Tarot en Toekomstgerichte Vragen

Tarotkaart De Duivel geeft een Duim omlaag en de Hogepriester een Duim omhoog

Duim omhoog van de tarot

Vaak willen we weten of een bepaalde actie wel een goed idee is en hoe dat gaat uitpakken. We willen een duim omhoog van de Tarot.

Vragen naar de toekomst, kan erop duiden dat we onszelf en ons eigen inschattingsvermogen van de consequenties van onze acties, niet helemaal vertrouwen. Of dat we ons toekomstplan nog niet helder op ons netvlies hebben.

Uit de praktijk blijkt dat toekomstgerichte vragen vaak redelijk zinloos zijn. Is het tarot antwoord positief dan laten we het erbij en gebeurt er niets. Is het antwoord van de tarot negatief, dan laten we het er ook bij. Zo’n vraag met een vluchtige blik op de tarotkaarten heeft niet genoeg diepgang voor ons onderbewuste, bewuste en hogere zelf om aan de slag te gaan en de nodige stappen te zetten om de gewenste droom werkelijkheid te maken.

Tips voor meer diepgang

  • Je kunt de tarot vragen waarom je deze vraag wilt stellen, wat zijn je twijfels en angsten? Je kunt hiervoor het Keltisch Kruis Tarot Legpatroon gebruiken of een andere legging die je aanspreekt. Op de pagina Tarotlegpatronen kun je veel verschillende leggingen vinden voor allerlei situaties.
  • Het kan ook verhelderend zijn om je vraag zelf te beantwoorden met tarotkaarten die je uitzoekt uit je spel. Wat wil je dat het tarot-antwoord is?

Tarotkaarten zelf uitzoeken – voorbeeld

Kies een tarotlegpatroon en ga aan de slag. Je trekt dus niet blind de tarotkaarten, je zoekt gewoon de kaarten uit die je in je legging wilt. Dit is ook een goede oefening om de tarot beter te leren kennen.

Persoonlijk gebruik ik voor deze manier van kaartleggen het liefst een legpatroon met een klein aantal kaarten, want het uitzoeken van de kaarten is best lastig. Om de beste kaart uit te zoeken voor de best mogelijke uitkomst, is het belangrijk om goed bij je vraag stil te staan en een voorstelling te maken van wat je nu eigenlijk wilt.

Als voorbeeld: “Ga ik mij thuis voelen in mijn nieuwe woonplaats? Is verkassen de juiste beslissing.”

Ik kies voor de drie-kaarten tarotlegging met posities: wortel, beste weg en uitkomst.

Voor de Wortel kies ik tarotkaart De Zon. Ik interpreteer de wortel als de reden van het verkassen. Ik zoek zon, warmte, en vrijheid met geborgenheid. Hier heb ik even over nagedacht, want ik dacht ook aan de Koningin van Pentakels en de Koningin van Kelken.

Het valt me nu op, dat ik de wortel-positie hebt geïnterpreteerd als waar ik naar toe wil en niet waar ik vandaan kom. Allebei kan. Je kunt deze positie ook splitsen in Wortel als Wens en Wortel als Probleem. In dat geval heb je dus een vier-kaarten-tarotlegging.

De Beste Weg, is in feite een Wat-te-doen positie. Hier kies ik zonder aarzelen de Ridder van Zwaarden. Niet verder over nadenken, gewoon gaan!

Voor de Uitkomst kies ik tarotkaart De Dwaas. Mijn favoriete kaart van vrijheid, blijheid, genieten van het moment en op de juiste weg zijn. Hier moest ik ook over nadenken, want in eerste instantie dacht ik aan Kelken Tien. Maar toen kwam De Dwaas voorbij en dat voelde gelijk goed.

Stap 2 – tarotkaarten trekken

Nadat je zelf je tarotkaarten hebt uitgekozen, kun je ook nog kaarten trekken. Stop de eerder uitgekozen kaarten, wel weer terug in je spel. Of pak een tweede spel.

De kaarten die je nu trekt, geven meer informatie over je vraag. Bijvoorbeeld waar je op moet letten of dat er nog een angst is, een beperkende overtuiging of wat dan ook. Vergelijk je zelfgekozen kaart, met je getrokken kaart.

Op de Wortel trok ik Zwaarden Ridder. Dat was een verrassing. In de eerste legging had ik Zwaarden Ridder uitgekozen voor de Beste Weg. Zwaarden Ridder wijst erop dat ik het liefst nu weg zou willen vertrekken. Dat is waar. Ik zie het ook als een bevestiging dat gewoon vertrekken een goed idee is.

Op de Beste Weg, trok ik Pentakels Zes. Geven en nemen. Ik heb hier inderdaad een afweging overgemaakt. De zwaarden Ridder gaat het liefst nu op pad. Pentakels Zes doet dat niet omdat er nog andere factoren zijn, die mij hebben doen besluiten tot 1 september hier te blijven.

Op de uitkomst trok ik Tarotkaart Kelken Zes. Kelken Zes is een prachtige kaart. Deze kaart duidt op geven wat je wilt geven, maar ook op vernieuwing, verjonging en goede herinneringen. Kelken Zes, zoals ik schreef bij de Dugan Kelken Zes, gaat over de magie van verwondering en schoonheid. Dit sluit mooi aan bij De Dwaas die op pad is en geniet van alles dat hij ziet en ervaart.

Ik ben al een tijdje bezig met mij te oriënteren op internet. Ik heb mijn angsten en twijfels onderzocht en een lijstje gemaakt van de dingen die ik moet doen en hoe ik die ga doen. Ik maak me ook regelmatig een voorstelling van mijn leven in mijn nieuwe woonplaats in positieve zin. Een voorstelling over hoe ik het hebben wil, zodat het universum zijn steentje bij kan dragen aan de vervulling van mijn toekomstbeeld. Volgens mij zit ik wel op de goede weg. Ik zie het zonnig in!

Wellicht ook interessant voor jou

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00