bij van 190 bladzijden met aan het eind een aantal tarotlegpatronen. Eén ervan is gebaseerd op de regenboogvlag en die hebben we hier voor je uitgewerkt.

Pride Tarotlegpatroon

De betekenissen van de posities:

  1. Leven (rood) – wat er op dit moment in je leven gebeurt.
  2. Healing (oranje) – healing – duidt op iemand of een deel van jezelf dat healing kan gebruiken
  3. Zonlicht (geel) –  de tarotkaart die hier komt te liggen benadrukt de lichtpunten in je leven.
  4. Natuur (groen) – de kaart die hier komt te liggen zegt iets over je connectie met de natuur of je eigen natuur.
  5. Sereniteit (blauw) – de kaart hier laat zien waar of hoe je meer sereniteit kunt ervaren.
  6. Spirit (violet) – De kaart hier onthult wat je spirit (geest/ziel) beweegt

Voorbeeld Pride Tarotlezing

Positie 1 – leven

Tarotkaart Pentakels Drie zegt iets over wat er nu gaande is in mijn leven. Dat is schrijven, tarotcursus geven en mijn best doen om mijn website draaiende te houden op een niveau waar Google blij van wordt. Vooral dat laatste kost me veel bloed, zweet en tranen.

Positie 2 – healing

Staven Vijf zegt iets over het deel van mij dat healing nodig heeft of een persoon die healing nodig heeft. Ik zie Tarotkaart Staven Vijf vaak als strijd in mijn hoofd en ik trek deze kaart ook veelvuldig wanneer ik moeite heb om dingen te verwoorden. Dat klopt helaas. Nu ik dit opschrijf bedenk ik me dat ik voor het technische werk aan mijn website meer mijn analytische kant nodig heb en minder mijn creatieve kant. Die creatieve kant die wil dan niet zo goed, dat analytische blijft een beetje op de voorgrond hangen. Het niet uit mijn woorden kunnen komen, is een vervelend gevoel. Dit vind ik wel een nader onderzoek waard om het probleem op te lossen. Bijvoorbeeld met een Keltisch Kruis of misschien met het leuke tarot legpatroon van advies van jongere en oudere zelf aan mijn huidige zelf.

Positie 3 – Zonlicht

De lichtpuntjes zijn in mijn leven worden weergegeven door tarotkaart Pentakels Tien. Mijn kinderen en kleinkind!

Positie 4 – Natuur

Kelken Twee zegt iets over mijn connectie met de natuur. Ik houd van de natuur, maar ik vind natuur ook een beetje eng. In mijn jonge jaren groeide ik op in Eefde, gemeente Gorsel en daar banjerde ik de hele dag over de hei en ging ik rustig op de grond tegen een boom aanzitten. Dat durf ik niet meer want ik zie aan alle kanten enge beestjes. En dan zijn er nog de enge beestjes, zoals teken, die je niet zo gemakkelijk ziet.

Het uitzicht van mijn balkon maakt me iedere dag blij en ook het langs de boulevard lopen en naar de zee kijken. Maar dat is de natuur bekijken vanuit een voor mij veilige bebouwde omgeving. Soms bekruipt me wel dat gevoel dat het wel weer eens lekker zou zijn om echt naar buiten te gaan voor een boswandeling.

Kelken Twee kan er ook op duiden dat ik tegenwoordig wel weer opensta voor een man in mijn leven, maar ik ben nog niet van plan daar mijn best voor te gaan doen. Ik heb het gevoel dat het vanzelf wel komt.

Positie 5 – Sereniteit

Tarotkaart De Zon op het ervaren van sereniteit, klopt als een bus. Ik vind het heerlijk om in de zon te zitten. Dan daalt er een enorme rust op me neer.

Positie 6 – Spirit

Op de positie die aangeeft wat mijn geest beweegt (waar mijn ziel blij van wordt), ligt tarotkaart Pentakels Negen.  

Tarotkaart Pentakels Negen is een kaart van leuke dingen doen, van bezig zijn met je hobby, van buiten zijn, van vrije tijd. Ik vind dat wel een beetje passen bij de Zon op de positie van sereniteit. Die sereniteit komt als ik helemaal niets doe en brengt mij dichter bij spirit. 

Toch is Pentakels Negen geen kaart van niks doen. Pentakels Negen heeft een duidelijk element van wel iets doen. Iets dat je als hobby kunt zien en ’t liefst toch weer in de natuur. Maar vanwege het landhuis op de kaart, hoeft dat ook weer niet helemaal in de ruige natuur te zijn. Daarom denk ik bij deze kaart om weer iedere dag 10.000 stappen te zetten, gewoon langs de kust.  Maar ’t is zo warm! Aan de andere kant is het wel lekker om gewoon te lopen en niks te denken. Het geeft inspiratie en zo’n moment van even wandelen, helpt altijd wel om beter uit mijn woorden te komen. Dat kan helpen voor de healing van tarotkaart Staven Vijf op positie 2.

Unboxing video

In de video hieronder kun je alle Pride Tarotkaarten zien en tegen het einde noemt Mitchell Osborn o.a. de Pride Tarotlegging.


Meer Tarotlegpatronen kun je vinden op de pagina Tarot Kaart Leggen en in de categorie Tarotlezingen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00