Shadowscapes Tarot De Keizer

Tarotkaart de Keizer uit de Shadowscapes Tarot – schepper en vernietiger in één!

shadowscapes tarotkaarten de keizer

Het verhaal

De keizer herinnert …
Hij herinnert zich dat er ooit een andere man was. Was het zijn vader? Een mentor? Of was het een overwonnen koning? Zijn gedachten gaan terug, grijpend. Eens … was er iemand anders, en hij had afstand gedaan van de drakenbol.
Hij herinnert zich zijn eigen fascinatie met de bol, toen hij hem voor het eerst zag – hoe, toen hij het ​​aanraakte, de kracht van het schepsel door zijn armen steeg en bezit nam van zijn zintuigen. U bent nu de heer van dit sterfelijke rijk. Was het die ander die dat had gezegd? Of was het de draak? Hij was nu de draak!
“Yessss,” zei hij, en wist dat het zo was.

Betekenis

Het creëren van orde uit de chaos, gezag, leiderschap, kracht, herstel van de openbare orde. De gravures op de muur zijn voorzien van de symbolen van het rijk en de heerschappij. De adelaar stijgt boven de bergen en de zee, dag en nacht, heerst over alles. De aardse wezens buigen voor dat meesterschap. Maar ook al is het beeld van de gravures prachtig, een muur blijft een door de mens gemaakte bouwwerk – maatregel en middelen om de wildheid van de wereld te controleren door deze in onveranderlijk steen te houwen, het verlangen van de mens naar controle en het etsen en uitschrijven van het verhaal van zijn eigen lot. De keizer is een mens geworteld in zijn gewoonten, zijn kijk op de dingen en zijn structuren, en ervan overtuigd dat hij het bij het rechte eind heeft.

Draaksymboliek

In populaire fantasieromans is een drakenbol (al dan niet gecreëerd door krachtige tovenaars) een bol waarin de essentie van de draak gevangen zit.

Interessant is dat het woord draak is afgeleid van twee verschillende Griekse woorden. Een woord betekent “slang” en het andere deel “Ik zie duidelijk”. Draken in de Europese tradities hebben vleugels, zodat zij kunnen opstijgen, om zich een duidelijk beeld van het terrein te kunnen vormen. Ze hebben overzicht, ze zien het hele plaatje! Aan draken wordt ook vaak het vermogen om in de toekomst te kijken, toegeschreven.

In veel culturen worden draken beschouwd als vertegenwoordigers van de oerkrachten van de natuur en het universum. Zij kunnen afwisselend brand, vergif of ijs uitademen. Ze worden gezien als scheppers, maar ook als vernietigers.

We zien deze symboliek duidelijk terug op de Shadowscapes Tarot Keizer. Maar het belangrijkste is dat de Keizer zijn innerlijke kracht heeft gevonden. Hij kent zijn macht en zijn krachten. Hij weet dat hij de schepper en vernietiger is van zijn leven en omstandigheden. En dit maakt hem onmetelijk machtig.

Uit de betekenis komt voornamelijk de negatieve kant van de Keizer naar voren. Een Keizer die vastgeroest is in zijn gewoonten, niet houdt van veranderingen en overtuigd is van zijn gelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00