Dugan Witches Tarot – De Hogepriester

dugan witches tarot hogepriester

Sleutelwoorden uit het boek

Mogelijke juridische kwesties die aandacht vereisen. Counseling, beslechting van geschillen in een coven, handhaving van traditie, behoud van magische wijsheid. De mysteries van de Craft (het ambacht, alle rituelen enz.) begrijpen, je opleiding bevorderen, je persoonlijke waarheden blootleggen.

Keerzijde: Onbetrouwbaar of ongeschikt advies ontvangen, een overhaaste of slechte beslissing nemen, verwachten dat anderen beslissingen voor je nemen.

Mijn beelden bij de Dugan Hogepriester

Hij maakt een zegenend gebaar met zijn rechterhand. Hij lijkt op een stoepje te zitten met twee pilaren achter hem. Hij maakt zowel een energieke als een vermoeide indruk op mij.

De sleutels intrigeren mij. De ene (links) lijkt de sleutel tot het heelal te zijn, tot mysteriekennis en de andere sleutel (rechts) lijkt op een caleidoscoop en kan op de oneindige mogelijkheden en combinaties duiden waaraan we hier op het aardse vlak kunnen deelnemen. Ik verwonder mij daarover, want pas door het zien van deze Hogepriester, heb ik echt het gevoel dat het barst van de mogelijkheden in dit aardse bestaan, maar we zien het niet.

Van jongs af aan werd ik eerder geconfronteerd met onmogelijkheden dan met mogelijkheden. Zo kwam het tenminste op mij over. Dit kon niet, dat kon niet, je moet niet zoveel willen, je moet realistisch blijven enz. Er was ook een soort van standaard pad, dat je moest bewandelen. Naar school gaan, naar de universiteit, leren tennissen, een instrument leren bespelen, gaan werken, trouwen, gezin stichten. Zo zat het leven in elkaar. Het lastige was dat ik opgroeide in de jaren zestig. Wij hippies wilden niet in dat keurslijf terecht komen. Experimenteren met drugs was bij een deel van mijn klasgenoten (middelbare school) in. Zelf had ik daar niks mee, o.a. omdat ik een angsthaas ben en drugs niet eens durfde te proberen.  Maar goed, dat hele hippie gebeuren, was geinig, maar toch ook weer niet. Het standaard pad, leek me ook niks. Maar alternatieven zag ik niet. En ik denk dat je een enorme drive nodig hebt om je eigen pad uit te stippelen en te bewandelen zonder steun uit je omgeving.

Nu ben ik helemaal niet ontevreden met hoe mijn leven is gelopen, want ik heb veel spannende, leuke, lieve dingen meegemaakt die ik niet had willen missen en heel veel geleerd en dat is een proces dat nog steeds gaande is. Maar het door het zien van die rechter sleutel kon ik ineens de oneindige mogelijkheden voelen!

De Hogepriester als Tarot dagkaart

Ik heb niet genoeg ervaring met de Hogepriester als dagkaart. Misschien dat ik er t.z.t. iets over kan zeggen.

Uit het boek

De hogepriester zit op een stenen bank bij de tempel. Hij is een elegante oudere heer, een van de wijzen. Hij draagt ​​een rijke, vloeiende, koninklijke scharlakenrode mantel en zijn zilveren pentagram – een symbool van magische kracht en persoonlijke bescherming – wordt trots op zijn borst getoond. De positie van zijn rechterhand – twee vingers omhoog en twee vingers omlaag – en de houten staf die hij in zijn linkerhand vasthoudt, zijn klassieke tarotsymbolen. Ze vertegenwoordigen evenwicht tussen werelden van het fysieke en het spirituele. De drie dwarsbalken van de staf komen overeen met de boven- en de onderwereld.

Op de achtergrond zien we bergen en een weelderige natuurlijke omgeving. Op de voorgrond wordt een lange schaduw geworpen. Twee grote lopers hangen in de lucht boven de hogepriester. (Nelly: Volgens mij zijn die lopers onder hem, maar er staat echt ‘boven’ in het origineel: “Two large skeleton keys hover in the air above the high Priest.”) Deze twee prominente lopers vertegenwoordigen het goddelijke vrouwelijke en het goddelijke mannelijke, respectievelijk voorgesteld door de maan met zijn zilveren maansleutel en de zon met zijn gouden zonnesleutel. Een van de vele namen voor deze kaart is de Hiërofant. De hogepriester is een autoriteitsfiguur, een raadgever en de bewaarder van magische tradities.

Betekenissen volgens het boek

Wanneer De Hogepriester in een lezing verschijnt, betekent dit dat er vragen zijn die beantwoord moeten worden en advies gevraagd dient te worden. Van oudsher duidt deze kaart op de behoefte aan juridisch advies of counseling.

Deze kaart kan ook duiden op een studie of het bevorderen van je opleiding of over de noodzaak om een geschil in een cove te beslechten.

Maar onthoud dat de Hogepriester de wijze en geduldige raadgever is, een ouderling en een leraar. Hij geeft je niet alle antwoorden op je vragen; in plaats daarvan helpt hij je uitzoeken waar je moet kijken om je eigen waarheden te vinden. Hij legt de sleutels in je handen om de mysteries te ontgrendelen en om diepere kennis te vergaren. Hij vertrouwt erop dat je zelf de antwoorden zult vinden, met behulp van de lessen die hij je zo zorgvuldig heeft geleerd.

Andere Hogepriesters

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00