Dugan Witches Tarot – De Kelken Ridder

De Kelken Ridder – Wat heb ik te bieden?

dugan witches tarot kelken ridder

Sleutelwoorden uit het boek

Een romantische jongeman. Romantiek, een voorstel of een rendez-vous. Een ridderlijke daad, integratie van het goddelijk vrouwelijke, dromen, een zoektocht (quest), beweging en reizen.

Keerzijde: Een ontrouwe man. IJdelheid, bedrog. Een rokkenjager, een vleier.

Mijn indruk van deze Tarotkaart Kelken Ridder

Ik zie een ridder, rijk gekleed, op een wit paard. Hij draagt een prachtige blauwe mantel. De kleur van de mantel is ook doorgevoerd in de teugels en het kleed van het paard. Alles past fantastisch bij zijn zilverkleurige harnas. Waarom hij die Kelk zo draagt en wat hij ermee wil, is mij een raadsel. Hij kijkt naar het beekje of hij het zal riskeren om die over te steken. Niet omdat het beekje zo’n gevaar vormt, maar zijn mantel zou nat kunnen worden. Hij is wellicht een beetje ijdel.

Hij staat daar in dat weiland naast dat beekje, met die kelk in de hand. Staat hij een speech te oefenen? Of kijkt hij naar zijn spiegelbeeld? Tikkeltje narcistisch misschien? Of is hij op weg naar een naburig kasteel om een vredesaanbod te doen of om de hand van de prinses te vragen? Zijn paard is geduldig en vindt het allemaal best. Het is zijn wilde haren allang kwijt. De Ridder misschien nog niet.

De Ridder van Kelken als Tarot dagkaart

Onlangs had ik een Ridder-van-Kelken-dag en voelde ik de liefde voor iedereen goed stromen. Ik voelde me ook een beetje weemoedig. Er kwam niet veel uit mijn handen. Het contact met een relatie dat vaak stroef verloopt, verliep nu veel soepeler. Dit maakte voor mij het hermetische principe “zo binnen, zo buiten” goed zichtbaar. Je krijgt terug wat je uitstraalt!

Uit het Boek

De knappe Ridder van Kelken rijdt ontspannen over een groen veld. In de verte is een kasteel te zien en op de achtergrond rijzen wolken op. Rijdend op een mooi grijs paard, volgt de ridder een glinsterende rivier richting het kasteel. De schone ridder kijkt in een zilveren beker die hij vasthoudt met een dromerige uitdrukking, alsof hij er iets in weerspiegeld ziet. De kelk kan worden gezien als de Graal, een traditioneel symbool van het goddelijk vrouwelijke.

Hoewel de Ridder van Kelken geen zwaard laat zien, draagt ​​hij wel een zilveren harnas met een mooie vloeiende blauwe cape. Deze ridder is elegant, niet oorlogszuchtig. Om hem verder te verbinden met het element water, is het hoofdstel van zijn paard versierd met golven. De heraldische zeemeerminnen met twee staarten, geborduurd in het ontwerp van zijn mantel, symboliseren welsprekendheid, loyaliteit en waarheid. De zeemeermin is Melusine, een elementaire geest van bronnen en rivieren. De Ridder van Kelken kan humeurig en gepassioneerd zijn, maar hij volgt altijd zijn hart. Hij is een symbool van hoofse liefde en eer.

Deze ridder kan je meenemen op zijn zoektocht – hoe denk je dat dat zal gaan? Hij kan je meeslepen in een romantisch avontuur of je vriend zijn en je vergezellen tijdens een zoektocht (quest) of een spirituele reis.

Betekenissen volgens het boek:

Een romantische en intuïtieve jongeman met blond haar en groene of blauwe ogen arriveert binnenkort. Deze hofkaart vertegenwoordigt vaak een gevoelige, dappere en ridderlijke man. Hij is opmerkzaam, empathisch en misschien een beetje gereserveerd. Hij beschermt zorgvuldig zijn gevoelens, wat wordt geïllustreerd door het harnas. De Kelken Ridder kenmerkt iemand die trouw en waarachtig is, die gelooft in magie, ridderlijkheid en eer.

Kelken Ridders zijn de beste vrienden waar je op kunt hopen, en waarschijnlijk zullen ze slechts één keer liefhebben, een liefde die diep gaat.

Deze tarotkaart verschijnt vaak wanneer je een voorstel of rendez-vous kunt verwachten. Deze kaart symboliseert ook beweging en reizen of een vriendelijke of ridderlijke daad. Verwacht romantiek, visies op wat komen gaat, magie en nieuwe, creatieve kansen.

De uitdaging van de Ridder van Kelken is deze: zul je in het oppervlak van de beker kijken om te zien wat komen gaat of ben je op zoek gaan naar een visie van je toekomstige geliefde? Stroom met het element water en zoek je mystieke antwoord.

Zeemeerminnen met Twee Staarten

Ik had nog nooit gehoord van zeemeerminnen met twee staarten, maar die blijken inderdaad te bestaan in de mythen over zeemeerminnen. Wat mij ook verwonderde is dat verhalen over zeemeerminnen en -mannen vele duizenden jaren oud zijn en overal ter wereld voorkomen.

Maar goed, het is wat moeilijk te zien dat het zeemeerminnen zijn op die mantel van de Ridder van kelken, dus hebben we dit voor je uitvergroot.

Zeemeermin met twee staarten
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00