Shadowscapes Tarot Hiërofant

Hiërofant uit Shadowscapes Tarot is Vriend en Leraar

Het verhaal (Uit het boek)

“Ik wil graag een verhaal,” zegt de salamander tegen de Hiërofant.
En wat zou je willen horen, kleintje?” De woorden komen langzaam. Elke lettergreep lijkt te worden getrokken uit diep van binnenuit individuele minieme wortels. De salamander is dit gewend en geduldig.
Ik wil horen hoe ik kan vliegen. Ik was tevreden. Tot op een dag,  mijn vriend Rups zei dat hij slaperig was. Hij sliep voor een lange tijd totdat ik hem bijna vergeten was, tot gisteren. Een nachtvlinder kwam me uitlachen. Hij lachte met de lach van Rups en zei met de stem van Rups dat hij een droom van vleugels had gehad.”
Ah,” de sonore uitademing lijkt een eeuwigheid te duren.Ah, kleintje, het spijt me. Rups heeft die zegen. Hij kan slapen en dromen van de vlucht. Hij weeft een zijden ritueel rond zijn lichaam en dan komt de dag dat die visie hem transformeert. Jij
Ik wens ook van vliegen te dromen!” zegt Salamander serieus.
“Je mag er van  dromen,” zegt zijn vriend en leraar. “Ik zal niet degene zijn die je goddelijkheid ontkent. Maar weet gewoon dat je eigen goddelijkheid langs een andere weg dan die van Rups moet worden bereikt. Doe geen afstand van je droom, Salamander.”

hierofant hogepriester shadowscapes tarot

Betekenis (Uit het boek)

De wortels van de Hiërofant reiken diep, en zijn verstrengeld rond geheimen, tradities en de eeuwen heen. Hij gelooft in ritueel en ceremonie, in het nastreven van kennis en het uitdiepen van betekenissen en in de onbuigzaamheid van een geloofssysteem. Hij belicht het spirituele en brengt het naar het aardse vlak. Hij is rustig en in het bezit van zichzelf, en hij is de leraar die kan helpen mysteriën te ontrafelen.

Mijn gedachten over de Shadowscapes Tarot Hiërofant

In eerste instantie had ik gedacht om de verhalen uit het Shadowscapes boek niet te vertalen. Het was mijn intentie om deze tarotkaarten goed in me op te nemen en de symbolen op de kaart te onderzoeken om daaruit de betekenis te halen. Maar ik ben bijzonder gecharmeerd van de verhalen bij deze kaarten. Ze zetten aan tot nadenken, ze geven weer wat de kaart betekent en de verhaaltjes blijven goed hangen. En dat maakt het dus gemakkelijk om de betekenissen van de kaarten te onthouden.

In dit verhaal ontmoeten we Salamander die tevreden was, tot hij ontdekte dat Rups een mot is geworden en kan vliegen. Hij wil ook dromen van vliegen en vleugels krijgen. De knoestige, oude maar wijze hiërofant vertelt hem dat hij een eigen pad naar zijn eigen goddelijkheid heeft. Dat ieder zijn eigen pad heeft zien we ook terug in de tarotkaart de Hogepriester van Waite, maar door het verhaal bij de Shadowscapes Hiërofant, wordt dit benadrukt. Iedereen heeft een andere weg te gaan. We schieten er niks mee op om te kijken naar anderen. Het is van belang onze eigen droom te vinden.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00