Tarotlezing advies van je jongere en toekomstige zelf

Advies inwinnen bij jezelf

Ik ben door mijn rug gegaan en dat is vervelend, want bewegen is pijnlijk. Meestal gaat het wel snel over, maar nu is het anders. Mijn rug-specialist zegt dat ik iets verdraaid heb, spieren hebben een opdonder gekregen en herstel duurt dan langer. Omdat ik nu veel lig, om mijn rug te rusten, bedacht ik mij dat zo’n rustmoment een goed moment was om te gaan visualiseren wat de onderliggende oorzaak is en hoe ik mijn herstel kan bespoedigen. Het leek me handig om een tarotkaart te trekken als focus voor mijn meditatie.

Om een kaart te trekken, heb ik mijn laptop opgestart en kwam ik in mijn mail. Dat was niet mijn bedoeling. Maar ‘t kwam wel goed uit. In mijn mail had ik een bericht van DailyOm.com met het spannende onderwerp: Advies inwinnen van jezelf. Dat sloot zo mooi aan, bij wat ik wilde, dat ik die mail maar geopend heb. Dit zijn van die toevalligheden, die mij steeds vaker overkomen. Of ik sta er meer voor open. Dat is ook mogelijk.

In het artikel wordt aangeraden om je situatie/probleem/dilemma door de ogen van je jongere zelf te bekijken én door de ogen van je toekomstige (oudere) zelf. Het artikel licht toe: “Misschien zou je jongere zelf een huidig dilemma op een meer onschuldige, minder cynische manier zien. Evenzo kan je oudere, hopelijk wijzere, zelf advies geven vanuit een meer medelevend, ervaren perspectief.”

Dat idee van advies vragen aan je oudere zelf, heb ik wel vaker geprobeerd in visualisaties, maar leverde nooit veel op. Met onderstaande tarotlegging, die spontaan bij me opkwam, lukte dat advies vragen aan mijn toekomstige zelf veel beter.

Tarotlegpatroon voor advies inwinnen van jezelf

Ik heb twee kaarten getrokken op het onderwerp waarom ik zit met deze rugpijn. Deze twee kaarten kun je lezen zoals de kern en dwarsligger in het Keltisch Kruis.

Vervolgens vroeg ik me af of ik de kaarten voor jongere, huidige en toekomstige zelf zou trekken uit alléén de hofkaarten, of álle kaarten zou gebruiken. Ik koos om gelijk naar het advies te gaan van deze drie versies van mezelf en om alle kaarten te gebruiken.

Ik trok: de Page van Zwaarden, Ridder van Staven en Koning van Pentakels. Terug in bed voor het visualiseren, realiseerde ik mij, dat die alle drie hofkaarten zijn. Dus misschien dat de universele intelligentie hier een handreiking geeft, dat mijn eerste idee om eerst een kaart uit de hofkaarten te trekken en vervolgens een ‘situatie/advies’ kaart, de beste methode is?

Daarom heb ik ook nog 3 tarotkaarten getrokken voor situatie/advies van iedere hofkaart. Het advies of aandachtspunt van de hofkaart op positie 3 heeft dus te maken met de tarotkaart op positie 6. Die situatie/advies kaart kan iets zeggen over hoe die hofkaart het probleem ziet of het advies verwoorden dat die hofkaart voor je heeft.

Wat mij betreft kun je zelf het legpatroon aanpassen naar eigen inzicht en behoefte. Ik was in eerste instantie van plan de rij van de hofkaarten over te slaan. Je kunt daar ook voor kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om de laatste rij over te slaan.

Update 16/8/20: Uit feedback die ik inmiddels heb gekregen op deze legging, lijkt het trekken van 3 kaarten uit alleen de hofkaarten en dan nog 3 kaarten voor de focus van iedere hofkaart het beste te werken. Voor het laatste kun je gerust het hele spel gebruiken. De kans ik klein dat je een hofkaart weer trekt, en trek je wel een eerder getrokken hofkaart, dan moet dat zo zijn!

Nadat je alle tarotkaarten hebt getrokken, kun je beginnen met visualiseren en kun je zo’n tarotkaart ‘binnenstappen’ in je visualisatie. Wanneer je de kaart bent binnengestapt, kun je een praatje maken met de afgebeelde personen, dieren en voorwerpen. Of als het antwoord ook zonder visualisatie duidelijk is, kun je dat overslaan. Ik houd wel van visualiseren, omdat ik het voor mij vaak iets toevoegt.

Voorbeeld tarotlezing jongere en toekomstige zelf

tarotlegging tarotcursus toekomstige zelf raadplegen

Kern van de tarotlezing

De vraag was dus mijn rug. Op de kern ligt Tarotkaart Pentakels Vijf, die duidt op armoede en ellende, angst daarvoor en in de kou staan. Ook helpen van iemand anders, die net zo weinig kan als ik op dit moment. Dus dat hele plaatje klopt wel, inclusief de angst. Mijn angst zit hem vooral hierin, dat dit probleem met mijn rug zich zomaar kan voordoen en het maakt mij angstig om bijvoorbeeld in mijn eentje, ver weg te wonen. Tarotkaart Staven Vijf ligt dwars. Dit zijn strijdende gedachten in mijn hoofd, maar ook meningsverschillen met anderen. En Staven Vijf lijkt mij een beetje een ongecoördineerd rommeltje, en dat vind ik ook wel passen bij mijn huidige situatie.

