Dugan Witches Tarot – De Zegewagen – Succes

Dugan witches tarot zegewagen succes
De Zegewagen

Sleutelwoorden uit het boek

Wilskracht, ambitie, focus, drive. Leiderschap vaardigheden. Maak gebruik van je persoonlijke kracht om je magie te manifesteren. Overwin tegenspoed en obstakels op je pad. Geef niet op; hou vol!

Keerzijde: geen wilskracht, geen drive, gebrek aan focus of ambitie, bindingsangst.

Mijn beelden bij de Dugan Zegewagen

Deze kaart komt op mij bedreigend over. Mogelijk omdat ik paarden eng vind, en steigerende paarden al helemaal. Daarbij doet het zwarte paard, met zijn blokhoofd, mij denken aan een oorlogspaard. Het concept ‘hemelse strijd, uit de Bijbel, komt bij mij op. Dat maakte mij ook angstig. Veel mensen zien die hemelse strijd als een tijd waarin Jezus het opneemt tegen Satan en wint. Daarna hebben we 1000 jaar vrede op aarde. Maar ik zit vast in de verschrikkelijke beschrijving van de impact van die strijd op ons mensen.

Het is interessant dat deze zegewagen hoog door de lucht vliegt. Evenals bij Waite worden de paarden aangestuurd door gedachtekracht. En de vliegende zegewagen onderstreept dat voor mij. Succes begint in je hoofd, met je gedachten. En hoe je denkt kun je aflezen aan je resultaten. Het veranderen van gedachten, het aanpassen van je overtuigingen, zou je ook kunnen zien als een ‘hemelse strijd’. Dat veranderen is vaak helemaal niet zo gemakkelijk. De eerste stap is vaak het overwinnen van weerstand tegen verandering. Dit kun je ook op Kaizen-manier oefenen, door niet steeds hetzelfde te doen. Door bijvoorbeeld één keer per week een andere route naar werk te nemen. Routine is goed, want routine is makkelijk en zo krijg je meer gedaan. Maar het is ook goed om soms de dingen een beetje anders te doen dan normaal. Je vermindert daarmee je aangeboren weerstand tegen verandering.

Zie ook mijn conclusie onderaan. Na zo een tijdje naar tarotkaart de Zegewagen gekeken te hebben, vind ik deze kaart nu een stuk mooier en wil ik die graag een keer trekken!

De Zegewagen als Tarot Dagkaart

Tarotkaart De Zegewagen heeft een prettige energie als dagkaart. Niet alles verliep vlekkeloos of snel op een Zegewagen-dag maar ik bleef ontspannen. Verder gewoon wat langer doorgewerkt, zodat ik toch het grootste deel van mijn to-do-lijst heb kunnen afwerken. En dat stemt mij tevreden. Als ik dat niet gedaan zou hebben, dan had ik dat succesgevoel van deze tarotkaart niet gehad. Wat ik ook ervaren heb is dat routine fijn is, want het werk dat ik ‘s avonds heb gedaan was allemaal routinewerk, dus dat ging snel en gemakkelijk.

Uit het boek

Een geharnaste wagenmenner staat in zijn gouden en zilveren wagen terwijl hij zijn paarden door de wolken en over de hemel racet. Op de achtergrond zien we een maansikkel, sterrenhemel en de lichtere hemel van de zonsopgang onder hem. Op de helm van de wagenmenner staat een achtpuntige ster. Dit is de ster van Venus, een symbool van genezing. Over zijn harnas draagt hij een gouden sjerp met de tekens van de dierenriem. Hij houdt de toverstok van de Magiër omhoog in zijn linkerhand, en met zijn rechterhand lijkt hij de twee paarden die de wagen trekken alleen met de kracht van zijn wil te besturen, omdat er geen teugels naar de paarden zijn. Dit illustreert dat hij de controle heeft over zijn persoonlijke kracht en de magische energie om hem heen.

De strijdwagen vertelt het verhaal van de held, hij die fel heeft gevochten en heeft gewonnen. Dit is de enige kaart in het kaartspel met twee paarden en hun symboliek is belangrijk. Dit span paarden bootst de pijlers in de Hogepriesteres-kaart na. Rechts van de wagenmenner bevindt zich een zwart paard, dat nacht, maanmagie, chaos, het onderbewuste en vrouwelijke energieën vertegenwoordigt. Het witte paard links van de wagenmenner symboliseert de dag, zonne-magie, orde, de bewuste geest en mannelijke energieën. In plaats van geregeerd te worden door die krachten, stuurt de wagenmenner hen en gebruikt deze krachten om de uitkomst te creëren die hij verlangt – net zoals we hem de paarden zien besturen en hij ze samen vooruit laat gaan.

Betekenis volgens het boek

Dit is een tarotkaart die spreekt van behaalde overwinningen. De Zegewagen gaat over zelfvertrouwen, controle, motivatie en de vastberadenheid om te slagen. Maak gebruik van je eigen persoonlijke kracht en je zult je doelen zien manifesteren. Obstakels worden verwijderd. Zet je magische krachten in voor beweging en verandering. Wanneer de zegewagen een lezing binnen draaft, is dit een boodschap om je magie te combineren met mentale discipline en vasthoudendheid. Macht komt van binnenuit. Geloof in jezelf – combineer vastberadenheid, focus en wilskracht – en je zult slagen. In de Major Arcana hebben alleen de Zegewagen, de Hogepriesteres en de Ster een sterrenhemel. Deze drie kaarten zijn gekoppeld. Als de Hogepriesteres verschijnt in een lezing met de Zegewagen, is dit een teken dat overwinning kan worden verkregen door wijsheid. Als de Ster verschijnt in een lezing met de Zegewagen, is dit een teken dat de overwinning een emotionele genezing zal brengen.

Conclusie

Veel blabla om te zeggen dat de Zegewagen duidt op succes! Maar je moet er wel wat voor doen. Vaak zelfs heel veel voor doen. Je hebt een doel nodig en een bepaalde gedrevenheid waardoor je alles opzij zet om je doel te behalen. Dit niveau van succes wordt niet bereikt met een uurtje oefenen. Er is niks mis met een uurtje oefenen en dingen doen voor je plezier, maar wanneer je wilt uitblinken dan heb je die gedrevenheid nodig om iedere dag uren lang te oefenen.

Wat ik ook vaak aan denk bij de Zegewagen in leggingen is dat het handig kan zijn om te weten wat succes voor je betekent. Wil je topsporter zijn, een miljoenenbedrijf runnen, acht uur per dag kunnen schrijven, goede relatie hebben met je partner, wat wil je? Hoeveel ben je bereid opzij te zetten voor je succes? Of is het mogelijk dat succes juist betekent het vinden van een balans tussen verschillende levensgebieden waar jij je prettig bij voelt. Mensen roepen vaak dat ze een balans willen tussen werk en privé. We stemmen hier gemakkelijk mee in, want het is belangrijk. Maar wat betekent het eigenlijk en nog belangrijker hoe ziet dat er voor jou uit? Als iemand vindt dat de balans ver te zoeken is, waar ligt dat aan?

Trek je de Zegewagen, stel jezelf dan eens vragen over wat succes voor jou persoonlijk betekent.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00