Dugan Witches Tarot – Koning Kelken

Dugan witches tarot kelken koning

Sleutelwoorden uit het boek

Een man geboren onder een waterteken. Een getrouwde, volwassen man die goed thuis is in de Craft. Een lieve echtgenoot en vader, een goede vriend, een wijze raadgever. Een creatieve persoonlijkheid. De gaven van intuïtie. Wijsheid die voortkomt uit ervaring.

Keerzijde: Moeite om emoties uit te drukken. Oneerlijkheid, een dominante minnaar, een persoon die munt slaat uit de onervarenheid van een ander.

Mijn kijk op deze Tarotkaart

Een verschil met de Rider Waite Koning van Kelken is dat deze Dugan Koning Kelken niet ronddobbert op zee. Zijn troon is geplaatst op een soort golfbreker van rotsen. Hij weet emoties op te vangen, er mee om te gaan, maar het laat hem niet koud.

Hij komt op mij een beetje verveeld over. Persoonlijk zou ik mijn troon omkeren om te genieten van de speelse dolfijnen die in de oceaan spelen. Of nog beter, een duik nemen in de oceaan of gaan zeilen of iets dergelijks. Als je het mij vraagt is regeren niet zijn ding, en heeft hij een leuke hobby nodig.

Een ander aspect dat bij me opkomt is star vasthouden aan je emoties, niet willen veranderen en loslaten. Die golven blijven tegen de rotsen beuken waar zijn troon op staat, en op een gegeven moment gaat de zee winnen en valt hij met troon en al in zee. Het is een stressvolle situatie en hoe eerder je die aanpakt, hoe beter.

Kelken Koning als Tarot dagkaart

Wat mij opvalt wanneer ik de Kelken Koning als dagkaart trek, is dat ik te maken krijg met krachtige, meestal negatieve emoties van anderen. Niet zozeer op mij gericht, maar op anderen. Ik fungeer dan als een soort counselor, wat allemaal past bij de betekenissen van deze kaart. Wat mij ook opvalt is dat ikzelf niet ten onder ga aan de emoties, maar het laat me beslist niet koud.

Daarbij zeg ik, onder invloed van de Koning Kelken energie, niet alles wat ik denk en vind, omdat het niet het juiste moment is. Daar ben ik op zo’n moment heel zeker van. Het is niet mijn gewone tactiek van ‘kop in ‘t zand’, maar het is alsof ik de juiste dosering krijg aangereikt, of diep uit mijn binnenste of van hoger hand. Nu ik mij dat realiseer, heb ik ook meer greep op wanneer ik wel schiet in mijn struisvogelgedrag en kan ik dat gedrag direct onderzoeken en aanpassen want dat struisvogel gedrag is een vlucht. Struisvogelgedrag heeft iets stressends, want ik weet dat de situatie negeren geen goed idee is. Als ik iets niet zeg vanuit mijn Koning-Kelken-wezen, dan is daar totaal geen stress bij.

Uit het Boek

De Koning van Kelken zit op zijn troon aan zee. Om zijn element en zijn kleur te eren zijn er Kelken en zeemeerminnen met twee staarten (zie Dugan Kelken Ridder) verwerkt in het ontwerp van zijn troon.

Deze elementaire koning draagt ​​koninklijke gewaden in de kleuren zilver en koningsblauw en hij is gehuld in majestueus paars. Een heraldische heldere aqua-blauwe zeemeermin is geborduurd op de borst van zijn tuniek en zilveren golven sieren de zoom van zijn gewaden. De zeemeermin staat voor welsprekendheid, loyaliteit en waarheid.

De kroon van de koning is gemaakt van glanzend zilver, met saffieren en een gestileerde zeester. Hij draagt een ambtsketen van zilver, blauwe saffieren en parels. De metalen en de stenen zijn allemaal verbonden met het element water. Het zilver is ontvankelijk. De blauwe saffieren vergroten zijn paranormale talenten en zijn vermogen om liefdevol en eerlijk te zijn. De maanparels illustreren de mooiste edelstenen van de zee.

Beide armen van de koning rusten op de armen van zijn troon, waaruit blijkt dat hij ontspannen is en controle heeft over zijn domein. In zijn rechterhand houdt hij een zilveren beker. In zijn linkerhand is een scepter met bovenop een schelp.

We zien ook dat hij een getrouwde man is, aangezien hij een trouwring aan zijn linkerhand draagt. De koning kijkt recht vooruit alsof hij zorgvuldig zowel u als uw verzoek overweegt. De King of Cups lacht vriendelijk en zijn blonde haar, snor en baard hebben slechts een vleugje grijs, waaruit blijkt dat hij ouder en wijzer is. Op de achtergrond zien we de oceaan en dolfijnen die vreugdevol uit het water springen.

Betekenissen Dugan Koning van Kelken

Een volwassen, wijze man die goed thuis is in de Craft. Deze kaart vertegenwoordigt een persoon die artistiek, intuïtief, creatief en gepassioneerd is. Fysiek heeft hij donkerblond tot lichtbruin haar met een vleugje grijs en blauwe of groene ogen. Hij is een goede vriend, een liefhebbende en attente echtgenoot en een toegewijde vader. De Koning van Kelken geeft goed, solide advies wanneer daarom wordt gevraagd.

Deze tarotkaart kan een rustige man voorstellen die zijn emoties voor zichzelf houdt, maar die humeurig kan zijn. Hij is echter diep emotioneel en hij heeft een harde buitenste schil om een zeer zachte en liefdevolle binnenkant te verbergen. Hij ziet vaak wat de meeste mensen het liefst geheim willen houden. Deze kaart vertegenwoordigt een persoon die een uitstekende bemiddelaar is, paranormaal begaafd en sterk en eerlijk.

De les van de Koning van Kelken is dat wijsheid voortkomt uit naar binnen kijken. Temper je raad aan anderen met mededogen en genegenheid.

Opmerkingen voor het lezen van de Koning van Kelken

Dat hij getrouwd is, is leuk en aardig, maar het is geen betekenis waar je mee aan moet komen zetten in een lezing. Je krijgt dan van die onzinnige voorspellingen als dat je een relatie aangaat met een man die al getrouwd is. Dat kan, maar dat weet je niet en moet je ook niet als idee in iemands hoofd brengen. Denk hierbij aan de Wet van aantrekking, dat we manifesteren wat we geloven. En als de waarzegster heeft gesproken, zijn veel mensen geneigd te geloven dat wat de waarzegster heeft gezegd de absolute waarheid is, en gaan ze het manifesteren. Denk er dus goed over na, wat je zegt.

Alle Koningen kunnen getrouwd zijn, of niet getrouwd, man zijn of vrouw. Een hofkaart zegt niks over geslacht of seksuele voorkeuren. Een ook niet over uiterlijk! Dus geen onzin gaan vertellen dat je consultant een blonde man met snor en/of baard zal ontmoeten met enkele grijze haren. We hebben allemaal een innerlijke Koning van Kelken. En mensen met veel koning-van-kelken eigenschappen zijn te vinden met iedere haar- en huidskleur.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00