De Dood uit de Prisma Visions Tarot

Tarotkaart De Dood – teken van aanstaande vernieuwing

uit het boek

Skeletvingers strekken zich uit en sluiten zich rond een vergankelijke roos. De grens tussen de bloem en haar omgeving lijkt te vervagen en delicate bloemblaadjes vallen uiteen in de wind. Magere Hein is gekomen om dat wat van hem is te nemen.

Dit kan in het begin een beangstigende kaart zijn om te ontvangen. Verlies en verandering zijn onvermijdelijk en vaak behoorlijk pijnlijk. Zet je schrap om iets af te werpen dat een integraal onderdeel van je leven lijkt. Maar onvermijdelijk zal uit de overblijfselen iets mooiers groeien. Iets dat beter aansluit bij je behoefte dan je had verwacht. Het trekken van de kaart van de Dood is slechts een teken van aanstaande vernieuwing. Hoewel het zijn vertrouwde vorm verliest, valt dat wat voorbijgaat alleen uiteen in eenvoudiger componenten en verdwijnt het in het universum.

tarotkaart de dood uit de prisma visions tarot

Mijn beelden bij de Prisma Visions tarotkaart De Dood

Die skelethand ziet er een beetje spinnig uit. En zou je kunnen lezen als een verwijzing hoe alles met elkaar verweven is.

Tarotkaarten De Dwaas en De Dood uit de Rider Waite Tarot
Tarotkaarten De Dwaas en De Dood uit de Rider Waite Tarot

Een witte roos zien we in de Rider Waite Tarot enkel op de tarotkaarten De Dwaas en De Dood. Symbolisch gezien is de witte roos verbonden met de dood, maar ook met de maagd Maria. Tevens symboliseert de witte roos het diepste geheim van de kosmos.

In de Rider Waite worden De Dwaas en De Dood door de witte roos aan elkaar gelinkt, wat een verwijzing kan zijn dat verlichting de dood betekent voor het ego.

Dit is allemaal minder relevant voor tarotlezingen over alledaagse vragen en de betekenis dat tarotkaart De Dood duidt op iets ouds laten gaan, zodat iets nieuws kan opbloeien, lijkt mij de meest relevante. Waarbij opgemerkt, dat evenals in de Rider Waite Tarot, in de Prisma Visions Tarot wordt benadrukt dat het nieuwe beter is dan het oude.


Meer informatie over de Prisma Visions Tarotkaarten kun je vinden in de categorie Prisma Visions Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00