Advies van mijn jongere zelf

Vervolgens een praatje gemaakt met de Page van Zwaarden; de vertegenwoordiger van mijn jongere zelf. De Page van Zwaarden ziet overal gevaar en zei “Watch your back!” Ik wees dat gelijk van de hand als paranoia gedrag van mijn jongere angstige zelf. Waarop mijn jonge Page van Zwaarden zei: “Als je niet van plan bent mij serieus te nemen, laat dan maar zitten.” Ik heb me uitgebreid verontschuldigd. Verder hebben we een goed en nuttig gesprek gehad. Die opmerking van ‘Watch your back’ duidde erop dat ik me in de rug gestoken voel en heeft een link naar mijn jeugd. Dat klopt. Het advies van tarotkaart Pentakels Vier van ‘blijf bij jezelf en sluit je af voor bepaalde invloeden,’ kan ik goed plaatsen.

Mijn huidige zelf

De enthousiaste Ridder van Staven vertegenwoordigt mijn huidige zelf. Die wil van alles en neemt te veel hooi op de vork. Het paard verzuchtte dat hij er ook rugklachten van kreeg. De situatie/advies tarotkaart is De Gehangene. Niet kunnen zitten, lopen, werken, afwassen en andere huishoudelijke taken kunnen doen, zet inderdaad mijn dagelijkse gang van zaken op zijn kop. Nu hang ik wel rustig (lig veel op bed), want iets anders zit er niet op. Dat rusten had ik nodig.

Advies van mijn toekomstige zelf

Mijn toekomstige zelf met de Koning van Pentakels, wees mij erop dat ik toch echt moet leren niet over mijn grenzen te gaan en ook tegen anderen heel duidelijk moet zijn over tot hier en niet verder. Zijn advies was om de hoeveelheid plannen/taken van de Ridder van Staven te halveren! Pentakels Acht duidt op gestaag doorwerken en binnen acht uur werk per dag blijven. Daarbij kunnen goede routines helpen om de werklast te verlichten.

Ik voel me door deze legging gerustgesteld en ga al het advies ter harte nemen.

Elementaire gewoontes

Routines zijn zó handig! Dat weet ik wel, maar ik doe het niet voldoende. Je kunt alles lezen over routines in het boek Elementaire gewoontes van James Clear. Ik heb dit boek, het is niet mijn favoriet*, maar dat kan door weerstand vanuit mezelf komen. Nu mijn toekomstige zelf, mij op dit boek wijst, ga ik het nog maar een keer proberen te lezen, en vooral toepassen.

Update 16 augustus 2020: Ik ben nu halverwege het boek, en dit is fantastisch advies van mijn toekomstige zelf!

*Waarop ik vastliep was het eerste deel van het boek waarin James Clear, uitgebreid en grafisch, vertelt over zijn verschrikkelijke ongeluk, zijn lijdensweg om te herstellen en hoe elementaire gewoontes hem daarbij hebben geholpen. Daarna gaat hij door keihard werken en gedrevenheid weer op hoog niveau baseball spelen, haalt ook nog de beste cijfers op de universiteit en wordt hij ondanks of dankzij dat verschrikkelijke ongeluk een succes. Het was een beetje teveel voor mij. Dat hele deel had wat mij betreft ingekort kunnen worden tot twee bladzijden. Vanaf hoofdstuk 2 gaat hij echt uitleggen wat hij bedoelt met Elementaire gewoontes en hoe je die kunt ontwikkelen voor jezelf. Daar vond ik herkenning en ook uitstekende tips! Dus gewoon kopen dat boek, lezen en uiteraard toepassen! Je zult er geen spijt van hebben.

Trek je tarotkaarten online

Voor mezelf heb ik ‘de uitdaging nu’ gebruikt op de pagina Tarotkaarten Trekken om de twee kernkaarten te trekken. Vervolgens heb ik ‘brandende vraag’ gebruikt om 3 kaarten te trekken. Dat bleken dus 3 hofkaarten te zijn. Als je wilt werken met de versie van deze legging waarbij je drie kaarten trekt uit alleen de hofkaarten, kun je dat doen door op onderstaande knop te klikken. Dan hoef je niet eerste je hele deck te sorteren.


Tarot leggen op gezondheidsvragen?

Ga ik nu tegen mijn eigen advies in dat je geen gezondheidsvragen moet stellen? Ik vind van niet, want ik ben al bij de dokter geweest en ben al herstellende. Ik vraag naar een onderliggende oorzaak, om mijn herstel te bespoedigen en om dit voor de toekomst te voorkomen. Maar ook voor dit soort vragen geldt dat voorzichtigheid belangrijk is, als je angst voelt bij een vraag of je angstig voelt voor een mogelijk negatief antwoord op de vraag, doe het dan niet.

Wellicht ook interessant voor jou:

De Koning van Pentakels en het Gordeldier: Waar rust de voet van de Koning van Pentakels op? Is het een rots, een stierenkop of een gordeldier?

Duin omhoog van de Tarot: Vaak willen we weten of een bepaalde actie wel een goed idee is en hoe dat gaat uitpakken. Uit de praktijk blijkt dat toekomstgerichte vragen vaak redelijk zinloos zijn. In dit artikel kun je lezen hoe je meer kunt halen uit toekomstgerichte vragen.


Tarot leren lezen? Kies hier je tarotcursus


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00