Dugan Witches Tarot – Kelken Zes

Dugan witches tarot kelken 6

Tarotkaart Kelken Zes – de magie van verwondering

Sleutelwoorden uit het boek voor de Dugan Kelken Zes

Rechtop: Gelukkige herinneringen, oude vrienden, jeugd, familie en schoolreünies. Laat je fantasie de vrije loop. Geloof opnieuw in magie.

Keerzijde: Nare herinneringen. Je verdrietig voelen over een beëindigde relatie. Je plezier in magie kwijtraken.

Mijn beelden bij The Witches Tarotkaart Kelken Zes

Heerlijke kaart om naar te kijken. We zien 2 kinderen op de voorgrond bij een helder beekje. Zacht gras. Verkoelende wolken, verder stralende blauwe lucht. Temperatuur is vast verrukkelijk. Op de achtergrond en boerderij-achtig landhuis. Lijkt mij een moderne luxewoning. De waterpomp is oud, decoratief en bevat een wasbord.

Wat me nog het meest opvalt is dat de bloemen in de kelken niet in het landschap terug te vinden zijn.

Ieder kind heeft twee kelken. En op het water, helemaal vooraan, staan nog twee kelken. Klaar voor het grijpen. Je kunt zo aanschuiven en meespelen als je dat wilt. Of aanschuiven en lekker niksen en genieten van het weer, het gras en het water. En dat vind ik het mooie van deze kaart. Het sluit zo goed aan bij gelukkige herinneringen en als je je die herinnert, voel je je vanzelf weer blij worden.  

Uit het boek

Twee schattige blonde kinderen, een broer en zus, zitten op een heldere zomermiddag, vrolijk in het met klaver doorspekte groene gras. Ze hebben duizendschoon gerangschikt in zes zilveren bekers. Beide kinderen dragen een waterkleurige blauwe kleding welke praktisch en stevig is voor het buitenspelen.

Uit een waterpomp borrelt water om te drinken, als de kinderen dat willen. Een rustige, ondiepe beek stroomt zachtjes door het landschap. Het beekje is diep genoeg om in te spetteren en veilig voor de kinderen om bij te spelen. Een vreedzame blauwe lucht en een rieten huisje zijn te zien op de achtergrond. Dit is een eenvoudige tijd van rust, betovering en onschuld. De broer en zus creëren gelukkige herinneringen terwijl ze samen spelen.

Het leven is ongecompliceerd en kinderen staan ​​heel dicht bij magie. Magie wordt nooit betwijfeld door kinderen … het is er gewoon. Op deze kaart regeert de verbeelding hun wereld. De herinneringen die ze creëren zijn vrolijk en lief. Duizendschoon vertegenwoordigt in de taal van bloemen jeugd en zoete herinneringen.

Betekenissen volgens het boek

Deze kaart symboliseert gelukkige herinneringen uit je jeugd, oude vrienden en familie en je verleden. Het kan wijzen op reünies – een verrassingsbezoek van een familielid of klasgenoot die je misschien jaren niet hebt gezien, een vergeten vriend van je oude hangplekken, een voormalig covenlid dat is verhuisd of een jeugdliefde die misschien weer opduikt in je leven.

Tarotkaart Kelken Zes kan ook een mededeling zijn dat je een meer kinderlijk soort verwondering nodig hebt voor de wereld om je heen. Laat je fantasie je leiden naar een nieuw, creatief project. Geloof weer in magie.

Conclusie Dugan tarotkaart Kelken Zes

Rechts: Dugan tarot Kelken Zes, Links: Rider Waite tarotkaart Kelken Zes

Vergelijking Dugan en Rider Waite Kelken Zes

De betekenissen van de Dugan en Waite Kelken zes tarotkaarten komen met elkaar overeen. Maar de uitnodiging om deel te nemen en te ontspannen daar op het gras, zie ik niet direct bij Waite en wel in de Dugan Kelken Zes. Het is ook echt een uitnodiging om goede herinneringen op te halen, om je direct weer goed te voelen. Zo’n eenvoudig en praktisch advies dat iedereen kan opvolgen!

Symbolische betekenis Duizendschoon

Duizendschoon drukt dankbaarheid uit. Het is ook een bloem die enorme schoonheid uitdrukt en daardoor een enorme aantrekkingskracht heeft op iedereen. Duizendschoon symboliseert bewondering, passie, genegenheid, liefde en dankbaarheid. Maar de belangrijkste betekenis is: ik zal je nooit vergeten.

Wat is magie eigenlijk?

Het laatste advies is om weer in magie te geloven. Ik vroeg me af wat Dugan daarmee bedoelt. Dat we allemaal heks moeten worden? Wat betekent in magie geloven? Dat is misschien voor iedereen anders.

tafeltje dekje en de wet van aantrekkingskracht dugan tarotkaart  kelken 6
Tafeltje Dekje

Wanneer ik bijvoorbeeld denk aan het sprookje Tafeltje Dekje dan geloof ik eigenlijk niet in zo’n tafel want dat is een sprookje. Toch heeft dat sprookje raakvlakken met de Wet van Aantrekkingskracht en het daarmee samenhangende geloof in een kosmisch buffet van mogelijkheden, waaruit je kunt kiezen wat je wilt. Misschien is Tafeltje Dekje toch meer dan een sprookje?

