Shadowscapes Tarot Geliefden

 Tarotkaart de Geliefde: Ware liefde, dilemma’s, keuzes maken

tarotkaart shadowscapes tarot geliefden

In een van de oudste verhalen, is er de keuze: kennis en vervulling van wereldse zintuigen, of de eenvoud van een altijd aanwezig nu.
In een omhelzing worden getrokken, om die vereniging waar alle zielen naar hunkeren en verlangen te zoeken, om de eenheid van de passie en liefde te leren kennen en je erin te koesteren. Hun ogen zijn open, maar ze kijken alleen naar elkaar, zich niet bewust van de zon die boven hen draait en het staren van de hemelen. Noch goud en edelstenen bezette kroon van de koningen noch druivenranken en bloemenkroon gevlochten door boeren sieren hun voorhoofden, voor de krachten die zich om hen heen verzamelen, maken niet een dergelijk onderscheid. Ook hun eigen zintuigen hebben geen besef van een dergelijk onderscheid.
Neem dit zaad,” zegt hij tegen haar terwijl hij een eikel in haar handpalm plaatst. “Water het met de bron van je geest en je intenties.”
En we zullen zien wat eruit voortkomt,” antwoordt zij.

Betekenis
Vereniging, balans, energie, stroom, liefde, verlangen, passie, versmelten van hart en geest, het vormen van een eenheid of een huwelijk. Hoewel deze vereniging romantisch van aard kan zijn, hoeft dat niet zo te zijn. De geliefden gaat ook over de vaststelling van waarden en het worstelen met keuzes de onschuld belichaamd in de tortelduiven staat in contrast met de glimmende rode appel in de omhelzing van de slang, een van de oudste symbolen van verleiding. Op dezelfde manier contrasteert de pure eenvoud van de calla lelie met de weelderige en sensuele complexiteit van een roos.

De Shadowscapes Geliefden lijkt de nadruk te leggen op ‘ware liefde’. Twee mensen houden van elkaar en gaan geheel in elkaar op en hebben geen oog voor hun omgeving. Ze zijn niet gevallen voor verleidingen van buitenaf. Ze luisteren naar en met hun hart. Het aardige van deze kaart is, dat hoewel ze in elkaar opgaan, ze toch nog oog hebben voor de realiteit. Dit wordt gesymboliseerd door het geven van het zaadje. Ze zullen hun liefde koesteren, zich ervoor inzetten, maar je kunt nooit met zekerheid voorspellen wat de toekomst brengen zal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00