Dugan Witches Tarot – De Kracht

Evans tarotkaart Kracht
Kracht

Tarotkaart De Kracht verwijst naar de juiste kracht

Sleutelwoorden uit het boek

Sterk karakter, persoonlijke kracht. Terughoudendheid. Kalm zijn. Zelfbeheersing, vertrouwen, vastberadenheid.

Keerzijde: Zich hulpeloos voelen. Remming, angst, twijfel. Problemen met controle en/of overgave.

Mijn beelden bij de Dugan tarotkaart De Kracht

Ik vind deze tarotkaart De Kracht helemaal fantastisch. Het is een rustgevende kaart. Kriebel de grote kat achter de oren en hij ligt lief naast je te spinnen. Het is een kaart die aangeeft dat je in balans bent. Je onderbewuste, midden zelf en hoger zelf liggen op één lijn. Je hele wezen is tevreden en ondersteunt elkaar. Er is totaal geen stress. Dat wil niet zeggen dat er niks te doen is, maar je doet wat gedaan moet worden moeiteloos en met de juiste druk. Je gebruikt geen overdreven kracht, wanneer een beetje kracht ook genoeg is. En omdat je in balans bent met jezelf en je omgeving weet je ook precies wat de juiste hoeveelheid kracht is.

De Kracht als Tarot Dagkaart

Wanneer ik De Kracht trek als dagkaart, dan ben ik gelijk blij. Ik heb dan een dag die niet stuk kan, waarop ik moeiteloos veel gedaan krijg. Niets kan mij deren.

Ik heb al eens eerder over geschreven dat de Dugan Tarot een positief effect heeft op mij. De Kracht is zo’n kaart waarbij mijn dag niet stuk kan.

Uit het boek

Een vrouw met kastanjebruin haar zit stil bij dageraad met een grote mannelijke leeuw aan haar zijde. De leeuw is groots en hij leunt tevreden tegen de vrouw aan, voor comfort. Ze glimlacht en is kalm. Ze beheerst de leeuw door haar houding een aanraking.

De vrouw is gekroond met groene eikenbladeren; deze vertegenwoordigen kracht. Een lemniscaat – het oneindigheidssymbool – gloeit boven het hoofd van de vrouw en laat zien dat ze een spiritueel en magisch wezen is.

De jurk is wit en rood; beide kleuren worden geassocieerd met de Godin. Om haar nek zijn acht gloeiende robijnen. Het aantal van deze vurige stenen is een herinnering en een link naar het nummer van haar Major Arcana tarotkaart. De ketting is een belangrijk symbool voor de vrouw omdat de robijn erom bekend staat een positieve en moedige gemoedstoestand te ondersteunen.

Een krans van weelderige rode rozen, die harmonie en schoonheid symboliseert, is over de leeuw en de vrouw gedrapeerd, waardoor ze met elkaar verbonden zijn. Dit roept de vraag op, wie de kracht heeft in deze kaart. De vrouw, vanwege haar stille krachten, macht en plezier in de situatie? Of de leeuw, omdat hij sterk genoeg is om zijn wilde impulsen te temmen, zelfbeheersing te hebben en zichzelf het plezier van de ervaring toe te staan?

Betekenissen

Zachte kracht, kalmte, standvastigheid en stille persoonlijke kracht zijn de thema’s van deze kaart. Wanneer deze kaart in een lezing verschijnt, herinnert dit eraan dat brute kracht niet nodig is in de huidige situatie. Wat wel nodig is, is het verstandige gebruik van persoonlijke macht, zelfbeheersing, vastberadenheid en karaktersterkte.

Soms is het krachtigste wat we kunnen doen, vertrouwen hebben in onszelf en onze persoonlijke kracht. Om sterk genoeg te zijn om kalm en vastberaden ons door alle uitdagingen die we tegenkomen heen te werken; zorgvuldig en met volledige controle over onszelf.

Conclusie

Fantastische tarotkaart om te trekken als dagkaart en het verschil met de Rider Waite Kracht is groot. Bij de RW Kracht lijkt veel meer doorzettingsvermogen nodig te zijn om je door alle moeilijkheden heen te slaan. Bij de Dugan Kracht gaat alles vanzelf. Als je dezelfde ervaring hebt met deze kaart, of juist een hele andere, aarzel dan niet om mij een e-mail te sturen met je eigen ervaringen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00