Bijgeloof

Wanneer het me niet duidelijk is wat iets betekent, dan denk ik erover na en ga ik op Google zoeken en zo leer ik de leukste dingen.

Bijgeloof is een vorm van in magie geloven. Een zwarte kat die voorlangs rent brengt ongeluk en meer van dat soort gedachten. Als nuchter persoon, opgegroeid met het geloof in rationeel en wetenschappelijk denken als hoogste goed, trap ik daar natuurlijk niet in.

Iedereen gelooft in magie

Vervolgens las ik een artikel dat aangaf dat we allemaal min of meer geloven in magie. Stel nu dat er twee fantastische leren jasjes zijn, echt mooi gesneden, super luxe leren jasjes. En één jasje is van een goede vriend geweest of van een sport- of filmheld die jij enorm bewondert, en nu mag jij het hebben. Dan ben je de koning te rijk, toch?

Er is nog zo’n jasje, echt een prachtige leren jas, en hij is gereinigd en alles. Duur ding, top merk. Maar dit jasje is gedragen door een seriemoordenaar. Wil je dat jasje dragen? Mijn eerste reactie was absoluut niet! Vervolgens twijfelde ik even, om te besluiten dat het toch beter is dat jasje niet te dragen. Ik zou het zelfs niet in huis willen hebben. Want je weet maar nooit wat voor slechte energieën er nog aan dat jasje kleven en hoe dat je in negatieve zin gaat beïnvloeden. Dus vermijden!

Dat is misschien ook een vorm van bijgeloof, van geloven in de magische kracht van dingen. Maar ik geloof in energie en energetische verbondenheid van iedereen en alles en dat er op die manier wederzijdse beïnvloeding plaatsvindt. Ik geloof ook dat mijn gedachten invloed hebben op mijn leven. Dat is voor mij geen bijgeloof, geen fictie maar werkelijkheid. Ik geloof dus in magie, maar ik gebruik dat woord niet, want ik heb er andere associaties bij. Magie is fictie, dat zijn dingen die niet kunnen.  

Vertrouwen in talismannen?

Vertrouwen op talismannen, rituele handelingen e.d. lijkt misschien onzinnig, maar anderzijds is er ook bewijs (psychologen doen onderzoek naar dit soort ‘onzin’) dat het dragen van talismannen en het uitvoeren van rituelen het vertrouwen in een positief resultaat doet toenemen en dat mensen daardoor betere resultaten behalen.

Ik slaap sinds kort met een lichtblauwe amazoniet uit Zambia onder mijn kussen. Die heb ik gekregen van mijn dochter. Deze steen werkt beschermend, brengt balans en harmonie, beschermt tegen elektromagnetische straling en is bijzonder geschikt voor hoog gevoelige mensen. En slaap ik nu beter? Ja en nee. Ik word nog steeds minstens één keer wakker, maar Ik slaap ‘zachter’. En dat is moeilijk uit te leggen. Maar mijn hoofd is ’s nachts niet zo druk, niet zo hard bezig. Misschien het gevolg van toegenomen balans en harmonie?

Verschil tussen magie en wonderen

Tot slot heb ik ook nog even nagedacht over het verschil tussen Magie en Wonderen. Met wonderen heb ik namelijk geen enkel probleem. Magie heeft veel negatieve synoniemen; bijvoorbeeld betovering, zoals iemand betoveren zodat je die persoon in je macht hebt, diabolisme (van de duivel), voodoo en bedrog. Synoniemen voor Wonderen zijn overwegend positief, zoals verwondering, openbaring, verrassing, en bovennatuurlijke gebeurtenis.

Zo ontdekte ik dat ik in mijn onbewuste zeer christelijke beelden heb over magie. Magie is van de duivel en wonderen zijn van God. Na nog wat langer nadenken, ben ik tot de conclusie gekomen dat magie vaak van het ego is, en wonderen gebeuren in samenwerking met je hoger zelf. Dat laatste komt op mij een stuk veiliger over, omdat mijn hoger zelf, veel beter weet wat goed is voor mij en anderen dan ik vanuit mijn ego kan bepalen.

De magie van verwondering

Na al deze overdenken schreef ik spontaan boven dit artikel dat kelken zes gaat over de magie van verwondering. En daar geloof ik heilig in. De kracht en aantrekkingskracht van verwondering in de zin van verrukking, is voor mij wat het leven kleur geeft. De Schildknaap van Kelken heeft dit ook en je kunt er hier meer over lezen.

De waterput

De waterput met pomp is echt groot aanwezig op deze kaart en nodigt uit om er gebruik van te maken, om je te laven aan de prettige herinneringen in je leven. Om te genieten van het zitten in de zon, niks te doen en gewoon te zijn. En het mooie is dat je die heerlijke gevoelens gewoon naar boven kunt pompen!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00