Onderzoek je dagelijkse routines met Tarot

En een andere kijk op Tarotkaart De Toren

Deze tarotlegging over het toevoegen van iets nieuws aan je dagelijkse routine, kwam ik tegen op Buzzfeed en is, evenals het Tarotlegpatroon over je spirituele pad ook een legging van Emerald Lotus Divination. Verrassend was dat ik tarotkaart De Toren trok op de eerste positie die gaat over een nieuwe gewoonte om aan mijn dag toe te voegen.

Dit legpatroon over iets nieuws voor je dagelijkse routine, sprak me gelijk aan. Waarschijnlijk vanwege het nieuwe, maar ook omdat ik niet bewust een dagelijkse routine heb bedacht. Sommige mensen zweren bij een ochtendroutine van opstaan, een paar kilometer wandelen, hardlopen of naar de sportschool, dan douchen, ontbijten, mediteren, affirmeren, half uurtje journaling enzovoort, voordat ze “aan de dag beginnen.” Naar mijn idee is de dag dan al grotendeels voorbij.

Mijn routine is veel eenvoudiger. Ik sta op, zet mijn laptop aan, maak een kop koffie en dan ga ik aan het werk. De ochtend is de beste tijd voor mij om te schrijven. En als het schrijven niet meer wil, dan ga ik aankleden enz.

Toch hoor en lees ik zo vaak over de beste ochtendroutines voor een productief en gelukkig leven, dat ik soms het gevoel heb, dat ik meer zou moeten doen dan opstaan, koffie en aan het werk. Vandaar dat het me heel leuk leek om te kijken wat de Tarot mij in deze zou adviseren.

Tarot legpatroon – Iets nieuws voor je dagelijkse routine

De betekenissen van de posities

  1. Iets nieuws om toe te voegen aan je dagelijkse routine.
  2. Hoe het veranderen van je dagelijkse routine je kan helpen.
  3. Een patroon dat je beter kunt laten gaan omdat het je niet dient.
  4. Hoe kan ik mijn bewustzijn van spirit verdiepen in mijn dagelijkse routine?
  5. Hoe kan ik meer dankbaarheid inbouwen in mijn dagelijkse routine?

Voorbeeld tarotlezing nieuwe routine

Ik heb voor deze legging de Witches Tarotkaarten gebruikt omdat ik vind dat die mij meer in mijn ziel raken dan de Rider Waite Tarot.

Positie 1 – Nieuwe routine om toe te voegen

De eerste getrokken tarotkaart was De Toren! Niet een kaart die ik van te voren bedacht zou hebben als de beste kaart op deze positie, maar dat is die wel. De Toren geeft mij als aanwijzing om iedere ochtend te beginnen met een connectie met mijn hoger zelf, spirit, de universele intelligentie. Met datgene dat ik God noem. Die connectie is heerlijk.

Hoe ik dat doe, vraag je je misschien af? Omdat ik al mijn hele leven een band heb met God, stel ik mij voor dat ik mijn kruinchakra open en verwelkom ik God om door mij heen te stromen. Klinkt zweverig, maar dat is wat ik doe. Soms zeg ik gewoon: Goedemorgen God!

De zon begroeten zoals in yoga of op een meer sjamanistische manier, kan hetzelfde effect hebben.

Positie 2 – Hoe het helpt

Op de positie hoe deze nieuwe gewoonte mij gaat helpen, trok ik tarotkaart Kelken Zes. Voor mij een bevestiging dat ik De Toren juist geïnterpreteerd heb. Tarotkaart Kelken Zes, en met name de Dugan Witches Tarotkaart Kelken Zes, gaat voor mij over de magie van verwondering en dat we allemaal op ieder moment, kunnen drinken uit de goddelijke bron van levensenergie en inspiratie.

Positie 3 – wat je niet dient

Het patroon dat ik beter kan laten gaan omdat het mij niet dient, wordt weergegeven door tarotkaart Zwaarden Zeven. Daar kan ik me goed in vinden. Zwaarden Zeven duidt vaak op jezelf voor de gek houden door vervormde gedachtegangen om je aan te passen aan wat hoort. Dat doe ik en dat doet volgens mij iedereen in meer of mindere mate en we zijn ons er vaak niet van bewust dat we dat doen. Ik vind dit een belangrijk aandachtspunt, waar ik beter op ga letten.

Evans tarotkaart Kracht
Kracht

Positie 4 – bewustzijn van Spirit verdiepen

Het verdiepen van mijn bewustzijn van Spirit (God) wordt weergegeven door tarotkaart De Kracht. Dit is ook een van mijn favoriete tarotkaarten uit de Dugan Witches Tarot. De afgebeelde dame en leeuw zitten zo heerlijk tevreden tegen elkaar aangeleund! Dit lijkt mij een logisch gevolg van het bewust iedere ochtend God in mijn leven uit te nodigen. Voor alle duidelijkheid dat is Spirit, het hogere enz. God noem wil niet zeggen dat die voor mij verbonden is aan een specifieke religie.

Positie 5 – meer dankbaarheid

Tarotkaart Staven Acht laat zien hoe ik meer dankbaarheid in mijn dagelijkse routine kan brengen.  Dat gaat dus vanzelf. Door ’s ochtends God uit te nodigen, stroom ik de hele dag over van dankbaarheid.


Meer Tarot Leesvoer

Meer inspiratie voor het leggen van tarotkaarten kun je vinden op de pagina tarotlegpatronen en via zoeken op categorie Tarotlezing op het blog.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00