Visualisatie: een tarotkaart binnengaan

De tarotkaarten leren kennen door visualisaties

tarotkaarten kelken 4, meditatieEen hulpmiddel om de tarotkaarten goed te leren kennen is om een tarotkaart ‘binnen te gaan’. Eerst bekijk je de tarotkaart die je wilt visualiseren aandachtig. Neem de omgeving en alle details goed in je op. Let bijvoorbeeld op de kledij van de afgebeelde figuur, eventuele dieren die op de kaart voorkomen, etc.

Nu sluit je je ogen en visualiseer je de kaart. Hiermee bedoelen we, dat je de kaart in gedachte voor je ziet. In het begin kan dit knap lastig zijn. Als je niets ‘ziet’, kun je de kaart gewoonweg voor jezelf beschrijven terwijl je je ogen gesloten houdt. Na verloop van tijd zul je merken dat het visualiseren steeds makkelijker wordt.

Als je nu de kaart zo duidelijk als mogelijk is, in gedachte voor je ziet, dan stap je, eveneens in gedachte, in de kaart. Je bevindt je nu in het tarotlandschap. Hier aangekomen kun je de omgeving gaan verkennen of met afgebeelde personen of voorwerpen een gesprek voeren. Als je daarmee klaar bent, dan stap je weer uit de tarotkaart, je eigen werkelijkheid binnen. Het is een goede sjamanistische gewoonte om de personen, dieren en voorwerpen die je hebt aangesproken te bedanken voor hun aandacht en/of hulp.

In het begin lijkt dit misschien erg zot en moeilijk, maar na enige oefening zul je merken dat het steeds makkelijker wordt en nog leuk is ook. Bovendien biedt deze methode de mogelijkheid om zeer verrassende antwoorden te krijgen.

Een veel gemaakte opmerking van cursisten is dat ze die antwoorden eigenlijk zelf bedenken. Hoewel dit in principe juist is, kan visualiseren een mogelijkheid zijn om je onbewuste of je intuïtie aan het woord te laten, waardoor je tot nieuwe of andere inzichten kunt komen waar je misschien veel aan hebt. Proberen dus! Deze oefening is vooral handig gebleken als een tarotkaart in een legging niet duidelijk is. Je vraagt gewoon aan de afgebeelde figuur of aan een afgebeeld dier of voorwerp of ze deze tarotkaart op die plek in die legging met betrekking tot de gestelde vraag voor je willen verduidelijken.

Deze oefening helpt ook om de tarotkaarten te onthouden.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00